Mladi manager

ZM9319
Mladi manager 2023

Priznanje mladi manager 2023 je prejel Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji.

ZM9299
Michalu Macu je priznanje izročil gospodarski minister Matjaž Han.

Michal Maco je priznanje mladi manager 2023 prejel na Januarskem srečanju Združenja Manager.

Michal Maco prihaja s Slovaške in je v zadnjih štirih letih, odkar je direktor podjetja Corwin v Sloveniji, korenito povečal število projektov, vzpostavil sodelovanje z nekaterimi svetovno najbolj znanimi arhitekturnimi studii in ekipo sedmih zaposlenih okrepil na 44 sodelavcev. Podjetje je leta 2022 prihodke v primerjavi z letom prej povečalo za desetkrat. Michal Maco stavi na trajnost, v tem duhu živi in vodi podjetje. Z zgledom.

Umetnost oblikovanja prostora in stavb in prostorsko načrtovanje Michala Maca zanimajo od malih nog. Za študij je zato izbral urbanistično načrtovanje, nabiranje znanja pa ga je iz rodne Slovaške popeljalo v svet. Najprej v Stockholm in na ljubljansko fakulteto za arhitekturo, doktorat je opravljal v Berlinu in domači Bratislavi in med slednjim študijem v rojstnem mestu ustanovil nevladno organizacijo za preobrazbo zanemarjenih mestnih prostorov v vitalne in zelene površine. To poslanstvo je prenesel tudi v svoje delo pri podjetju Corwin, v posel pa je vtkal tudi vrednote, ki so ga izklesale. Ko je izgubil starše in se v enem letu še razvezal, se je naučil živeti za ta trenutek in ceniti to, kar ima v tem hipu. Naučil se je postavljati prioritete in prepoznati, kaj je zares pomembno tako v zasebnem življenju kot v poslu.

Več o mladem managerju 2023

Finalisti za priznanje mlada managerka, mladi manager leta 2023 so bili Michal Maco, Kristina Kočet Hudrap, Martina Anderlič in Andraž Žurman.

 

Finalisti za priznanje mladi manager 2023 so izpolnili vprašalnik izbora Zlata nit časopisne hiše Dnevnik.

FINALISTI 2023

Kdo so bili finalisti za priznanje mlada managerka ali mladi manager leta 2023?

dr4. Michal Maco2

Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji in eden od ustanoviteljev slovaške znamke oblačil Bratiska

Njegovo ekipo žene ambicija, kako ustvariti trajnostna in k ljudem usmerjena mestna območja. Eno njihovih načel je, da gradijo na urbaniziranem, a zanemarjenem delu mesta, ki ga skušajo razviti v ponovno aktivno urbano območje.
»Naša misija ni postati največji, temveč najbolj zelen, najbolj trajnosten razvijalec, ki postavlja nove trende in standarde kakovosti v lokalni skupnosti, gradbeni dejavnosti in stroki razvoja trajnostnih bivalnih in poslovnih projektov. Čutimo odgovornost za prihodnost in poskušamo biti pozitivno gonilo odgovornega in trajnostnega razvoja.«

skupna Kristina in Martina4

Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič že skoraj 5 let vodita svetovalno podjetje Tiko Pro

Direktorici, ki sledita nenehnim spremembam v EU financiranju, se pri vodenju ekipe in strateškem delovanju podjetja medsebojno dopolnjujeta tako, da sta kot jin in jang. Kristina vizionarsko in strateško načrtuje nadaljnje korake v podjetju, Martina skrbi za operativno delovanje podjetja.
Zavedata se, da je svet danes bolj kompleksen kot kadarkoli, zato je sinergija ključnega pomena, sodelovanje pa zahteva zrelega človeka na več nivojih – predvsem z vidika medsebojnega zaupanja in spoštovanja. Sami se mnogokrat pošalita, da nihče ni popoln, tudi oni dve ne, da pa še kako drži tisti stari pregovor, kako znajo prave kraljice druga drugi popraviti krono.

Andraz Zurman4

Andraž Žurman vodi podjetje LabCore, analitični laboratorij s storitvami za farmacevtsko industrijo

V poslovnem svetu se je preizkusil na več področjih, od gradbeništva do IT sektorja. Med drugim je ustanovil spletni casino z bitcoini in se ukvarjal z razvojem mobilnih videoiger. Danes vodi podjetje LabCore, analitični laboratorij, ki se ukvarja s storitvami za farmacevtsko industrijo.
Kljub začetnim težavam, vključno s finančnimi izzivi in izzivi zaradi Covid 19, se je LabCore, ki ga je ustanovil z ženo Majo, hitro razvil in še vedno beleži rast. Ponosen je na svoj pristop k reševanju problemov, sposobnost učenja iz neuspehov in na razvoj lastnih izdelkov, vključno z novim zdravilom na področju malih molekul, ki ga razvijajo v sodelovanju s Fakulteto za kemijo.

O priznanju

Priznanja za mlade, uspešne, perspektivne in prodorne managerje in managerke

S priznanjem mladi manager na zemljevid slovenskega managementa postavljamo mlade, uspešne, perspektivne in prodorne managerje in managerke.

Izpostavljamo stanovske kolege, ki so že na samih začetkih svoje managerske poti prepoznani po odličnosti vodenja. Nagrajujemo izjemne posameznike, ki s prvimi koraki že uspešno gradijo zaupanje in spoštovanje tako v širšem prostoru kot znotraj svojega kolektiva. Prepoznavamo mlade vzornike, ki svoje poslovne rezultate in uspehe gradijo na najvišjih standardih trajnostnega voditeljstva.

Priznanje mladim in perspektivnim slovenskim managerjem podeljujemo že vse od leta 1999. Sprva je bilo priznanje znano pod imenom Mladi poslovnež, od leta 2005 pa ima naziv Mladi manager.

Priznanje Mladi manager podeljujemo na našem Januarskem srečanju. Prejemnika priznanja razglasi predsednica Sekcije mladih managerjev.

Lovro Peterlin - citat

»Ni pomembno, kako dober si zdaj, pomembno je, kako dober želiš postati, kajti tudi najbolj rudimentarne življenjske ali poslovne stvari lahko jutri narediš bolje, kot si jih naredil danes.«

Lovro Peterlin

Kdo lahko kandidira?

Na razpis za priznanje Mladi manager se lahko prijavijo managerke in managerji, ki izpolnjujejo naslednje pogoje:

  • kandidat/ka je član/ica poslovodstva podjetja (po ZGD) in je na trenutnem delovnem mestu vsaj dve leti;
  • starost: do vključno 40 let v letu, za katerega se podeljuje priznanje;
  • podjetje, iz katerega prihaja kandidat/ka, posluje stabilno;
  • podjetje, iz katerega prihaja kandidat/ka, ima sedež v Sloveniji;
  • kandidatov oz. kandidatkin način vodenja je skladen s kodeksom etike Združenja Manager.

Komisija bo v izboru prejemnika/ce priznanja Mladi/a manager/ka presojala trajnostno delovanje, inovacijsko uspešnost, voditeljske veščine kandidata oz. kandidatke, zahtevnost vodenja, finančno uspešnost, trženjsko uspešnost, odnos do deležnikov in etično delovanje.

Na izbor zmagovalca/-ke pomembno vpliva tudi njegova/njena osebna predstavitev, ki tradicionalno poteka v okviru decembrskega srečanja sekcije mladih managerjev.

Oglejte si video z dogodka Prednovoletni masters 2019, na katerem so se predstavili finalisti za priznanje Mladi/-a manager/-ka.

Toni Balažič - citat

»Velikokrat se spomnim misli, ki pravi, da ljudi, ki jih srečamo na poti navzgor, srečujemo tudi na poti navzdol. To poskušam vseskozi upoštevati tako na svoji življenjski kot poslovni poti, zato si prizadevam biti ves čas korekten do vseh, s katerimi poslovno ali zasebno sodelujem.«

Toni Balažič

Kako poteka izbirni postopek?

Razpis za priznanje Mladi manager objavimo v septembru. Kandidate lahko predlagajo člani in članice Združenja Manager, druge stanovske organizacije ali strokovna združenja, člani nadzornih svetov, zaposleni v podjetju ter drugi posamezniki oziroma organizacije, ki želijo prispevati k uveljavljanju dobrih zgledov. Lahko pa kandidaturo za prijavo izpolni tudi kandidat sam.

Izbor finalistov za priznanje Mladi manager leta poteka v treh delih.

Komisija v prvi fazi izbora na podlagi presoje posameznih področij poslovanja in vodenja v nadaljnji postopek povabi do deset kandidatov. V drugi fazi komisija izbere ožji krog kandidatov in jih povabi na osebni intervju. Na podlagi intervjujev in upoštevajoč vse segmente poslovanja družb ter kandidatovih voditeljskih veščin, komisija izbere tri finaliste za priznanje, ki jih predstavi javnosti. Finalisti se nato predstavijo v okviru srečanja sekcije mladih managerjev

Komisija presoja trajnostno delovanje, inovacijsko uspešnost, voditeljske veščine kandidata oz. kandidatke, zahtevnost vodenja, finančno uspešnost, trženjsko uspešnost, odnos do deležnikov in etično delovanje.

O prejemniku priznanja poleg komisije glasuje tudi širša javnost ter udeleženci Januarskega srečanja. Glasovi članov komisije predstavljajo 70 % vrednosti končne uvrstitve, 20 % prispevajo udeleženci Januarskega srečanja, 10 % pa je prispevek širše javnosti.

 

PARTNER PRIZNANJA

DunBradstreet 7. nivo

Iztok Seljak - citat

»Sposobni moramo biti skupaj, imeti sanje o pozitivni prihodnosti, jih spreminjati v konkretne vizije, z njimi navduševati vse okrog sebe, jih izraziti v ustreznih strategijah in te učinkovito uresničevati v dobro vseh nas in vseh tistih, ki so z nami kakorkoli povezani.«

Iztok Seljak

Kdo sestavlja komisijo?

Komisijo za izbor prejemnika priznanja Mladi manager 2023 sestavljajo: Tanja Subotić Levanič (predsednica), Lucija Sajevec , dr. Polona Domadenik, dr. Maja Fesel Kamenik, Katja Jelerčič, Klaudija Javornik, Klemen Medved, Aleš Muhič, Primož Zelenšek.

Prejemniki priznanja