Politika varovanja osebnih podatkov

Varovanje podatkov in politika zasebnosti

V Združenju Manager (v nadaljevanju ZM) spoštujemo vašo zasebnost in se zavezujemo, da bomo osebne podatke, pridobljene prek pristopne izjave, obrazca za prijavo na e-novice,  obrazca za prijavo na posamezni dogodek in podatke, pridobljene na podlagi vašega soglasja, skrbno varovali.

Namen obdelave osebnih podatkov:

ZM osebne podatke uporablja samo za delo, dejavnosti in aktivnosti ZM, ki so potrebne za uveljavljanje pravic, izpolnjevanje obveznosti, koriščenje ugodnosti in sodelovanje pri aktivnostih ter dejavnostih, do katerih je član/ica ZM upravičena skladno s Pravili (objavljena na spletni strani ZM) ter drugimi notranjimi akti ZM, zlasti za:

• prejemanje e-novic ZM,
  • obveščanje o dogodkih,
  • posredovanje informacije o razpisih,
  • sodelovanje v raziskavah ZM,
  • pošiljanje publikacij, katerih izdajatelj je ZM,
  • obveščanje o ugodnostih za člane,
  • čestitke za rojstni dan, prejete nagrade in priznanja ter uspehe in priznanja za zvestobo in aktivnost v ZM,
  • kakršnekoli informacije, pomembne za delovanje ZM in obveščenost članov o njihovih pravicah ter obveznostih, ki izvirajo iz članstva v Združenju Manager.

Sekcije

ZM svoje člane razvršča v tri sekcije, in sicer Sekcijo managerk, Sekcijo mladih managerjev in Mednarodno sekcijo, ki jih nato, poleg zgoraj navedenega, obvešča tudi o dogodkih in ostalih aktivnost posamezne sekcije. V Sekcijo managerk so uvrščene vse članice ZM. V Sekcijo mladih managerjev so uvrščeni vsi člani in članice ZM, ki so mlajši od 44 let. V Mednarodno sekcijo so uvrščeni člani/ce, državljani tujih držav in tisti člani/ce, slovenski državljani, ki izrecno izrazijo željo po sodelovanju v mednarodni sekciji.

Posredovanje osebnih podatkov tretjim osebam

ZM osebnih podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen pogodbenim partnerjem (npr. računovodskim in IT servisom, s katerimi imamo sklenjeno pogodbo, pogodbenim partnerjem s katerimi sodelujemo pri organizaciji predavanj, dogodkov, izobraževanj in zagotavljajo vsaj enak nivo varstva osebnih podatkov kot Združenje Manager), če je to potrebno za uresničevanje zgoraj navedenih namenov.

ZM osebne podatke članov/članic hrani v bazi podatkov (CRM), elektronski naslov pa tudi v storitvi za pošiljanje e-pošte MailChimp. Dostop do vaših osebnih podatkih je zaščiten z uporabniškim imenom in geslom in lahko do njih dostopajo samo zaposleni ZM. Vaši osebni podatki so lahko izvoženi v tretje države (ZDA). Ponudniki omenjenih storitev spoštujejo zahteve Zasebnostnega ščita EU-ZDA ter si prizadevajo za najvišjo varnost hranjenih podatkov z različnimi fizičnimi, tehničnimi in organizacijski ukrepi, kot so šifriranje spletnih povezav, preprečevanje dostopa nepooblaščenim osebam, uporaba varnih gesel in preprečevanje vdorov. Storitev MailChimp spremlja uspešnost dostave poslanih e-sporočil z zbiranjem podatkov o odprtih sporočilih, klikih na povezave, e-poštnih odjemalcih in brskalnikih, približni lokaciji, IP-naslovu, prijavah in odjavah ter neuspešni dostavi e-sporočila. Ti podatki se hranijo največ 6 mesecev od odjave od prejemanja e-sporočil.

Čas hranjenja osebnih podatkov

ZM bo zbrane osebne podatke v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in GDPR hranilo toliko časa, kolikor traja članstvo v Združenju Manager. Po prenehanju članstva v Združenju Manager bodo zbrani podatki zbrisani in uničeni, razen če se bo oseba, na katere se osebni podatki nanašajo, izrecno strinjala z njihovo nadaljnjo obdelavo oziroma če nadaljnjo obdelavo zahteva veljavna zakonodaja.

Kaj lahko zahtevate?

Privolitev v obdelavo osebnih podatkov je mogoče kadarkoli v celoti ali delno preklicati s pisno izjavo, naslovljeno na elektronski naslov info@zdruzenje-manager.si. ZM bo z obdelavo osebnih podatkov, ki temelji le na privolitvi, prenehalo naslednji dan po prejemu preklica.

Zahtevo po dostopu do osebnih podatkov, popravku, izbrisu, omejitvi obdelave, prenosu podatkov ali pa ugovor o obdelavi, se lahko kadarkoli naslovi na elektronski naslov info@zdruzenje-manager.si, ki je tudi kontakt ZM kot upravljavca osebnih podatkov.

Pritožba zoper odločitev upravljavca o zahtevi posameznika, na katerega se nanašajo osebni podatki, je mogoče vložiti na nadzorni organ.

Servis

Veljavnost

_ga

2 leti

Statistika ogledov spletne strani.

_gat

10 minut

_gid

1 dan

Statistika ogledov spletne strani.

iCD

Do konca seje.

Ukrepi v primeru kršitve varstva osebnih podatkov

V primeru, da bi prišlo do kršitve varstva osebnih podatkih, ki jih upravlja ZM, bo ZM sprejel razumne ukrepe za preučitev položaja in po potrebi obvestil tiste posameznike, katerih varstvo osebnih podatkov je bilo kršeno in sprejel druge ukrepe v skladu s vse veljavnimi zakoni in predpisi.

Osebni podatki, pridobljeni s strani tretjih oseb

ZM ne odgovarja za prakse, ki jih uporabljajo spletna strani tretjih oseb, do katerih lahko dostopate preko povezav na spletni strani ZM oziroma preko katerih lahko dostopate do spletne strani ZM, vključno z informacijami ali vsebino, ki jo vsebujejo. V primeru, da uporabite povezavo na spletni strani ZM, preko katere ste preusmerjeni na spletno stran ali storitev tretjih oseb, politika varstva osebnih podatkov ZM ne velja. Za brskanje in interakcija na kateri koli spletni strani ali storitvi tretjih oseb, vključno s tistimi, ki imajo povezavo ali oglas na naši spletni strani, velja politika varstva osebnih podatkov te tretje osebe.

Sprememba politike varstva osebnih podatkov

ZM si pridržuje pravico do spreminjanja politike varstva osebnih podatkov v brez predhodnega opozorila. Spremembe začnejo veljati takoj ko so objavljene. Zaradi teh pravic si naj obiskovalec ob vsakem obisku spletnih mest ZM pozorno prebere politiko varstva osebnih podatkov.