Digitalizacija

digitalizacijaprava

Digitalna preobrazba slovenskega gospodarstva

Razvoj človeštva je že od nekdaj tesno povezan s tehnologijo. Največji družbeni premiki so bili neločljivo prepleteni s tehnološkimi razvojnimi koraki.

Stojimo na pragu četrte industrijske revolucije. V naših rokah je čast prisostvovati edinstvenemu trenutku, ki bo zgodovinsko zaznamoval človeštvo. Na naših ramenih je neizogibna odgovornost, kako uspešno prilagoditi sebe, organizacije, ki jih vodimo, in družbo kot celoto, da bomo iz tega zgodovinskega premika prišli kot zmagovalci.

Zato v podporo slovenskemu managementu, na poti njegove tehnološke preobrazbe, v Združenju Manager izvajamo strateški projekt Digitalizacija.

Kaj želimo doseči?

Aleš Černe - citat

"Dvakrat premisli, nato pa 120-odstotno izpelji."

Aleš Černe

Projekt Digitalizacija zasleduje naslednje ključne cilje:

• Povečanje zavedanja in znanja o digitalizaciji in digitalni transformaciji med slovenskimi managerkami in managerji.
  • Prikazati, kako se družba in organizacije spreminjajo zaradi novih tehnologij.
  • Prikazati, kako digitalizacija vpliva na poslovne procese in poslovne priložnosti.
  • Podjetja spodbuditi k aktivaciji na področju digitalne preobrazbe.
  • Podjetjem in posameznikom nuditi konkretne ukrepe, korake in uporabne primere na področju izvajanja digitalne preobrazbe.
Kaj delamo?

Delovna skupina

V delovno skupino smo združili potencial, znanje in izkušnje izbranih slovenskih managerk in managerjev.

Delovna skupina za digitalizacijo predstavlja motor projekta Digitalizacija. Pod vodstvom Medeje Lončar deluje od aprila 2016 dalje. Predstavlja forum slovenskih managerk in managerjev, katerih vsakdanje delo je tesno povezano z naprednimi tehnologijami in digitalizacijo. Je glavni protagonist, ki načrtuje in spodbuja premik Slovenije v smer digitalno naprednega poslovnega okolja.

Vojmir Urlep - citat

"Pot do cilja ni vedno premočrtna."
Vojmir Urlep

Digitalna obljuba

Digitalna obljuba predstavlja naš korak od besed k dejanjem.

Gre za edinstven pristop, ki, prek osebne zaveze posamezne managerke oziroma managerja, spodbuja k digitalni preobrazbi tako posameznih vodij kot tudi podjetij, v katerih delujejo. Gre za največjo tovrstno zavezo slovenskega managementa. K Digitalni obljubi je do sedaj pristopilo že več kot 120 slovenskih managerk in managerjev. Vabljeni, da se ji pridružite tudi vi.

Baza znanja

Nepoznana polja, ki jih ustvarjajo nova tehnološka odkritja in pomanjkanje znanja, veščin ter izkušenj, kako delovati v digitalno naprednem okolju, lahko ustvarjajo zadržke pred skokom v neznano.

S tem namenom v okviru projekta Digitalizacija gradimo, širimo in bogatimo bazo znanja s področja digitalizacije, novih tehnologij, razvoja zaposlenih, grajenja organizacijske kulture in procesov ter vseh drugih dejavnikov, ki vplivajo na delovanje podjetij v tehnološko naprednem okolju. Nova znanja nam bodo dala zavedanje, pogum in spodbudo za razvoj v novih okoliščinah.