Upravni odbor

Edinstveno stičišče izbranih slovenskih managerk in managerjev

Upravni odbor Združenja Manager je pristojen za:

Sestavlja ga do 30 članic in članov Združenja Manager, ki praviloma zasedajo vodilne položaje v slovenskih podjetjih ter izvoljeni predsedniki sekcij. Člani upravnega odbora so imenovani za triletni mandat.

- dr. Iztok Seljak, Hidria in predsednik ZM;
- Adrian Ježina, Telemach;
- Aleksander Zalaznik, Danfoss Trata;
- Aleša Mižigoj, Medex Trade;
- Boštjan Gorjup, BSH hišni aparati;
- Enzo Smrekar, Atlantic Droga Kolinska;
- Franjo Bobinac, Olimpijski komite Slovenije;
- Janez Škrabec, Riko;
- Lovro Peterlin, A1 Slovenija;
- Lucija Sajevec, Infinite Pure Solutions in predsednica sekcije mladih managerjev;
- Marko Lukić, Lumar;
- Marko Drobnič, Talum;
- Medeja Lončar, Siemens;
- Melanie Seier Larsen, BCG;
- Miha Senčar, Tenzor;
- Nada Drobne Popovič, Petrol;
- Sabina Sobočan, Varis Lendava;
- Sarah Jezernik Konovšek, predsednica sekcije managerk;
- Tanja Subotič Levanič, Pivovarna Laško Union;
- Tomaž Orešič, Resalta;
- Tone Stanovnik, Špica International;
- Vanja Hrovat, Generali;
- Žiga Hieng, Salus.

Predsednik

Funkcijo predsednika Združenja Manager in predsednika upravnega odbora je dr. Iztok Seljak prevzel 24. marca 2023.

dr. Iztok Seljak

predsednik Združenja Manager

Iztok Seljak je doktor ekonomskih znanosti na področju brezogljične mobilnosti prihodnosti in inovacij poslovnih modelov. Doslej je bil tudi član Nadzornega odbora Združenja Manager, že leta 2002 pa je prejel tudi priznanje za mladega managerja leta. 

isss3
»Naš skupen temeljni cilj vseh slovenskih managerjev in voditeljev je občuten dvig življenjskega standarda v Sloveniji na primerljivo raven z najbolj razvitimi državami. To lahko dosežemo samo z rastjo naše celovite konkurenčnosti in ustvarjene dodane vrednosti ter z odgovornim vzpostavljanjem vseh za to potrebnih pogojev. V to moramo zato tudi produktivno in odgovorno vpeti vse razpoložljive sile v družbi.

Slovenski managerji bomo kot odgovorni voditelji naredili vse v naši moči za občuten dvig naše skupne produktivnosti. Poglobili se bomo v ključne izzive prihodnosti s ciljem, da najdemo najbolj kreativne in inovativne odgovore. K njihovi skupni realizaciji bomo povabili vse deležnike v družbi, ki k temu lahko in morajo odgovorno doprinesti, vključno z in nikakor ne samo z vsakokratno vladajočo politiko,« je ob izvolitvi poudaril dr. Iztok Seljak.

Dr. Iztok Seljak, se je rodil leta 1964 v Ljubljani. Diplomiral je leta 1989 na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, leta 1998 je zaključil MBA program, leta 2007 znanstveni magisterij in 2015 doktorat znanosti, vse na IEDC, Poslovni šoli Bled, z naslavljanjem brezogljične mobilnosti prihodnosti in inovacij poslovnih modelov.

Vso svojo kariero, ki se je začela leta 1989 je povezan s podjetjem Hidria. Najprej je vodil logistiko in nabavo ter potem prodajo in marketing Hidrie Rotomatike, v letu 1996 pa je prevzel vodenje tega podjetja. Leta 2002 je postal podpredsednik Hidrie za industrijsko prodajo in marketing leta 2004 pa je prevzel vodenje Hidrie Automotive, avtomobilske divizije Hidrie ter jo s sodelavci razvil v enega od vodilnih avtomobilskih dobaviteljev. Od 2018 je direktor Hidrie Holding, pred tem je kot njegov predsednik od leta 2008 vodil Poslovodni odbor Hidrie.

Združenje Manager ga je izbralo za “Mladega managerja leta 2002”, mednarodna žirija v Sarajevu pa za “Naj-managerja jugovzhodne Evrope 2012”. Pri EBA (European Business Awards) je s Hidrio osvojil naslov “Najbolj inovativnega podjetja v Evropi 2012/2013” in nagrado CLEPA, evropskega združenja avtomobilskih dobaviteljev za najboljšo eko inovacijo v evropski avtomobilski dobaviteljski industriji 2016. Kot koordinator vodi Misijo GREMO (GREen MObility) slovenske dobaviteljske avtomobilske industrije za njen zeleni preboj. Je član Nadzornega sveta Združenja Manager, bivši guverner Rotary distrikta Slovenija in Severna Makedonija za 2020/21 in častni konzul Madžarske v Sloveniji. Kot rotarijec je posvečen dobrodelnosti in pomoči ljudem v stiski in proaktivnemu spreminjanju sveta na bolje.