Upravni odbor

Edinstveno stičišče izbranih slovenskih managerk in managerjev

Upravni odbor Združenja Manager je pristojen za:

Sestavlja ga do 30 članic in članov Združenja Manager, ki praviloma zasedajo vodilne položaje v slovenskih podjetjih ter izvoljeni predsedniki sekcij. Člani upravnega odbora so imenovani za triletni mandat.

Predsednik

Funkcijo predsednika Združenja Manager in predsednika upravnega odbora je Andrej Božič prevzel 26. januarja 2022.

Andrej Božič je leta 2016 prejel priznanje Manager leta.

Andrej Božič

predsednik Združenja Manager

Andrej Božič je mednarodno priznan in uveljavljen voditelj, specializiran za preobrazbe podjetij. Leta 2015 je za BB model preobrazbe prejel nagrado European Business Award. Leto kasneje ga je Združenje Manager razglasilo za Managerja leta, v 2017 pa je prejel nagrado GZS za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke. Je tudi partner v podjetju BB Consulting.

Andrej Bozic8
Andrej Božič ob prevzemu predsedniške funkcije ohranja kontinuiteto in v središču delovanja združenja še naprej ohranja trajnostno voditeljstvo: "Še posebej se bom posvetil pripravi modernejše organizacije in podpori vam, članom. Procesu, ki že teče in ga želim peljati skupaj z vami. Vključujoče in povezovalno. Vabim vas, da v spremembah sodelujemo. Da smo skupaj soavtorji napredka.
Nekoč je nekdo zapisal, da so pobude mladih vredne toliko kot izkušnje starejših. Odprtih rok in srca bom podpiral in spodbujal oboje. Za dobre rezultate, na pravi način."

Andrej Božič je svojo profesionalno kariero začel kot vodja prodaje za 40 svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško. Kasneje je uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start-up projekte v Sloveniji in tujini. Med drugim je saniral Tovarno papirja Goričane, opravljal funkcijo regionalnega managerja v globalnem podjetju ABB, prestrukturiral skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in izvedel uspešen preobrat nemškega podjetja Mondi Raubling GmbH (del skupine Mondi). Od leta 2010 do 2017 je vodil in preobrazil Steklarno Hrastnik po BB modelu preobrazbe. Model je leta 2015 prejel nagrado European Business Award. Pred vrnitvijo v svetovalno podjetje BB Consulting je bil član uprave Slovenskega državnega holdinga.

Je častni konzul Nove Zelandije v Sloveniji, častni predsednik Britansko-slovenske gospodarske zbornice, član upravnega odbora Gospodarske zbornice Slovenije in predan mentor.

Podpredsednika

Funkcijo podpredsednice Združenja Manager je Medeja Lončar prevzela 26. januarja 2022, Barbara Domicelj pa 14. aprila 2020.

Medeja Lončar

podpredsednica Združenja Manager

Medeja Lončar je direktorica Siemensa v Sloveniji, na Hrvaškem in v Srbiji.

Medeja Loncar29

Medeja Lončar je večkrat uvrščena med najvplivnejše gospodarstvenice v Sloveniji in na Hrvaškem. Od leta 2007 je direktorica Siemensa v Sloveniji, od 2018 vodi Siemens Hrvaška, leta 2021 pa je prevzela tudi vodenje Siemensa v Srbiji. Aktivna je v slovensko-nemški in hrvaško-nemški gospodarski zbornici ter v hrvaškem združenju managerjev. Je pobudnica izbora Inženirka leta in velika zagovornica uravnoteženosti spolov na vodstvenih mestih v gospodarskih družbah, še posebej v tehnološki sferi. Skladno s tem je na začetku mandata kot predsednica predlagala sestavo trenutnega upravnega odbora združenja, v katerem sodeluje 40 odstotkov managerk.

Barbara Domicelj

podpredsednica Združenja Manager v obdobju 2020–2023

Barbara Domicelj je generalna direktorica Microsofta Slovenija.

Barbara Domicelj
"V Združenju Manager smo v središče novega programa postavili trajnostno voditeljstvo, ki naslavlja veliko izzivov, med drugim tudi razvoj novih tehnologij, digitalizacijo in nove veščine vodenja. Še posebej zdaj, ob covidu, se soočamo z novo realnostjo, v kateri bodo nove tehnologije in digitalna preobrazba imele še pomembnejšo vlogo. Digitalizacija je zaradi covida dobila nesluten pospešek in nam dala (novo) priložnost za spodbujanje inovacij in za napredek. In prav tu vidim svojo vlogo – želim, da začnemo priložnosti spreminjati v uspehe."

Barbara Domicelj je svojo kariero v Microsoftu začela z uspešnim vodenjem oddelka za telefonsko prodajo (telesales). Pot jo je nato prek oddelka za srednje velika podjetja vodila na področje prodaje za javno upravo, kjer je kot vodja prodaje soustvarjala strateške Microsoftove projekte v Sloveniji in zgradila pomembna partnerstva v javnem sektorju. Kot direktorica za področje velikih strank in partnerjev za Slovenijo in Albanijo je bila odgovorna za oblikovanje in vodenje raznolikih ekip, ki so presegale načrtovane rezultate. Preden je prevzela vodenje slovenske podružnice Microsofta, je vodila področje prodaje za velika podjetja v celotni Microsoftovi regiji Adriatic.

Domiceljeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, svoje znanje pa je dopolnjevala še na poslovnih šolah INSEAD – The Business School for the World in Wharton School (University of Pennsylvania). Kot odlična poznavalka za upravljanje in preobrazbo poslovne kulture deluje v Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Ceni iskrenost, odgovornost in timsko delo ter verjame, da nam lahko s pravim pristopom tehnologija vrne čas, nas naredi varnejše in bolj zdrave ter navdihne našo ustvarjalnost.

Člani upravnega odbora

Upravni odbor vodi predsednica Združenja Manager. Upravni odbor Združenja Manager za obdobje 2020–2023 sestavljajo:

• Andrej Božič, BB Consulting, predsednik
  • Aleksander Zalaznik, Danfoss Trata
  • Barbara Domicelj, Microsoft
  • Boštjan Gorjup, BSH hišni aparati
  • Franjo Bobinac, Gorenje
  • Igor Mervič, Spar Slovenija
  • Izidor Krivec, Celjske mesnine
  • Janez Škrabec, Riko
  • Lovro Peterlin, A1 Slovenija
  • Lucija Sajevec, AMZS