Upravni odbor

Edinstveno stičišče izbranih slovenskih managerk in managerjev

Upravni odbor Združenja Manager je pristojen za:

Sestavlja ga do 30 članic in članov Združenja Manager, ki praviloma zasedajo vodilne položaje v slovenskih podjetjih ter izvoljeni predsedniki sekcij. Člani upravnega odbora so imenovani za triletni mandat.

Predsednica

Funkcijo predsednice Združenja Manager in predsednice upravnega odbora je Medeja Lončar prevzela na občnem zboru 26. marca 2020.

Medeja Lončar

predsednica Združenja Manager v obdobju 2020–2023

Medeja Lončar je direktorica Siemensa Slovenija in predsednica uprave Siemensa Hrvaška.

Medeja Loncar8
S svojim programom slovenski management umešča v evropsko managersko okolje in krmilo združenja naravnava v smer trajnosti. V ospredje postavlja trajnostno voditeljstvo: »V Združenju Manager bomo še naprej poudarjali pomembnost dobička, ki je gonilo razvoja podjetij, s tem pa tudi države in družbe. Prepričana pa sem tudi, da bomo morali poiskati modele delovanja, ki bodo dobri za podjetja, okolje, družbo, za boljše življenje vseh nas. Spremembe v družbi bomo dosegli, če bomo v ospredje postavili trajnostno voditeljstvo in pogled usmerili ne le v danes, temveč tudi v jutri.«

Medeja Lončar, večkrat uvrščena med najvplivnejše gospodarstvenice v Sloveniji in na Hrvaškem, je že v prejšnjem mandatu (2017–2020) delovala kot podpredsednica Združenja Manager. Od leta 2007 je direktorica Siemensa v Sloveniji, od 2018 vodi tudi Siemens Hrvaška. Močno je vpeta v poslovno okolje v Sloveniji in na Hrvaškem: aktivna je v slovensko-nemški in hrvaško-nemški gospodarski zbornici ter v hrvaškem združenju managerjev. Je pobudnica izbora Inženirka leta in velika zagovornica uravnoteženosti spolov na vodstvenih mestih v gospodarskih družbah, še posebej v tehnološki sferi. Skladno s tem je predlagala tudi sestavo novega upravnega odbora združenja, v katerem sodeluje 40 odstotkov managerk. Več

Nagovor Medeje Lončar ob kandidaturi za predsednico Združenja Manager na e-občnem zboru (23.– 26. marec 2020).
Podpredsednika

Funkcijo podpredsednikov Združenja Manager sta Barbara Domicelj in Andrej Božič prevzela na upravnem odboru 14. aprila 2020.

Andrej Božič

podpredsednik Združenja Manager v obdobju 2020–2023

Andrej Božič je svetovalec za izboljšavo poslovanja v BB Consulting.

Andrej Bozic2
"Združenje Manager je sprejelo nov in zelo ambiciozen program dela, usmerjen v sodelovanje, povezovanje vseh v družbi in v trajnostni razvoj. Kot stanovska organizacija voditeljev želimo biti še bolj v pomoč, oporo našim članicam in članom pri njihovih izzivih, pa tudi usmerjevalec, strokovna institucija, ki ozavešča in prispeva k boljšemu gospodarstvu ter s tem celotni družbi. Sedanja covid kriza je samo še potrdila pravo usmeritev, ki smo si jo zadali. Sam si bom po svojih močeh in znanjih prizadeval, da kar največ prispevam k uresničitvi teh ciljev."

Andrej Božič je v svoji 30-letni karieri uspešno izpeljal številna prestrukturiranja, sanacije in start up projekte tako v Sloveniji kot v tujini. Z ekipo v njegovem podjetju BB svetovanje je razvil model vodenja podjetja, ki se lahko uporablja tako v času kriznega vodenja kot tudi, ko je podjetje dobro stoječe. Predpogoja za doseganje uspešnih rezultatov na osnovi modela sta spoštovanje zaposlenih in odprta komunikacija. Tako Andrej pri svojem delu verjame v dobre odnose, vlaganje v zaposlene, vodenje z zgledom ter v to, da zaposleni z uresničevanjem ciljev podjetja dosegajo tudi svoje osebne cilje, kajti to zagotavlja uspešnost na dolgi rok.

Na začetku poslovne poti je bil vodja prodaje za 40 različnih svetovnih tržišč v podjetju Videm Krško. Prevzel je sanacijo Tovarne papirja Goričane. V globalnem podjetju ABB je imel funkcijo country managerja in je bil odgovoren za Slovenijo in Srbijo. Saniral je skupino Iskra ERO, vodil Skupino Droga in saniral nemško podjetje Mondi Raubling GmbH, ki je del multinacionalne skupine Mondi.

Od leta 2010 do 2017 je vodil Steklarno Hrastnik, ki jo je uspešno saniral in leta 2016 prejel tudi priznanje Manager leta. V letu 2019 je postal član uprave SDH, danes pa je svetovalec za izboljšavo poslovanja v svojem podjetju BB Consulting. Več

Barbara Domicelj

podpredsednica Združenja Manager v obdobju 2020–2023

Barbara Domicelj je generalna direktorica Microsofta Slovenija.

Barbara Domicelj
"V Združenju Manager smo v središče novega programa postavili trajnostno voditeljstvo, ki naslavlja veliko izzivov, med drugim tudi razvoj novih tehnologij, digitalizacijo in nove veščine vodenja. Še posebej zdaj, ob covidu, se soočamo z novo realnostjo, v kateri bodo nove tehnologije in digitalna preobrazba imele še pomembnejšo vlogo. Digitalizacija je zaradi covida dobila nesluten pospešek in nam dala (novo) priložnost za spodbujanje inovacij in za napredek. In prav tu vidim svojo vlogo – želim, da začnemo priložnosti spreminjati v uspehe."

Barbara Domicelj je svojo kariero v Microsoftu začela z uspešnim vodenjem oddelka za telefonsko prodajo (telesales). Pot jo je nato prek oddelka za srednje velika podjetja vodila na področje prodaje za javno upravo, kjer je kot vodja prodaje soustvarjala strateške Microsoftove projekte v Sloveniji in zgradila pomembna partnerstva v javnem sektorju. Kot direktorica za področje velikih strank in partnerjev za Slovenijo in Albanijo je bila odgovorna za oblikovanje in vodenje raznolikih ekip, ki so presegale načrtovane rezultate. Preden je prevzela vodenje slovenske podružnice Microsofta, je vodila področje prodaje za velika podjetja v celotni Microsoftovi regiji Adriatic.

Domiceljeva je po izobrazbi univerzitetna diplomirana ekonomistka, svoje znanje pa je dopolnjevala še na poslovnih šolah INSEAD – The Business School for the World in Wharton School (University of Pennsylvania). Kot odlična poznavalka za upravljanje in preobrazbo poslovne kulture deluje v Združenju Manager in Ameriški gospodarski zbornici v Sloveniji (AmCham Slovenija).

Ceni iskrenost, odgovornost in timsko delo ter verjame, da nam lahko s pravim pristopom tehnologija vrne čas, nas naredi varnejše in bolj zdrave ter navdihne našo ustvarjalnost.

Člani upravnega odbora

Upravni odbor vodi predsednica Združenja Manager. Upravni odbor Združenja Manager za obdobje 2020–2023 sestavljajo:

• Medeja Lončar, Siemens Slovenija, predsednica
  • Aleksander Zalaznik, Danfoss Trata
  • Andrej Božič, B&B investicije
  • Barbara Domicelj, Microsoft
  • Boštjan Gorjup, BSH hišni aparati
  • Franjo Bobinac, Gorenje
  • Igor Mervič, Spar Slovenija
  • -izidor Krivec, Celjske mesnine
  • Janez Škrabec, Riko
  • Lovro Peterlin, A1 Slovenija