Kako upravljate z raznolikostjo? Preverite 10 načel

15.10.2020

10 nacel raznolikosti crn2

Sekcija mladih managerjev pri Združenju Manager (ZM) je pripravila orodje za uveljavljanje raznolikosti v podjetjih preko 10-ih načel in treh pristopov, ki je namenjeno razumevanju in vzpostavljanju pristopa, uporabi v praksi ter spremljanju napredka na področju uveljavljanja raznolikosti. 

Model 10-ih načel spodbuja napredek, saj raznolika podjetja bolje inovirajo in razumejo svoje kupce. Hkrati pa predstavlja dodano vrednost za vas, člane ZM, saj boste z izpolnitvijo vprašalnika prejeli povratno informacijo o upravljanju raznolikosti v lastnem podjetju. Ko bomo zbrali dovolj odgovorov (za vsako velikost podjetja po 20), boste dobili tudi informacijo, kje se nahajate glede na velikost podjetja. S tem modelom/orodjem podpiramo enega izmed 17 ciljev trajnostnega razvoja, in sicer zmanjšanje neenakosti.

Načela in vprašalnik za merjenje napredka je pripravila delovna skupina sekcije mladih za raznolikost in vključevanje: Lucija Živa Sajevec, Petra Wagner in Peter Mlakar, testiranje pa je za članice in člane ZM brezplačno.

Da, želim preveriti, kako upravljamo z raznolikostjo.

Več o trajnostnem voditeljstvu

Hvala trajnostnim podpornikom: AMZS, BTC, EOS, NLB, Pivovarna Laško Union in Zavarovalnica Triglav.