Slovenija, produktivna, digitalna in trajnostna

Petek, 1. oktobra 2021

OSREDNJI GOVORNIK DRUGEGA DNE
Alessandro Cugno Garrano 25x25

Alessandro Cugno Garrano, izvršni partner v Gartnerju

Strokovnjak za preoblikovanje poslovne agilnosti svetuje organizacijam, kako tehnološke potenciale izkoristiti za povečanje uspešnosti poslovanja in za nove poslovne priložnosti ter kako podirati rekorde v uspešnosti ekip, gojenju ter privabljanju in zadrževanju talentov. Na Managerskem kongresu se bo osredotočil na to, kako z vključenostjo in raznolikostjo postati bolj agilni in poslovno uspešni.

9.00–9.10

Uresničevanje ukrepov za višjo produktivnost in pot do večje blaginje
Prof. dr. Dušan Mramor, Ekonomska fakulteta v Ljubljani in predsednik Observatorija ZM, bo predstavil novosti akcijskega načrta za rast produktivnosti.

9.10–10.00

Kako uvrstiti Slovenijo med zmagovalke v globalni tekmi konkurenčnosti?

Na okrogli mizi Gospodarskega kroga bodo sodelovali:
- Medeja Lončar, predsednica ZM;
- Tibor Šimonka, predsednik GZS;
- dr. Jure Knez, podpredsednik SBC;
- Blaž Brodnjak, predsednik AmCham.

Pogovor bo vodila Maja Derčar.

10.00–10.10

Digitalna preobrazba Slovenije
Mag. Peter Geršak, državni sekretar v Službi vlade za digitalno preobrazbo

10.10–10.30

Vaših 15 minut slave (kibernetski kriminal in kako zmanjšati digitalna tveganja v podjetjih)
Jan Bervar, arhitekt digitalne varnosti, NIL/Conscia, Danska

ODMOR

TRAJNOSTNO VODITELJSTVO: NE PRIHODNOST, AMPAK SEDANJOST

Dirigentska paličica trajnostnega dela kongresa bo v rokah Tanje Subotić Levanič, predsednice sekcije mladih managerjev pri ZM.

11.00–11.10

Kako bodo novi ukrepi EU trajnost postavili v ospredje
Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER

11.10–11.30

Kako z vključenostjo in raznolikostjo postati bolj agilni in uspešni
Alessandro Cugno Garrano, izvršni partner v Gartnerju

11.30–12.30

Kako raznolikost in vključevanje spodbujata inovacije in usmerjata družbo v pravo smer

Na interaktivni okrogli mizi bodo sodelovali:
Nejc Sekula, globalni vodja področij raznolikosti in vključenosti v Novartisovih tehničnih dejavnostih,
- Luka Eržen, raziskovalec, predavatelj in svetovalec na področju managementa človeških virov,
- Barbara Zupančič, vodja Listine raznolikosti.

Na interaktivni okrogli mizi se bomo najprej spoznali z osnovami raznolikosti in vključenosti ter psihološke varnosti v praksi in na primerih dobre prakse videli, kako lahko podjetja pripravijo najboljše možne strategije. Nato bomo skupaj s publiko oblikovali prvi osnutek strategije raznolikosti in vključevanja v organizacijah, in sicer kar na licu mesta skozi pet ključnih korakov: samoevalvacija, izpostavitev ključnih področji in priprava pobud, spodbujanje vključujočega okolja in ozaveščanje, oblikovanje izobraževanj in vzpostavitev sodelovanja z drugimi podjetji ter skupnostjo.

PREDSTAVLJAMO GOVORNIKE IN GOSTE MANAGERSKEGA KONGRESA 2021
Dusan Mramor 25x27

Dr. Dušan Mramor, predsednik Observatorija ZM

Redni profesor na Ekonomski fakulteti v Ljubljani in predsednik Observatorija Združenja Manager (ZM) ter glavni avtor Akcijskega načrta za višjo rast produktivnosti je strokovnjak za področje financ. Dvakrat je bil tudi finančni minister, leta 2016 razglašen za najboljšega v Evropi.

Jan Bervar 25x25

Jan Bervar, arhitekt digitalne varnosti, NIL/Conscia

Strokovnjak na področju IT-ja je v svoji karieri načrtoval, postavil in upravljal največji slovenski on-line sistem pravnih informacij (IUS-INFO) in ustvaril prve ukrojene sisteme požarnih zidov za velika slovenska podjetja. V NIL-u je del posebne ekipe t.i. IT arhitektov, ki je bolj usmerjena v svetovalno vlogo in skupaj z razširjeno tehnično ekipo odgovorna za tehnično najnaprednejše ter najzahtevnejše projekte NIL-a.

Ana Struna Bregar 25x27

Ana Struna Bregar, izvršna direktorica CER

Vodi prvo partnerstvo za trajnostno gospodarstvo v Sloveniji, ki si prizadeva za pospeševanje podnebno nevtralnega gospodarstva. Leta 2020 je bila pobudnica zavezništva za zeleno okrevanje po covidu-19, kot ustanoviteljica in direktorica največjega slovenskega arhitekturnega festivala Odprte hiše Slovenije pa je prejela najvišje stanovsko - Plečnikovo odličje.

Tibor Simonka 25x25

Tibor Šimonka, predsednik GZS

Član uprave Slovenske industrija jekla (SIJ), kjer je na različnih vodstvenih položajih že več kot dve desetletji, vmes pa je vodil tudi Perutnino Ptuj, je bil maja izvoljen za predsednika GZS.

Blaz Brodnjak 25x25

Blaž Brodnjak, predsednik AmCham Slovenija

Predsednik AmCham Slovenija in od leta 2016 predsednik uprave NLB ima več kot 20 let izkušenj na vodstvenih položajih na vseh stopnjah v mednarodnih bančnih skupinah.