ZM KV MG2021 03

Kdaj? 30. septembra in
1. oktobra 2021

Kje? GH Bernardin, Portorož

Program letošnjega Managerskega kongresa razkrijemo kmalu. Že danes pa se lahko prijavite tu.

Program kongresa razkrijemo kmalu.

Predstavljamo osrednja govornika:
kongres kolaz

Tudi letos bomo na Managerskem kongresu 2021 gostili izjemne tuje in domače strokovnjake. Z veseljem najavljamo prva od njih: Hans-Paul Bürkner, aktualni predsednik in nekdanji predsednik uprave Boston Consulting Group (levo na fotografiji), in Jim Hagemann Snabe, predsednik upravnega odbora družbe A. P. Moller - Maersk.

MANAGERSKI KONGRES 2021

Čas, ko so v ospredju izzivi ob epidemiji in ko Slovenija predseduje EU, je tudi čas priložnosti, da našo pozornost in aktivnosti usmerimo v tisto, kar nam bo zagotovilo boljšo prihodnost – v trajnostni razvoj, digitalni prehod, večjo konkurenčnost, vseživljenjsko učenje, predvsem pa na 5P – People Planet Profit Purpose Prosperity. Zagotoviti družbeno blaginjo je naš končni cilj, ki smo si ga zastavili že z oblikovanjem think-tanka ZM na čelu z dr. Dušanom Mramorjem in z akcijskim načrtom za višjo rast produktivnosti.

Managerski kongres je edinstveni prostor, ki kritično in prodorno naslavlja ključne izzive in priložnosti, ki kreirajo podobo sodobnega poslovnega okolja. V slovenski prostor vnaša strokovne izkušnje, razmisleke in spoznanja iz tujine. V pestrih in dinamičnih razpravah spodbuja razmislek o prihodnjih korakih slovenskega managementa in gospodarstva kot celote. Prevzema pobudo za široke družbene razprave o tem, v kakšni državi želimo živeti ter kakšno vlogo smo kot posamezniki ali skupnost pripravljeni prevzeti pri oblikovanju prihodnosti Slovenije. Ustvarja pobude in predlaga konkretne ukrepe za oblikovanje poslovnega okolja, ki bo dolgoročno zagotavljal napredek in blaginjo okolja, v katerem delujemo.

Dvodnevni kongres, ki tradicionalno poteka v Portorožu, je zato eno najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Udeležencem postreže s pestrim izborom predavanj na izbrano in aktualno strokovno vsebino. Je svečani trenutek, na katerem podelimo najprestižnejše managersko priznanje Manager leta in priznanje Vključi.Vse. S srečanjem vseh ključnih managerjev in managerk na enem prostoru je Managerski kongres tudi edinstvena priložnost za druženje in poslovno mreženje.

Prvi dan kongresa bomo z izjemnimi tujimi in domačimi gosti iskali odgovore na vprašanja, kot so: kakšen bo svet po pandemiji, kakšno vlogo bo v novem svetu imela Evropa, kam se bo po 30-ih letih samostojnosti usmerila Slovenija? Drugi dan pa bomo v središče postavili trajnostni razvoj in prihodnost dela, digitalno preobrazbo Slovenije, ki potrebuje pospešek, pa tudi produktivnost in konkurenčnost, kjer capljamo za evropskim povprečjem. Kako se dvigniti in kako lahko management k temu pripomore, izveste na managerskem dogodku leta.

Managerski kongres je dogodek, katerega se mora udeležiti vsak manager, ki odgovorno sprejema vlogo, ki jo igra tako znotraj svoje organizacije kot tudi v širšem družbenem prostoru.

Predstavljamo osrednja govornika
HPB 25x27

Hans-Paul Bürkner, BCG

Aktualni predsednik in nekdanji predsednik uprave Boston Consulting Group (BCG), enega od vodilnih svetovalnih podjetij na svetu, je družbi zvest že od leta 1981. Izjemen strokovnjak in svetovalec za strategije, razvoj organizacij, globalizacijo in transformacijo nam je v intervjuju za MQ portal zaupal, katere so zdaj tri najpomembnejše naloge managerjev.

Klik na intervju na MQ portalu
Jim Hagemann Snabe 25x25

Jim Hagemann Snabe, A. P. Moller - Maersk

Predsednik upravnega odbora A. P. Moller - Maersk, nekdanji izvršni direktor družbe SAP, predsednik nadzornega sveta Siemensa in podpredsednik nadzornega sveta družbe Allianz je izjemen strokovnjak z več kot 25-letnimi izkušnjami v IT industriji. Pri vodenju se osredotoča na inovacije in digitalizacijo, njegove poglede na vodenje pa oblikuje njegova zavzetost za reševanje družbenih vprašanj in napredka ter njegovo zaupanje v človeški potencial.

Pokrovitelji kongresa
Glavni pokrovitelji