Kakšno je/bo novo razmerje sil v svetu in kje je/bo Slovenija

Četrtek, 30. septembra 2021

Predstavljamo osrednje govornike Managerskega kongresa 2021
HPB 25x29

Hans-Paul Bürkner, BCG

Aktualni predsednik in nekdanji predsednik uprave Boston Consulting Group (BCG), enega od vodilnih svetovalnih podjetij na svetu, je družbi zvest že od leta 1981. Izjemen strokovnjak in svetovalec za strategije, razvoj organizacij, globalizacijo in transformacijo nam je v intervjuju za MQ portal zaupal, katere so zdaj tri najpomembnejše naloge managerjev.

Klik na intervju na MQ portalu
Jim Hagemann Snabe 25x27

Jim Hagemann Snabe, A. P. Moller - Maersk

Predsednik upravnega odbora A. P. Moller - Maersk, nekdanji izvršni direktor družbe SAP, predsednik nadzornega sveta Siemensa in podpredsednik nadzornega sveta družbe Allianz je izjemen strokovnjak z več kot 25-letnimi izkušnjami v IT industriji. Pri vodenju se osredotoča na inovacije in digitalizacijo, njegove poglede na vodenje pa oblikuje njegova zavzetost za reševanje družbenih vprašanj in napredka ter njegovo zaupanje v človeški potencial.

Je tudi avtor knjižne uspešnice 'Tech for Life'
Yossi Vardi 25x26

Yossi Vardi, pionir 'high-techa' v Izraelu

Podjetnik, pionir visoko tehnoloških podjetij v Izraelu, inovator in investitor, ki je v petih desetletjih (so)ustanovil več kot 85 'high-tech' podjetij. Wall Street Journal Europe ga je leta 2011 uvrstil na lestvico najbolj uglednih voditeljev v evropski tehnološki industriji Tech's Top 25, med številnimi priznanji, ki jih je prejel za svoje dosežke, pa izstopa priznanje za najboljšega evropskega investitorja v letu 2009.

 

13.00-14.30

PREDPROGRAM KONGRESA


Unconference - mreženjski del z odličnimi managerji in primeri dobrih praks s področja trajnostnega vodenja skozi perspektivo ESG trajnosti (ESG Sustainability).

Z nami bodo vodilne managerke in managerji, od katerih se lahko resnično veliko naučimo:
- Lokalno je obetavno. Gost: Marián Šefčovič, direktor Radenske; moderira Darja Virjent.
- Sodelovanje s partnerji za višji cilj. Gostja: Lucija Sajevec, direktorica AMZS; moderira Živa Smolnikar.
- Vpliv okolju prijaznega poslovanja na poslovni rezultat in kupce. Gost dr. Robert Agnič, direktor Plastike Skaza; moderira Anja Šerc.
- Etika je dobra za poselGostja: Andrijana Bergant, direktorica EISEP; moderira Alenka Vidic Praprotnik.
- Trajnostni razvoj v korporaciji: strategija in implementacija. Gost: Jozef Kausich, predsednik uprave Intese Sanpaolo Bank; moderira Daniela Bervar Kotolenko.
- Upravljanje in vlaganje podjetja v skladu s trajnostnimi načeli. Gost: Luka Flere, član uprave Generali Investments; moderira Špela Zakotnik.

15.00

ODPRTJE KONGRESA


Pozdravna nagovora predsednice Združenja Manager (ZM) Medeje Lončar in izvršne direktorice ZM Petre Juvančič

Nagovor Zdravka Počivalška, podpredsednika Vlade RS ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo

Video nagovor Janeza Lenarčiča, evropskega komisarja za krizno upravljanje 

 

GLOBALNA NOVA NORMALNOST

15.35–16.05

Prihodnost je svetla: za svet, za Evropo in za Slovenijo
Hans-Paul Bürkner, predsednik družbe Boston Consulting Group (BCG). Pogovor z njim bo vodila Melanie Seier Larsen, izvršna direktorica in partnerica pri BCG.

16.05–16.35

Sanje in podrobnosti: reinoviranje v času korenitih sprememb (video nagovor)
Jim Hagemann Snabe, predsednik upravnega odbora A. P. Moller - Maersk, nekdanji izvršni direktor družbe SAP, predsednik nadzornega sveta Siemensa in podpredsednik nadzornega sveta družbe Allianz ter avtor knjižne uspešnice 'Tech For Life: Putting trust back in technology'   

  ODMOR
17.00–17.15 

Kaj se lahko naučimo od dežele samorogov?
Yossi Vardi, podjetnik, pionir visoko tehnoloških podjetij v Izraelu in investitor, ki je v petih desetletjih (so)ustanovil več kot 85 'high-tech' podjetij. Video pogovor bo vodila Petra Juvančič, izvršna direktorica ZM.

17.15–17.30 

Globalna trgovina v post-pandemičnem obdobju: evropska perspektiva
Henri Gétaz, generalni sekretar Evropskega združenja za prosto trgovino (EFTA). 

17.30–17.45 

Zakaj je IKT ključen za zeleno digitalno transformacijo podjetij in držav
Radoslaw Kedzia, podpredsednik za regijo Srednje in Vzhodne Evrope ter nordijsko regijo pri Huawei Technologies.

17.45–18.30 

Ali bo Evropa uspela zajeti val priložnosti?

Okrogla miza z veleposlaniki, na kateri bodo sodelovali:
- Juraj Chmiel, veleposlanik Češke;
- Boris Grigić, veleposlanik Hrvaške;
- Natalie Kauther, veleposlanica Nemčije.

Pogovor bo vodila Marta Kos.

 

ODMOR

20.00

VEČERNA SLOVESNOST S PODELITVIJO PRIZNANJ

Niti večernega dela bo prepletalo 30 let Slovenije. Zaupali smo jih v roke Juretu Godlerju in Davidu Urankarju, ki bosta na svojstven način predstavila mejnike naše zgodovine.
Ena od takih, nepozabnih zgodb je tudi uspešnica zakoncev Login, ki sta ustvarila edinega slovenskega samoroga - Outfit7, svojo zgodbo pa opisala v knjižni uspešnici Iza in Samorog. Na odru nas bo navdihovala nežnejša polovica - Iza Sia Login, s katero se bo pogovarjal Žiga Vavpotič.

Sledila bo podelitev priznanj, s katerimi Združenje Manager predstavlja dobre prakse managerjev in voditeljev. Nagrajenke in nagrajenci so svetilnik, ki usmerja pot razvoja prihodnjih generacij, so gradniki naše podobe in ugleda v javnosti ter glasniki naših zavez in vrednot.
Priznanje Vključi.Vse 2021 bo prejela družba, ki si prizadeva za raznolika in uravnotežena vodstva. Dosedanji prejemniki priznanja.
Tradicionalno pa bomo podelili tudi priznanje Manager/ka leta, ki smo ga lani nadgradili s kazalci trajnostnega voditeljstva. Dosedanji prejemniki priznanja.

Pozdrav iz Expa v Dubaju

 

 

Predstavljamo govornike in goste Managerskega kongresa 2021
Radoslaw Kedzia 25x25

Radoslaw Kedzia, Huawei Technologies

Kot podpredsednik CEE in nordijske regije v družbi Huawei je od leta 2019 odgovoren za trge od Islandije do Turčije s skupno več kot 40.000 zaposlenimi. V podjetju je zaposlen od leta 2008, pred tem pa je deloval na mednarodnih, tehničnih in vodstvenih položajih v Ericssonu, Safaricomu in Siemensu.

Intervju v Delu
Iza Login 25x25

Iza Sia Login, soustanoviteljica edinega slovenskega samoroga

Iza Sia Login je leta 2017 z možem Samom prodala Outfit7 za milijardo dolarjev skupini kitajskih investitorjev. Veliko večino dobička sta namenila fundaciji Login5 Foundation, ki se osredotoča na filantropske projekte. Svojo zgodbo o ustvarjanju samoroga sta opisala v knjigi Iza in Samorog.

Iza in Samorog
Henri Getaz 25x25

Henri Gétaz, generalni sekretar Evropskega združenja za prosto trgovino

Od leta 2018 je generalni sekretar Evropskega združenja za prosto trgovino (EFTA). Pred tem je bil na vodstvenih funkcijah na švicarskem zunanjem ministrstvu in švicarskem veleposlaništvu v Washingtonu.

Več
Zdravko Pocivalsek 25x25

Zdravko Počivalšek, gospodarski minister

Podpredsednik Vlade RS od decembra 2014 vodi ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pred prevzemom ministrske funkcije je vodil Terme Olimia in leta 2010 postal manager leta.

Več
Janez Lenarcic 25x26

Janez Lenarčič, evropski komisar

Od leta 2019 je evropski komisar za krizno upravljanje. Pred tem je bil veleposlanik, državni sekretar za evropske in zunanje zadeve v kabinetu predsednika Vlade RS ter direktor Urada OVSE za demokratične institucije in človekove pravice.

Več
Marta Kos 25x25

Marta Kos, podjetnica in nekdanja veleposlanica

Z veleposlaniki se bo na kongresu pogovarjala o širšem vidiku prihodnjega dogajanja v Evropi. Kot pravi, "trenutno živimo v fazi destrukcije sveta in Evrope; prepričana sem, da se bo kmalu začela konstrukcija ali še bolje, da se bodo začele konstrukcije na različnih področjih. Ne le v gospodarstvu, temveč tudi v izobraževanju, digitalizaciji družbe (ne le gospodarstva), glede klimatskih sprememb in verjetno tudi v meddržavnih odnosih."