Managerski kongres 1380x606

Na Managerskem kongresu smo predstavili Akcijski načrt za višjo rast produktivnostiVeč o načrtu

 

Prezentacija dr. Dušana Mramorja na kongresu

Rezultati raziskave o sodobnem voditeljstvu Združenja Manager 2020

Preberite vsebinsko bogato brošuro Managerskega kongresa 2020

Osrednji managerski dogodek leta

Letošnji bo v znamenju slogana:

PRIHODNOST ZDRAVE RASTI

Kdaj? 24. in 25. septembra 2020

Kje? GH Bernardin, Portorož

Vanja Hrovat 5x5

Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali

"S kriznimi situacijami smo se srečevali že v preteklosti, zagotovo pa je zadnja kriza dogodek brez primere. Močno je vplivala na eno izmed naših največjih vrednot – na zdravje, njene gospodarske posledice, ki smo jih na začetku zgolj napovedovali, pa se že uresničujejo. A kljub temu sem prepričana, da je pozitivno poslovanje mogoče ohraniti - če je trajnostno naravnano in če nas okolje, v katerem delujemo, prepozna za svojega pravega partnerja." Več

Adrian Jezina 5x5

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha:

"Če se kdo doslej ni zavedal izjemnega pomena telekomunikacij, je brez dvoma do tega spoznanja prišel med pandemijo koronavirusne bolezni. Brez njih bi med popolnim zaprtjem družba v celoti obstala, tako pa se je svet normalno vrtel naprej."

Managerski kongres je osrednji letni dogodek Združenja Manager, ki se ga bo letos udeležilo okoli 300 slovenskih managerk in managerjev.

Managerski kongres 2020 bomo izpeljali v živo, saj smo prejeli pozitivno mnenje NIJZ-ja. Na kongresu moramo v prvi vrsti poskrbeti za varnost in zdravje, zato vas prosimo, da ste odgovorni in da tudi na kongresu vodite z zgledom. Ključno je, da se dogodka udeležite le, če ste zdravi. Hkrati vas pozivamo, da spoštujete vse ukrepe za preprečitev širjenja koronavirusa. Ob vstopu skozi recepcijo GH Bernardin v 11. nadstropju vam bodo izmerili temperaturo. Pozivamo vas, da v zaprtih prostorih ves čas uporabljate zaščitno masko, si razkužujete roke, ohranjate varno razdaljo in se ne zadržujete v skupinah. 

Managerski kongres je edinstveni prostor, ki kritično in prodorno naslavlja ključne izzive in priložnosti, ki kreirajo podobo sodobnega poslovnega okolja. V slovenski prostor vnaša strokovne izkušnje, razmisleke in spoznanja iz tujine. V pestrih in dinamičnih razpravah spodbuja razmislek o prihodnjih korakih slovenskega managementa in gospodarstva kot celote. Prevzema pobudo za široke družbene razprave o tem, v kakšni državi želimo živeti ter kakšno vlogo smo kot posamezniki ali skupnost pripravljeni prevzeti pri oblikovanju prihodnosti Slovenije. Ustvarja pobude in predlaga konkretne ukrepe za oblikovanje poslovnega okolja, ki bo dolgoročno zagotavljal napredek in blaginjo okolja, v katerem delujemo.

Dvodnevni kongres, ki tradicionalno poteka v Portorožu, je zato eno najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Udeležencem postreže s pestrim izborom predavanj na izbrano in aktualno strokovno vsebino. Je svečani trenutek, na katerem podelimo najprestižnejše managersko priznanje Manager leta in priznanje Vključi.Vse. S srečanjem vseh ključnih managerjev in managerk na enem prostoru je Managerski kongres tudi edinstvena priložnost za druženje in poslovno mreženje.

Managerski kongres je dogodek, katerega se mora udeležiti vsak manager, ki odgovorno sprejema vlogo, ki jo igra tako znotraj svoje organizacije kot tudi v širšem družbenem prostoru.

Na letošnjem kongresu bo v ospredju svet v času covida-19 in po njemizzivi in predvsem priložnosti, ki jih moramo skupaj izkoristiti, da bi okrepili odpornost podjetij na nove krize ter začrtali smer rasti in razvoja gospodarstva ter zagotavljanja družbene blaginje. Pri tem se bomo osredotočili na tri glavne tematike: ljudinove poslovne modele ob boku s še hitrejšo digitalizacijonovimi tehnologijami in trajnostnim voditeljstvom; ter na nove strateške dejavnosti in spremenjene pogoje.

Letošnji Managerski kongres bo potekal pod sloganom: PRIHODNOST ZDRAVE RASTI.

Tradicionalno dogodek namenjamo tudi krepitvi sodelovanja med političnim vrhom in slovenskimi managerkami ter managerji. Želimo si, da s konstruktivnim dialogom nadaljujemo, saj verjamemo, da je ta ključen za produktivnejšo, bolj konkurenčno in trajnostno naravnano Slovenijo, za državo blaginje, razvoja in priložnosti za njene ljudi.

Utrinki z Managerskih kongresov
Pokrovitelji kongresa
Partnerji kongresa