Managerski kongres 2020 logo1
Prijava

Osrednji managerski dogodek leta

Kdaj? 24. in 25. septembra 2020

Kje? GH Bernardin, Portorož (TBC)

Adrian Jezina 5x5

Adrian Ježina, predsednik poslovodstva Telemacha:

"Če se kdo doslej ni zavedal izjemnega pomena telekomunikacij, je brez dvoma do tega spoznanja prišel med pandemijo koronavirusne bolezni. Brez njih bi med popolnim zaprtjem družba v celoti obstala, tako pa se je svet normalno vrtel naprej."

Managerski kongres je osrednji letni dogodek Združenja Manager, ki se ga je lani udeležilo več kot 450 slovenskih managerk in managerjev.

Managerski kongres je edinstveni prostor, ki kritično in prodorno naslavlja ključne izzive in priložnosti, ki kreirajo podobo sodobnega poslovnega okolja. V slovenski prostor vnaša strokovne izkušnje, razmisleke in spoznanja iz tujine. V pestrih in dinamičnih razpravah spodbuja razmislek o prihodnjih korakih slovenskega managementa in gospodarstva kot celote. Prevzema pobudo za široke družbene razprave o tem, v kakšni državi želimo živeti ter kakšno vlogo smo kot posamezniki ali skupnost pripravljeni prevzeti pri oblikovanju prihodnosti Slovenije. Ustvarja pobude in predlaga konkretne ukrepe za oblikovanje poslovnega okolja, ki bo dolgoročno zagotavljal napredek in blaginjo okolja, v katerem delujemo.

Dvodnevni kongres, ki tradicionalno poteka v Portorožu, je zato eno najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Udeležencem postreže s pestrim izborom predavanj na izbrano in aktualno strokovno vsebino. Je svečani trenutek, na katerem podelimo najprestižnejše managersko priznanje Manager leta in priznanje Vključi.Vse. S srečanjem vseh ključnih managerjev in managerk na enem prostoru je Managerski kongres tudi edinstvena priložnost za druženje in poslovno mreženje.

Managerski kongres je dogodek, katerega se mora udeležiti vsak manager, ki odgovorno sprejema vlogo, ki jo igra tako znotraj svoje organizacije kot tudi v širšem družbenem prostoru.

Na letošnjem kongresu bo v ospredju svet v času covida-19 in po njem, izzivi in predvsem priložnosti, ki jih moramo skupaj izkoristiti, da bi okrepili odpornost podjetij na nove krize ter začrtali smer rasti in razvoja gospodarstva ter zagotavljanja družbene blaginje. Pri tem se bomo osredotočili na tri glavne tematike: ljudi; nove poslovne modele ob boku s še hitrejšo digitalizacijo, novimi tehnologijami in trajnostnim voditeljstvom; ter na nove strateške dejavnosti in spremenjene pogoje.

Tradicionalno dogodek namenjamo tudi krepitvi sodelovanja med političnim vrhom in slovenskimi managerkami ter managerji. Želimo si, da s konstruktivnim dialogom nadaljujemo, saj verjamemo, da je ta ključen za produktivnejšo, bolj konkurenčno in trajnostno naravnano Slovenijo, za državo blaginje, razvoja in priložnosti za njene ljudi.

Ker je letošnja situacija zaradi covida-19 specifična, bomo dokončno lokacijo Managerskega kongresa še sporočili. Seveda si želimo, da bi se 24. in 25. septembra 2020 tradicionalno srečali v živo v GH Bernardin v Portorožu, vendar če kdaj, smo se prav letos naučili, kako pomembna sta prilagodljivost in fleksibilnost. Ne glede na to, kje se bomo srečali, verjamemo, da vas bodo prepričale izjemne vsebine, vrhunski strokovnjaki in odlična družba.  

Utrinki z Managerskega kongresa 2019
Pokrovitelji kongresa
Zlata pokrovitelja
Pokrovitelji
Partnerji kongresa