Managerski kongres 1380x600 1

Osrednji managerski dogodek leta

Kdaj? 26. in 27. septembra 2019

Kje? GH Bernardin, Portorož

Na Managerskem kongresu 2019 bodo z nami izjemni, navdihujoči gosti. Kdo? Preverite spodaj.

Program 1. dne

Program 2. dne

izjava

Luka Podlogar KD Skladi 5x6

Luka Podlogar, predsednik uprave Generali Investments:

"Preteklost, iz katere črpamo svoje znanje in izkušnje, s katerimi se ambiciozno usmerjamo v prihodnost, nas je naučila, da je pot do uspeha tlakovana s spoštovanjem do ljudi, okolja, medsebojnih odnosov in prepoznavanja potreb vseh vpletenih deležnikov. S ponosom zato letos, v trenutku, ko smo vstopili v eno izmed največjih svetovnih finančnih družb pod imenom Generali Investments, podpiramo teme letošnjega Managerskega kongresa. 
Ambicija razvoja in rasti izhaja iz posameznikov. Lahko jo pomagamo uresničiti. Prepoznali smo potrebo na trgu, tako na strani podjetij kot tudi na strani vlagateljev, in ustanovili sklad, ki bo zapolnil vrzel lastniškega financiranja in pomagal zagnati motor slovenskega gospodarstva. Z ustanovitvijo sklada zasebnega kapitala izpolnjujemo naše poslanstvo odgovornega finančnega posrednika in omogočamo prenos sredstev od slovenskih vlagateljev v ambiciozna podjetja, ki želijo svojo uspešno zgodbo nadgraditi."

Managerski kongres je osrednji letni dogodek Združenja Manager, ki se ga vsako leto udeleži več kot 350 slovenskih managerk in managerjev.

Managerski kongres je edinstveni prostor, ki kritično in prodorno naslavlja ključne izzive in priložnosti, ki kreirajo podobo sodobnega poslovnega okolja. V slovenski prostor vnaša strokovne izkušnje, razmisleke in spoznanja iz tujine. V pestrih in dinamičnih razpravah spodbuja razmislek o prihodnjih korakih slovenskega managementa in gospodarstva kot celote. Prevzema pobudo za široke družbene razprave o tem, v kakšni državi želimo živeti ter kakšno vlogo smo kot posamezniki ali skupnost pripravljeni prevzeti pri oblikovanju prihodnosti Slovenije. Ustvarja pobude in predlaga konkretne ukrepe za oblikovanje poslovnega okolja, ki bo dolgoročno zagotavljal napredek in blaginjo okolja, v katerem delujemo.

Dvodnevni kongres, ki tradicionalno poteka v Portorožu, je zato eno najbolj odmevnih in pomembnih poslovnih srečanj v Sloveniji. Udeležencem postreže s pestrim izborom predavanj na izbrano in aktualno strokovno vsebino. Je svečani trenutek, na katerem podelimo najprestižnejše managersko priznanje Manager leta in priznanje Vključi.Vse. S srečanjem vseh ključnih managerjev in managerk na enem prostoru je Managerski kongres tudi edinstvena priložnost za druženje in poslovno mreženje.

Managerski kongres je dogodek, katerega se mora udeležiti vsak manager, ki odgovorno sprejema vlogo, ki jo igra tako znotraj svoje organizacije kot tudi v širšem družbenem prostoru.

Ambicija razvoja in rasti –

kako do razvojnega preboja Slovenije?

Manager prihodnosti - Kakšni so ZMagovalni voditelji prihodnosti, ki znajo ustvarjati posel in okolje, v katerega prihajajo najboljši kadri? Kaj pomeni iniciativa evropskega združenja managerjev #ManagersforFuture? Kaj prinašajo negotovi časi in kaj morate kot manager vedeti o razmerah na mednarodnih in lokalnih trgih? A v tekmi niso samo podjetja, ampak tudi države. Razvojni preboj Slovenije – kako naj vsak prevzame odgovornost za svoje delo, da nam uspe? Zakaj smo predlagali razvojni sporazum? In zakaj 3P? People, Planet Profit. Če se izrazimo po angleško: "because there is no Planet B". To pa v luči digitalizacije, umetne inteligence in zelene tehnologije poraja nova vprašanja v tekmi konkurenčnosti.

 

3P – People, Planet, Profit

Ni naključje, da se bo Managerski kongres osredotočal na razvojni preboj upoštevajoč tudi podnebne spremembe. Triple bottom line ali 3P - People, Planet, Profit in vprašanje razvojnega sporazuma. 
V tem času OZN organizira vrh o podnebnih spremembah, pripravlja se največji podnebni protest, EIB banka namerava opustiti financiranje fosilnih goriv, Britancem je podnebje pomembnejše od brexita, v Sloveniji pa pričakujemo razpravo o podnebnem in energetskem načrtu.

Kaj pomeni trojna spodnja meja (Triple Bottom Line)? Da poslujemo tako, da se držimo treh načel: finančne odgovornosti, družbene odgovornosti in okoljske odgovornosti. Ni nič novega, poznamo ga že od osemdesetih let. A zakaj jo podjetja tako težko osvojijo?

Mimogrede, 29. julija je nastopil dan ekološkega dolga, to je dan, ko je človeštvo s svojim načinom življenja po izračunih organizacije Global Footprint Network porabilo toliko naravnih virov, kolikor jih je Zemlja sposobna pridelati oziroma obnoviti v enem letu. Slovenija je svoje vire porabila že 27. aprila. #EarthOvershootDay

Utrinki z Managerskega kongresa 2019
Pokrovitelji kongresa
Utrinki z Managerskega kongresa 2018