Upravni odbori sekcij

Upravni odbor sekcij so njihovi najvišji izvršilni organi. Člani upravnega odbora odločajo o vprašanjih, ki zadevajo izvajanje sprejetega programa sekcije in izvajajo sklepe skupščine.

V okviru vodstva Združenja Manager sekcije zastopajo njihovi predsednici in predsednik.

Tanja Subotic Levanic7

Tanja Subotić Levanič

predsednica Sekcije mladih managerjev

Tanja Subotić Levanič je v Pivovarni Laško Union odgovorna za korporativne odnose, trajnostni razvoj in komuniciranje. Diplomantka politologije na Fakulteti za družbene vede se je po nekaj letih poslovnega uvajanja v podjetju McDonalds Slovenija in agenciji Dialog leta 2008 pridružila podjetju IBM. Sprva je bila vodja komuniciranja, kasneje pa je prevzemala še druge vodstvene funkcije na področju marketinga, najprej v Sloveniji, nato v jugovzhodni in centralni ter vzhodni Evropi. V letih od 2016 do 2018 je vodila integralno komuniciranje v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, nato pa leta 2018 sprejela nov poslovni izziv in se kot del vodstvene ekipe pridružila Pivovarni Laško Union, ki je del družbe Heineken.

V svojem programu je izpostavila štiri smernice delovanja: ljudje, blaginja, planet in poslanstvo: "Smer je trajnostna. V ospredje bomo postavili okoljsko, družbeno in finančno odgovornost. Štirideset odstotkov milenijcev namreč verjame, da bi moralo biti izboljšanje družbe, v kateri živimo, cilj poslovanja podjetij. Poslanstvo, ne le dobiček, bo postala nova norma. To pomeni, da moramo biti nosilci sprememb na bolje. Čas je za akcijo." Več

Sarah Jezernik portret4

Sarah Jezernik

predsednica Sekcije managerk

Sarah Jezernik je namestnica glavnega direktorja podjetja Plinovodi. Rodila se je v Londonu, svoje otroštvo in mladost pa je preživela v Mariboru, kjer se je tudi šolala. Študijska leta je nadaljevala na Dunaju in v Mariboru, kjer je zaključila diplomski in podiplomski študij znanstvenega magisterija na Ekonomsko poslovni fakulteti na področju mednarodne ekonomije. Več o njeni poslovni poti preberite tu

Tako v osebnem kot poslovnem življenju je njeno osnovno vodilo učenje, zato se nenehno izobražuje, rada ima spremembe in razvoj novih področij, spodbuja inovativnost in raznolikost. Verjame v timsko delo in celosten razvoj ljudi, ki jih vodi, kar jo tudi najbolj veseli. Trudi se biti vodja, ki nudi oporo in ki opogumlja sodelavce pri njihovem delu, sama pa je raje v ozadju kot spremljevalka in usmerjevalka procesov.

»V sekciji si bomo tudi v prihodnje prizadevali za sistemsko ureditev uravnotežene zastopanosti spolov na vodstvenih položajih v podjetjih. Hkrati si bom prizadevala za širše udejanjanje raznolikosti, torej spoštovanje sočloveka in njegovih lastnosti, različnosti,« poudarja Jezernik.

 

Zeike

Wolfgang Zeike

predsednik Mednarodne sekcije

Wolfgang Zeike je vodja strateške prodaje pri Rodex, d.o.o. Po rodu je iz Nemčije, svojo karierno pot pa je začel kot raziskovalec na Univerzi v Kölnu in jo nato nadaljeval na finančnem področju v Berliner AG Bank, Daimler Financial Services AG in Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. Svoje znanje deli tudi prek lastnega podjetja Bürodienstleistungen. Od leta 2014 živi in dela v Sloveniji, kjer je naprej vodil netehnično poslovanje podjetja LPKF Laser & Electronics, junija 2017 pa prevzel vodenje strateške prodaje pri Rodexu.