Upravni odbori sekcij

Upravni odbor sekcij so njihovi najvišji izvršilni organi. Člani upravnega odbora odločajo o vprašanjih, ki zadevajo izvajanje sprejetega programa sekcije in izvajajo sklepe skupščine.

V okviru vodstva Združenja Manager sekcije zastopajo njihova predsednika in predsednica.

Zeike

Wolfgang Zeike

predsednik Mednarodne sekcije

Wolfgang Zeike je vodja strateške prodaje pri Rodex, d.o.o. Po rodu je iz Nemčije, svojo karierno pot pa je začel kot raziskovalec na Univerzi v Kölnu in jo nato nadaljeval na finančnem področju v Berliner AG Bank, Daimler Financial Services AG in Hypo Alpe-Adria-Bank International AG. Svoje znanje deli tudi prek lastnega podjetja Bürodienstleistungen. Od leta 2014 živi in dela v Sloveniji, kjer je naprej vodil netehnično poslovanje podjetja LPKF Laser & Electronics, junija 2017 pa prevzel vodenje strateške prodaje pri Rodexu.

Lovro Peterlin A1 2

Lovro Peterlin

predsednik Sekcije mladih

Lovro Peterlin je direktor prodaje in naročniškega sektorja v A1 Slovenija. Leta 2013 je postal Mladi manager leta. Je priznani svetovalec, mentor in predavatelj s področja marketinga ter prodaje, z bogatimi izkušnjami razvoja novih poslovnih modelov in učinkovite implementacije sodobnih načinov vodenja in motiviranja, predvsem generacije Y. Diplomiral je iz politologije na Fakulteti za družbene vede. Leta 2007 je pridobil naziv MBA na MIB School of Management v Trstu.

»Učiti se moramo in želimo od najboljših in se še bolj aktivno povezovati skozi mentorstva ter izmenjave znanj in izkušenj z uspešnimi mladimi Slovenci, ki uspevajo po svetu. Tudi v prihodnje se managerji ne bodo delili na stare in mlade, ampak na uspešne in neuspešne; na tiste, ki za sabo puščajo pogorišča in tiste, ki jim uspe zgraditi brezčasne uspešne poslovne zgodbe.«

Fotografija Melanie Seier Larsen5

Melanie Seier Larsen

predsednica Sekcije managerk

Melanie Seier Larsen je Principal v podjetju The Boston Consulting Group in članica vodilnega tima za Jugovzhodno Evropo. Rodila se je v Frankfurtu, kjer je preživela otroštvo, svojo mladost in srednješolska leta pa je preživela v Ljubljani. Po pridobitvi naziva diplomirani ekonomist je zaključila študij MBA in magisterija na poslovni šoli IEDC na Bledu. Svojo poklicno pot je začela v notarski pisarni ter nadaljevala v globalnem tekstilnem podjetju Mango. Kot svetovalka je v zadnjih 12 letih delala zlasti v panogi široke potrošnje in javnem sektorju ter pokrivala teme, ki so povezane z zaposlenimi v organizacijah.

»Nova generacija, ki prihaja za nami, se želi počutiti vodena, a na drugi strani samostojna. Želi so opravljati pametna dela in razumeti širši smisel svojega dela. Želi so vzornike, od katerih se bo učila. Zato sem vesela, da se v Združenju Manager veliko ukvarjamo tudi s tematiko mladih, žensk in tujcev, saj s tem izražamo prepotrebno odprtost do raznolikosti.«