ZM banner 1380x616 brez datuma2

Poudarke z dogodka preberite tu.

Posnetek dogodka pa si lahko ogledate tu.

Kdaj? V sredo, 1. decembra 20219.00–12.30
Kje? Prek Zooma*

*Zaradi epidemioloških razmer bo dogodek potekal v hibridni obliki in ga boste lahko spremljali prek Zooma.

Dogodek je brezplačen. Potrebna je prijava.

Program dogodka si oglejte tukaj. Z nami bodo:

Observatorij 2022 nastopajoci3

Z velikim veseljem napovedujemo Observatorij 2022, zdaj že tradicionalni decembrski dogodek Združenja Manager, namenjen ovrednotenju gospodarskih gibanj in ekonomskih politik, osvetljevanju evropskih in globalnih izzivov ter umeščanju dobrih managerskih praks v kontekst družbenega razvoja in zagotavljanja blaginje.

Program dogodka smo razdelili na dva dela. V prvem delu, ki smo ga poimenovali "Trilema: Okolje, staranje, blaginja", se bomo v obliki interaktivnega omizja, katerega nosilci bodo člani raziskovalne skupine Ekonomske fakultete, posvetili izzivom povečevanja rasti blaginje v Sloveniji, tudi v povezavi z nadgradnjo akcijskega načrta za višjo rast produktivnosti in aktualnimi makroekonomskimi gibanji. V drugem delu pod naslovom "Koreniti tehnološki premiki za nujne spremembe globalnega gospodarstva" pa se bomo s strokovnjaki z multidisciplinarnim pristopom posvetili strateškim izzivom in položaju Slovenije ter njenega gospodarstva v globalni tekmi. Program z natančnejšo časovnico si oglejte spodaj.

V letošnjem letu je Observatorij kot think-tank Združenja Manager doživel pomembno nadgradnjo v smeri multidisciplinarnosti. Tako nam je v veliko čast, da ga sestavljajo strokovnjaki z najboljšimi mednarodnimi referencami, ki tudi v svetovnem merilu postavljajo trende na svojih področjih, imajo bogate izkušnje s prenosom znanstvenih dosežkov v prakso ter imajo odličen pregled nad najbolj pomembnimi trendi doma in v svetu. Observatorij ZM vodi prof. dr. Dušan Mramor, članice in člani pa so (po abecednem vrstnem redu) akad. prof. dr. Tatjana Avšič Zupanc, prof. dr. Martin Čopič, prof. dr. Polona Domadenik, prof. dr. Robert Dominko, prof. mag. Tadej Glažar, prof. dr. Jože Sambt, prof. dr. Marko Topič, prof. dr. Verica Trstenjak, prof. dr. Blaž Zupan, dr. Ali Žerdin in doc. dr. Marinka Žitnik.

Observatorij 2024

Pokrovitelja dogodka