V Združenju Manager smo tudi letos sprejeli trajnostno zavezo, s katero si bomo prizadevali zmanjšati vplive na okolje in podnebje pri izvedbi Managerskega kongresa v obdobju 2022–2025.

PETEK, 29. 9. 2023

10. 00 – 10.30

Mi skozi čas. Mi danes. Mi jutri. Mi vsi skupaj.: dr. Aleksander Zadel, klinični psiholog, predavatelj, direktor Inštituta za osebni razvoj C. A. R.

10.30 – 11.15 

MQ odločitev: postani član UO za en dan in sprožimo gibanje SLOdelujem z Iztokom Seljakom in drugimi managerji s ciljem postati odgovoren, ambiciozen, samozavesten in sodelujoč poslovni voditelj 

11.15 – 11.30

ODMOR

11.30 – 11.45

Povzetek  delavnic

11.50 – 12.10

 

Prvi najboljši pitch s predkonference Managerskega kongresa (Inovacije in start upi)

Trajnostni voditelj, ki gradi z mladimi: Marian Hlavačka, ustanovitelj podjetja Corwin, pogovor vodi Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager

12.10 – 12.30

Drugi najboljši pitch s predkonference Managerskega kongresa (Inovacije in start upi)

Kako povečati produktivnost ob skrajšanem delovnem času: Nebojša Matić, direktor srbskega podjetja Mikroelektronika

12.30 – 12.45

 

Tretji najboljši pitch s predkonference Managerskega kongresa (Inovacije in start upi)

Kako še danes zavarovati digitalna sredstva za izzive jutrišnjega dne: Mihail Guguvčevski, vodja inovacij v podjetju NIL

Predstavljamo govornike 2. dne
aleksander zadel5

Aleksander Zadel, klinični psiholog, predavatelj, direktor Inštituta za osebni razvoj C. A. R.

Piše sicer »Mi danes«, »Mi jutri«, »Mi vsi skupaj«, toda dokler ne bo vsak od nas v svoji glavi razumel, da gre za osebno odgovornost, ne bo premika. Ključno vprašanje je nekoliko kompleksno: Kaj bom naredil »Jaz danes«, da bomo »Mi vsi skupaj«, »Mi jutri« živeli v družbi, kjer bom ponosen, da je kakovost »Mojega« življenja odvisna od kakovosti življenja »Vseh nas«. Kaj torej lahko naredim »Jaz«, (ne država, politiki, Kitajci, Rusi, Američani, ...), da bomo »Mi vsi skupaj« »Mi jutri« živeli še naprej povezani v gosto in dobro delujočo socialno mrežo.

nebojsa manjsa2

Nebojša Matić, direktor srbskega podjetja Mikroelektronika

»Kje so meje podjetja in kako vemo, koliko podjetje zmore? Če bomo delali trdo, nadure, bomo prišli do odgovora, kje so meje dela zaposlenih, ne pa tudi podjetja. Ob tem vprašanju sem prišel do zaključka, da moraš pred podjetje postaviti nalogo, ki se zdi tako težka, da jo lahko označimo za nelogično,« poslovno filozofijo deli Nebojša Matić, ki je podjetje pred sedmimi leti postavil pred izziv, da ustvari en nov izdelek na dan. A če so vsi po vrsti govorili, kako je to nemogoče in da to tudi ni logično, danes že pet let izdelujejo en izdelek na dan.

Njegov drug izziv, pred katerega je postavil tako podjetje kot zaposlene, pa je štiridnevni delovnik. Misija nemogoče? »Vse je v naših glavah,« odgovarja gost našega kongresa.

hlavacka manjsa

Marián Hlavačka, ustanovitelj Corwina

V dinamično rastoči organizaciji Marián Hlavačka priložnosti daje mladim vodjem. Ti v svojih vlogah nastopajo opolnomočeno, zavedajoč se, kaj so njihove odgovornosti in tudi pristojnosti – kot trajnostnih voditeljev. Trajnost za Hlavačko ni le vprašanje današnjega vpliva na okolje. Poudarja, da gre za vprašanje ekonomije, dobrega upravljanja in našega vpliva skozi čas: “Pravo trajnost lahko najdemo v vrednosti, ki jo ustvarimo za prihodnje generacije v prihodnjih desetletjih.”
V pogovoru s Petro Juvančič o podjetni razvojni zgodbi vizionarskega voditelja, ki svoje življenjsko in Corwinovo poslanstvo posveča naravnemu, trajnostnemu na ljudi osredotočenemu urbanizmu.

mihail

Mihail Guguvčevski, vodja inovacij v podjetju NIL

»Vzpostavitev dobre strategije kibernetske varnosti ni le previdnostni ukrep – gre za nova pravila igre. Če je podjetje na tem področju danes dobro opremljeno in pripravljeno na kibernetske grožnje, ima ne le pomembno prednost pred tekmeci, temveč s tem hkrati gradi zaupanje in zvestobo pri strankah, zmanjšuje tveganja in krepi medsebojno zaupanje med deležniki za bolj varen jutri, poleg tega si s tem odpira nove poti za ustvarjanje prihodkov,« argumente, zakaj mora vsako podjetje poskrbeti za kibernetsko varnost, z rokava stresa vodilni IT-arhitekt v družbi NIL Mihail Guguvčevski, ki še kako dobro ve, da dandanašnji težko najdemo podjetje, ki ga komunikacija in sodelovanje na daljavo ne zanimata.

In ker na podjetja pri tej komunikaciji preži nemalo pasti in groženj, se je Guguvčevski specializiral za sodobne napredne tehnologije in komunikacije v najzahtevnejših spletnih poslovnih okoljih. Z njegovo pomočjo je tako naša država pri vodenju EU na daljavo znatno zmanjšala število potovanj in z njimi povezanih stroškov in s tem botrovala bolj zeleni prihodnosti Slovenije in Evrope. Slovenija je namreč med predsedovanjem svetu EU s pomočjo podjetja NIL organizirala več kot osem tisoč virtualnih sestankov.