Vprašajte nas

clanstvo vprasajte nas

Več informacij o članstvu

Za vas smo pripravili pregled najpogostejših vprašanj o članstvu v našem združenju. Vsa dodatna vprašanja pa nam lahko pošljete na info@zdruzenje-manager.si.

 

Kakšna je praksa pri plačevanju članarine?

Več kot 80 % članom članarino v Združenju Manager plačuje podjetje. Vodilni zaposleni imajo v individualnih pogodbah običajno postavko, ki predvideva plačilo članarine v strokovnih združenjih.

 

Ali je članarina davčno priznan odhodek?

Članarina je davčno priznani odhodek. V primeru, da članarino plačuje podjetje, mora zaposlenemu zanjo obračunati boniteto, razen v primeru, če je plačilo članarine povezano z opravljanjem dejavnosti, kot to določajo davčni predpisi. Več si lahko preberete na spodnjem linku.

https://www.fu.gov.si/fileadmin/Internet/Davki_in_druge_dajatve/Podrocja/Dohodnina/Dohodek_iz_zaposlitve/Opis/Bonitete.docx

 

Kot manager sem zelo zaseden in se nimam časa udeleževati številnih dogodkov. Kako lahko polno izkoristim svojo članstvo v Združenju Manager?

Letno organiziramo več kot 20 dogodkov z najrazličnejšimi vsebinami. Prednost članstva v Združenju Manager je, da se lahko vsak udeleženec sam odloči, katerih dogodkov se bo udeležil.

 

Ali je članstvo namenjeno samo članom poslovodstva?

Ne. Člani (povezava na podrubriko Kdo so člani Združenja Manager) našega združenja prihajajo z vseh ravni managementa, najbolj številčni pa so člani poslovodstva (88 %).

 

Ali lahko na spoznavno srečanje pripeljem stanovskega kolega?

Vaš stanovski kolega, ki razmišlja o včlanitvi, je prisrčno dobrodošel. Prosimo vas, da nam njeno/njegovo ime sporočite na info@zdruzenje-manager.si.