Začelo se je glasovanje za mlado managerko, managerja 2023

22.1.2024

finalisti6

finalisti3

Kdo bo na tronu mladega managerja nasledil lanskega zmagovalca Primoža Zelenška, ki je komisijo Združenja Manager in Sekcije mladih managerjev navdušil z zglednim poslovnim odnosom, etičnim in trajnostnim delovanjem, iznajdljivim vodenjem tudi v najbolj zahtevnih poslovnih razmerah in drugimi poslovnimi in osebnimi vrlinami? Tokratni finalisti so:

→ Michal Maco, podjetje Corwin SI,
→ Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič, podjetje Tiko Pro,
→ Andraž Žurman, podjetje LabCore.

Poglejmo najprej, kako poteka ocenjevanje?

Končna ocena je sestavljena iz strokovnega ocenjevanja in dveh glasovanj.

→ Največjo težo (70 odstotkov) ima ocena komisije Združenja Manager, sestavljajo jo Tanja Subotić Levanič (predsednica), Lucija Sajevec, dr. Polona Domadenik, dr. Maja Fesel KamenikKatja JelerčičKlaudija Javornik, Klemen Medved, Aleš Muhič, Primož Zelenšek. Našteti člani komisije se pri tehtanju, komu pritiče titula mlade managerke, mladega managerja, ravnajo po slednjih merilih: trajnostno delovanje kandidatke ali kandidata, inovacijska uspešnost, voditeljske veščine, zahtevnost vodenja, finančna  in trženjska uspešnost, odnos do deležnikov, etično delovanje.

→ Drugo največjo težo ima glasovanje udeleženk in udeležencev na Januarskem srečanju (20 odstotkov).

→ Na končno oceno vpliva še glasovanje širše javnosti (10 odstotkov), ki se je začelo danes in bo trajalo do tega petka, 26. januarja, do polnoči, glasujete pa lahko na tej povezavi.

Za lažjo odločitev, komu bi namenili glas, preberite:
obrazložitve komisije, zakaj so Michal Maco, Kristina Kočet Hudrap, Martina Anderlič in Andraž Žurman postali finalisti,
→ uvodnike finalistov: pisali so jih o štirih ključnih vrednotah Združenja Manager, Andraž Žurman je pisal o ambicioznosti v uvodniku z naslovom Kako velike bi bile tvoje sanje, če bi vedel, da neuspeh ni možnost?, Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič sta razmišljali o odgovornosti in sodelovanju in misli strnili v uvodnik Magičen preplet odgovornosti in sodelovanja, Michal Maco se je posvetil samozavesti in luč sveta je ugledal uvodnik Egoizem, naivnost in neuspeh – pot do uspešnega podjetja,
razmišljanja finalistov o uspehu na decembrskem Prednovoletnem mastersu.