Prejemnik priznanja Vključi.vse je Varis Lendava

2.10.2017
MANAGERSKI KONGRES 28 9 2017 278

»Priznanje Vključi.vse je dodatna vzpodbuda za naše nadaljnje delo. Resnično smo veseli, da so nas na Združenju Manager prepoznali kot podjetje, ki se ne ukvarja samo s proizvodnjo gotovih kopalnic, radiatorjev, skate elementov in pump trackov, temveč daje velik poudarek tudi zagotavljanju raznolikosti na področju upravljanja kadrov. Že skoraj 40 let se trudimo, da zaposlujemo ljudi različnih starosti, izobrazb, spolov in tudi narodnosti. Na mesta odločanja vključujemo mlade in starejše od 55 let, v prevladujočo moško panogo pa uspešno integriramo tudi ženske,« je izpostavila mag. Sabina Sobočan, direktorica Varis Lendave. 

Pri tem je dodala, da doseganje čim večje raznolikosti ostaja pomemben cilj, h kateremu bodo strmeli tudi v prihodnje, hkrati pa prispeva tudi k visokemu zadovoljstvu zaposlenih (93% zaposlenih opravlja delo, ki se jim zdi zanimivo). Kot pravi Sobočanova le zadovoljen kader lahko ustvari kvalitetno delo, in prav kakovost je element, ki so ga prepoznali v najprestižnejših hotelskih verigah kot so Sheraton, Hampton by Hilton, Steigenberger.

Družba, ki je do danes izdelala že več kot 90.000 gotovih kopalnic, vse svoje izdelke izvozi. Poleg glavne dejavnosti izdelujejo še betonske skate in »pump track« elemente ter radiatorje, za katere so prejeli tudi nagrado Reddot. Varis Lendava je v letu 2016 obseg proizvodnje podvojil, visoko rast pa beležijo tudi v letu 2017, saj o letno proizvodnjo povečali za skoraj 13% na 4.000 gotovih kopalnic. 

Tretji največji proizvajalec gotovih kopalnic v Evropi poleg podpiranja večje heterogenosti znotraj podjetja prispeva tudi k večji heterogenosti projektov na športnem (pokrovitelj nogometnega kluba Nafta Lendava in organizator poletne nogometne šole za otroke) in kulturnem področju (pokrovitelj razstave Picasso in Salvador Dali ter Hotiških ribiških dnevov) tako v občini Lendava kot širši okolici. Lokalni skupnosti so podarili lendavski 'skatepark' in 'pump track', dejavni pa so tudi na področju izobraževanja.

Priznanje Vključi.vse je bilo podeljeno na Managerskem kongresu 28.9.2017

Sekcija Managerk je od leta 1992 do leta 2002 podeljevalo priznanje Ženskam prijazno podjetje, med leti 2003 in 2016 pa Managerkam prijazno podjetje. Priznanji sta bili namenjeni prepoznavanju in nagrajevanju podjetij, ki so gradila ženskam in managerkam prijazno managersko in poslovno okolje. V letu 2017 priznanje nadgrajujemo, s tem ko izpostavljamo podjetja s strategijo vključevanja in raznolikosti.