Kdo so finalisti za priznanje mlada managerka, mladi manager 2023?

1.12.2023

nova finalisti2
Finalisti za priznanje mlada managerka, mladi manager 2023 so Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji, Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič, direktorici podjetja Tiko Pro, in Andraž Žurman, ki vodi podjetje LabCore.

Finalisti za priznanje mlada managerka, mladi manager 2023 so Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji, Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič, direktorici podjetja Tiko Pro, in Andraž Žurman, ki vodi podjetje LabCore. Poglejmo nekaj zanimivosti o njihovem poslovnem voditeljstvu, prehojenih poteh in vrednotah, s katerimi so pri ocenjevanju prepričali in navdušili tudi komisijo, da jih je uvrstila v finalni izbor.

Michal Maco, direktor podjetja Corwin v Sloveniji in eden od ustanoviteljev slovaške znamke oblačil Bratiska

Njegovo ekipo žene ambicija, kako ustvariti trajnostna in k ljudem usmerjena mestna območja. Eno njihovih načel je, da gradijo na urbaniziranem, a zanemarjenem delu mesta, ki ga skušajo razviti v ponovno aktivno urbano območje.
»Naša misija ni postati največji, temveč najbolj zelen, najbolj trajnosten razvijalec, ki postavlja nove trende in standarde kakovosti v lokalni skupnosti, gradbeni dejavnosti in stroki razvoja trajnostnih bivalnih in poslovnih projektov. Čutimo odgovornost za prihodnost in poskušamo biti pozitivno gonilo odgovornega in trajnostnega razvoja.« Več

Kristina Kočet Hudrap in Martina Anderlič, direktorici v svetovalnem podjetju Tiko Pro

Direktorici, ki sledita nenehnim spremembam v EU financiranju, se pri vodenju ekipe in strateškem delovanju podjetja medsebojno dopolnjujeta tako, da sta kot jin in jang. Kristina vizionarsko in strateško načrtuje nadaljnje korake v podjetju, Martina skrbi za operativno delovanje podjetja.
Zavedata se, da je svet danes bolj kompleksen kot kadarkoli, zato je sinergija ključnega pomena, sodelovanje pa zahteva zrelega človeka na več nivojih – predvsem z vidika medsebojnega zaupanja in spoštovanja. Sami se mnogokrat pošalita, da nihče ni popoln, tudi oni dve ne, da pa še kako drži tisti stari pregovor, kako znajo prave kraljice druga drugi popraviti krono. Več

Andraž Žurman, poslovni voditelj podjetju LabCore

V poslovnem svetu se je preizkusil na več področjih, od gradbeništva do IT sektorja. Med drugim je ustanovil spletni casino z bitcoini in se ukvarjal z razvojem mobilnih videoiger. Danes vodi podjetje LabCore, analitični laboratorij, ki se ukvarja s storitvami za farmacevtsko industrijo.
Kljub začetnim težavam, vključno s finančnimi izzivi in izzivi zaradi Covid 19, se je LabCore, ki ga je ustanovil z ženo Majo, hitro razvil in še vedno beleži rast. Ponosen je na svoj pristop k reševanju problemov, sposobnost učenja iz neuspehov in na razvoj lastnih izdelkov, vključno z novim zdravilom na področju malih molekul, ki ga razvijajo v sodelovanju s Fakulteto za kemijo. Več

Komisijo za izbor prejemnika priznanja Mladi manager 2023 sestavljajo: Tanja Subotić Levanič (predsednica), Lucija Sajevec, dr. Polona Domadenik, dr. Maja Fesel Kamenik, Katja Jelerčič, Klaudija Javornik, Klemen Medved, Aleš Muhič, Primož Zelenšek.