MQ konfrenca 1536x768

MQ konferenca o sodobnem voditeljstvu

Emil Tedeschi2

Osrednji gost MQ konference 2020 bo Emil Tedeschi, Atlantic Grupa

Ustanovitelj, večinski lastnik in predsednik družbe Atlantic Grupa poudarja pomembnost sprememb, predvsem spremembe poslovnih modelov. "Poslovni modeli so rojeni za destrukcijo. Naši največji uspehi iz preteklosti so naši največji sovražniki prihodnosti. Tisto, kar nas je pripeljalo do uspeha, ni nujno recept za prihodnost v današnjem svetu hitrih sprememb."

Kotizacija za članice in člane Združenja Manager je 75 evrov (DDV je že vključen), za ostale pa 150 evrov (DDV je že vključen).

Kdaj? 17. junija 2020 med 9.00 in 12.15

Kje? Na spletu

Program MQ konference si oglejte tu. Programska vodja in moderatorka MQ konference je mag. Edita Krajnović, Mediade.

 

Utrinke z MQ konference 2019 si oglejte tu.

Imamo kot vodje dovolj znanja o tem, kako delujejo sodobne organizacijske oblike? Kako se v VUCA svetu dinamično preoblikujejo poslovna okolja in odnosi? Kaj v praksi pomeni agilno delovanje? Na MQ konferenci 2020 v središče postavljamo vodenje sprememb in spremembo vodenja. Pod žarometom bo presek vodenja ljudi, osredotočenosti na kupca in prilaganja poslovnega modela

Cilj MQ konference je, da okrepite odpornost (resilience) organizacije, ki jo vodite, in se učite hitreje ter veste več od vaših tekmecev.

#Covid19 nam bo sicer preprečil, da bi se videli v živo, ne pa vsega ostalega. Doživeli bomo agilno on-line delo, z izjemnimi sogovorniki širili znanje in prakse vodenja, zagotovili mreženje med udeleženci konference in na vas poskušali prenesti navdih za pogumnejše korake v neznano in vodenje sprememb.

Bodite med prvimi, ki razumete, kaj je potrebno, da bo vaša organizacija zmagovalec v krizi: ne (le) v tokratni, temveč (tudi) v naslednjih, trajnostno. 

Osrednji govornik na letošnji MQ konferenci bo Emil Tedeschi, ustanovitelj, večinski lastnik in predsednik družbe Atlantic Grupa, ki po covidu19 napoveduje: "Zanesljivo sledijo pomembne spremembe poslovnih modelov v številnih industrijah, ki se bodo nujno odrazile tudi v poslovnem sistemu Atlantic Grupe. O teh spremembah bomo poslušali, špekulirali in se učili v času, ki je pred nami. Najpomembnejše pa je, da zadržimo odprtost, ki nam omogoča, da se ne samo ustrezno prilagajamo prihodnosti, temveč da jo tudi aktivno ustvarjamo.

Z nami bodo tudi drugi izjemni strokovnjaki. Preverite spodaj.

Govorniki na MQ konferenci 2020
Emil Tedeschi 7x7CB

Emil Tedeschi, ustanovitelj, večinski lastnik in predsednik družbe Atlantic Grupa

"Več kot dva meseca smo preživeli v aktivnem boju proti globalni pandemiji covid-19 in istočasno skrbeli za bodočnost – svojo osebno, našega podjetja, nacionalno, svetovno. Vsi upamo, da so pred nami bolj optimistični časi, a na žalost danes ni še nič znanega glede iznajdbe cepiva proti novemu koronavirusu, njegovega obnašanja pri višjih temperaturah, ki prihajajo s poletjem, niti o značilnostih možnega drugega ali tretjega vala epidemije. Znane pa so temeljne spremembe, ki jih je pandemija že prinesla v naše vedenje, interakcijo z drugimi ljudmi, v naša osebna pričakovanja in pričakovanja potrošnikov. Zanesljivo sledijo pomembne spremembe poslovnih modelov v številnih industrijah, ki se bodo nujno odrazile tudi v poslovnem sistemu Atlantic Grupe. O teh spremembah bomo poslušali, špekulirali in se učili v času, ki je pred nami. Najpomembnejše pa je, da zadržimo odprtost, ki nam omogoča, da se ne samo ustrezno prilagajamo prihodnosti, temveč da jo tudi aktivno ustvarjamo," pravi Tedeschi.

Mark Plesko 7x7CB

Dr. Mark Pleško, predsednik Inženirske akademije Slovenije in soustanovitelj Cosylaba

"Nisem prava oseba, da povem, kako bo covid-19 spremenil posameznika ali družbo. Lahko pa povem, kateri posel je odporen na covid in krizo. Čisto preprosto: tisti, ko delaš nekaj, kar nekdo potrebuje in je za to pripravljen plačati visoko dodano vrednost. Zato taka podjetja tudi v tem času rastemo ter v svoje vrste vabimo dodatne inženirje. Kljub omejitvam pri potovanjih smo s sodobno tehnologijo – od doma – lahko povsod; pri nas tako delamo že desetletja. To je zame resnična globalizacija in morda je sedaj pravi ali celo skrajni trenutek, da v Sloveniji preusmerimo pozornost na dejavnosti z višjo dodano vrednostjo, saj druge ne bodo preživele."

Dr. Mark Pleško bo na MQ konferenci delil svoje razmišljanje, kako je možno tudi v novih okoliščinah ustvariti pogoje za dvig dodane vrednosti.

Violeta Bulc 7x7CB

Mag. Violeta Bulc, poslovna inovatorka in nekdanja evropska komisarka za promet

"Podjetje doseže optimum, ko dejansko vsi, ki so z njim povezani, skozi njega lahko maksimirajo svoje sposobnosti. Glavni izziv se skriva v vprašanju, kako omogočiti podjetjem, da lahko ljudje preko njega to dosegajo? Managerji, ki so vajeni upravljati, se ukvarjati z materialnimi dobrinami, s sistemskimi procesi, z izboljšavami, s kakovostjo, se morajo začeti ukvarjati s človekom. Problem ukvarjanja z ljudmi je, da nimaš 'česa prijeti' ali pokazati, gre za neotipljive spremenljivke ... in do tega so managerji včasih zadržani."

Mag. Violeta Bulc bo na konferenci predstavila preizkušen model, ki podjetju zagotavlja trajnostni razvoj in ustvarjanje nove vrednosti.

Maja Fesel Kamenik1 7x7CB

Dr. Maja Fesel Kamenik, direktorica družbe HRM

Delovno okolje prihodnosti: ljudje v ospredju
Smo v dobi visokih medsebojnih pričakovanj: dosegljivosti, odzivnosti, učinkovitosti in težnje po perfekcionizmu. Hkrati namesto zadovoljstva, navdušenja in ponosa v delovnem okolju vse pogosteje čutimo zaskrbljenost, negotovost, razočaranje, strah in jezo. Velja tako za vodje kot za sodelavce. A je takšno delovno okolje dolgoročno vzdržno, posebej v času krize in hitrih sprememb?
Kaj pa če uberemo drugačen pristop k vodenju ljudi, bolj trajnostno usmerjen? Kaj če v središče postavimo človeka in njegov potencial? V kratki predstavitvi psihološkega modela bomo osvetlili tri pomembne elemente delovnega okolja prihodnosti in govorili o tem, kako jih zagotavljati v praksi:
• RAZVOJNA MISELNOST (growth mindset), ki jo spodbujamo s personaliziranim razvojem zaposlenih, ustvarjanjem psihološke varnosti in ustrezno kulturo podjetja,
• DOBRO POČUTJE (wellbeing), ki ga zagotavljamo s celostno obravnavo posameznika in spodbujanjem čuječnosti, ter
• PRILOŽNOSTI (opportunities), oblikovane z agilnimi sistemi vodenja.

Interaktivni del MQ konference
Voranc Daniela Matej CB1

Ekipa CorpoHuba: Voranc Kutnik, Daniela Bervar Kotolenko in Matej Golob

Interaktivno delo v skupinah (break out rooms): Kako uvedemo psihološko varnost, čuječnost in agilnost?
V interaktivnem delu se bomo ukvarjali z delovnim okoljem prihodnosti. Podrobneje bomo obravnavali vidike psihološke varnosti, čuječnosti in agilnosti in kako te uvesti v delovanje podjetja.
Delo bo potekalo v treh skupinah (break-out rooms):
1. RAZVOJNA MISELNOST: uvedba psihološke varnosti (Psychological Safety) v podjetja. Fasilitatorka: Daniela Bervar Kotolenko
2. DOBRO POČUTJE: uvedba čuječnosti (Mindfulness) v podjetja. Fasilitira: Matej Golob
3. PRILOŽNOSTI: uvedba agilnosti (Agile) v podjetja.Fasilitira: Voranc Kutnik

Pokrovitelji
Utrinki z MQ konferenc