ZM drevesa dimenzije 4

Zagotovimo ogljično nevtralen Managerski kongres 2021

Z zaskrbljenostjo spremljamo trenutno epidemiološko situacijo, ki jo zaznamujeta skokovita rast okužb in predvsem vse težje stanje v bolnišnicah. Zato smo se po tehtnem premisleku odločili, da dogodek »Obljuba s kongresa, sadimo drevesa«, ki smo ga napovedali za ta petek, 19. novembra, prestavimo na pomlad.

Baredi Izola
Tak pogled bomo imeli, ko bomo sadili drevesa. Pridružite se nam.

Na nedavnem Managerskem kongresu 2021 smo se zavezali, da bo naš dogodek ogljično nevtralen. V sodelovanju s Schneider Electric  in njihovimi naprednimi programi za energetski management smo v kongresnem centru hotela Bernardin merili porabo električne energije. Meritve so pokazale, da lahko z 200 posajenimi drevesi nevtraliziramo emisije CO₂, ki smo jih povzročili z izvedbo kongresa.

Zato bomo v petek, 19. novembra, zavihali rokave in zasadili 200 dreves na idilični lokaciji Bared nad Izolo, od koder se odpira pogled na celotni Tržaški zaliv.

Za strokovno vodstvo bodo poskrbeli strokovnjaki iz družbe Slovenski državni gozdovi. 

Po sajenju si bomo ogledali največjo leseno stavbo v Sloveniji, kjer ima nove prostore Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE, ki se ukvarja z raziskovanjem obnovljivih materialov in trajnostne gradnje, še posebej pa z inovacijskim in interdisciplinarnim proučevanjem lesa in njegove uporabe.

Prav vi, drage naše članice in člani, ki se nam boste v Izoli pridružili, boste prvi gostje, ki jim bo inštitut odprl vrata svojega novega doma. Stavba je že sama po sebi raziskovalni projekt, saj je med gradnjo in tudi po njej potekal intenzivni monitoring, ki omogoča vpogled v način staranja lesa in lažje načrtovanje lesene gradnje v prihodnosti.

Vabljeni, da nam pomagate pri izpolnjevanju obljube! Prijave sprejemamo tukaj.

Dogodek je za član(ic)e Združenja Manager brezplačen, vse druge pa prav tako vabimo, da se nam pridružite pri sajenju dreves in po svojih zmožnostih prispevate za Verigo dobrih ljudi.

Program dogodka

10.00 Prihod na Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE (Livade 6, Izola) 
10.15 Organiziran prevoz na idilično lokacijo Bared, kjer bomo posadili 200 dreves. 
12.30 Vrnitev na inštitut, pozdrav župana občine Izola Danila Markočiča, direktorice InnoRenew CoE dr. Andreje Kutnar in direktorja družbe Slovenski državni gozdovi mag. Roberta Tomazina ter voden ogled prostorov.
13.00 Kosilo in druženje
Pokrovitelji dogodka