MQ znanje 1380x600px3

Kdaj? 13. januarja 2021 ob 9. uri

Kje? Prek spleta

Dogodek se bo predvidoma končal ob 10.15.

Za članice in člane Združenja Manager je brezplačen, za druge pa plačljiv: cena je 40 evrov + DDV.

Povezavo do aplikacije Teams, kjer bo dogodek potekal, boste prejeli dan pred dogodkom in eno uro pred začetkom.

Čeprav vsi upamo, da bo s cepivom epidemija covida-19 kar se da hitro ugasnila, to najverjetneje ne pomeni, da se bodo delovni procesi vrnili v stare tirnice in da bomo spet osem ur na dan delali v pisarnah oziroma na delovnih mestih. Postkoronska realnost bo gotovo spremenila marsikaj, česar (morda) danes še ne vemo. Katere korenite spremembe na področju dela lahko pričakujemo v naslednjem obdobju? Kakšna bo prihodnost dela in kaj menijo futuristi?

Ena trditev gotovo drži bolj kot kdaj koli: vse se prične pri ljudeh. Če se trenutno marsikje ukvarjamo z reševanjem podjetij zaradi koronakrize, se bomo v prihodnosti zagotovo ukvarjali z izzivi razvoja kompetenc, robotizacije in avtomatizacije dela, nekateri poklici bodo za vedno izginili, rojevali se bodo novi. Razvoj in prekvalificiranje sodelavcev ter izmenjava talentov bodo končno postali nuja.

Kako se lahko že danes pripravimo na vse to in ali smo lahko na tem področju vizionarji? Kaj počnejo večja mednarodna podjetja, kaj se pripravlja na področju EU in kako bi se morala prilagoditi slovenska zakonodaja s področja delovnega prava in izobraževanja?

Vse to boste izvedeli na tretjem, za članice in člane ZM brezplačnem e-dogodku MQ znanje. Ne zamudite ga!

Gostili bomo:
Larisa Grizilo 10x10

Larisa Grizilo, A1 Slovenija

Pogovor bo vodila Larisa Grizilo, glavna direktorica na področju človeških virov in komunikacij v družbah A1 Slovenija in VIP Mobile Srbija, ki ima več kot 15 let mednarodnih izkušenj na HR področju v različnih industrijah. Prepričana je, da se morajo podjetja ves čas spraševati, kako lahko izboljšajo delovno okolje, spodbujajo osebni in poklicni razvoj sodelavcev itd.

Matic Vosnjak 10x10

Matic Vošnjak, Competo

Je partner in direktor v Competu, ki se ukvarja z iskanjem in selekcijo ter razvojem kadrov in organizacij. Vošnjak skrbi za strateško vodenje podjetja, razvoj posla s partnerji, prodajo in usmerjanje ekipe proti ambicioznim ciljem. Verjame v svoje zaposlene in njihove sposobnosti ter je prepričan, da lahko kot ekipa dosežejo vse zastavljene cilje.

Mateja Panjan 10x11

Mateja Panjan, Danfoss

Je vizionarka na področju inovativnosti, novih načinov dela in odnosov s kupci pri Danfoss District Energy. V podjetju se ukvarja z odprtim inoviranjem, povezovanjem in sodelovanjem zaposlenih iz različnih držav, starostnih skupin in oddelkov. Zato je s kolegi ustvarila prakse, kot so interni heckathoni, izmenjava talentov med podjetji in vzajemno mentorstvo.

Ines Gregoric 10x10

mag. Ines Gergorić, GZS

Psihologinja in magistrica znanosti tržnega komuniciranja je v Službi za razvoj kadrov in izobraževanje na GZS odgovorna za razvoj človeških virov za Strateško razvojno-inovacijska partnerstva (SRIP). Sodeluje tudi pri projektih razvoja kompetenc v gospodarstvu, inštitucijah znanja in izobraževalnem sistemu.