ZM MQ trening 12. maj 2023

Kdaj? 12. maja 2023, od. 9. do 13. ure 

Kje? BTC, Kristalna palača 

skupne fotografije

Najmanj, kar mora manager/ka vedeti o ESG: kako se tega lotevajo vodilni

ESG dela razlike: med jutrišnjimi prvaki in zasledovalci. Na majskem MQ treningu bomo na konkretnih primerih raziskovali, kako ESG načela v svoje poslovanje uvajajo vodilna podjetja. Uvodni govornik bo Benjamin Jošar, predsednik uprave Triglav Skladi: »Prehod v trajnostno ravnanje pomeni voditi spremembe. To je tudi osnovno delo managementa.«

PRAKSA VODENJA SPREMEMB
Pogled v trajnostne strategije svojih podjetij in kako vodijo spremembe nam bodo ponudili:

  • Tanja Subotić Levan, Pivovarna Laško Union: o tem, kako je moč tudi težke poslovne odločitve preoblikovati v trajnostno ravnanje – primer selitve proizvodnje piva in projekta Srčni utrip Lokacije Union.
  • dr. Aleš Ugovšek, M Sora: »V resnici smo mislili, da smo s tem, kar delamo v M Sori, zgled trajnosti. A ko smo šli skozi sistematično preverjanje, se je izkazalo, da temu ni povsem tako.«
  • Tomaž Lanišek, MO Kranj

Trajnost, ki tudi preseneča: S v ESG kot krog 8+1 ključnih poslovnih odnosov.
mag. Violeta Bulc, Ecocivilisation

RAZISKAVA: TRAJNOSTNI POSLOVNI INDEKS
Dr. Vesna Žabkar, Ekonomska fakulteta UL, bo povzela ugotovitve raziskave, ki je potekala v sodelovanju z več kot 450 slovenskimi podjetji. Izvedeli bomo, kako trajnostna so slovenska podjetja po Trajnostnem poslovnem indeksu (TPI).

ESG ´NAVODILA ZA UPORABO´

Delovna skupina za udeležence pripravlja ´navodila za uporabo´. Da boste ESG načela uvajali na pravi način in lažje. Sodelujejo Tina Štrukelj - Infinite Pure Solutions, Anja Šerc - BB consulting, Bart StegemanEIT Climate-KIC, in drugi. 

Sponzorji