ZM MQK 210524 ZM banner 1380x616

Kdaj? 21. maj 2024

Kje? Bled Rose Hotel

PODVIG: VERIGA AMBICIOZNOSTI

Pridružite se na MQ konferenci skovani verigi ambicioznosti na tej POVEZAVI.

Prijava možna do 28. maja.

Cilj: dvig ambicioznosti vseh sodelujočih, posredno tudi njihovih sodelavcev,

Jordi Diaz3
Osrednji gost MQ konference bo Jordi Diaz, dekan in generalni direktor poslovne šole EADA v Španiji, ugleden akademik, poslovni svetovalec in priznani inovator na področju upravljanja poslovnih šol.

Se še spomnite napovedi s Svetovnega gospodarskega foruma leta 2020, kako se bomo morali zaradi novih tehnologij, avtomatizacije in ukinjanja starih in ustvarjanja novih delovnih mest soočiti z množičnimi prekvalifikacijami zaposlenih?

A če so na omenjenem Svetovnem gospodarskem forumu napovedali, kako bomo morali milijardo ljudi prekvalificirati do leta 2030, je danes vse bolj očitno, da bomo morali glede na globalne trende v to kislo jabolko ugrizniti veliko prej.

Na to še posebej opozarja letošnji osrednji gost MQ konference.

Z nami bo ugleden akademik, poslovni svetovalec in priznani inovator na področju upravljanja poslovnih šol Jordi Diaz, tudi dekan in generalni direktor poslovne šole EADA v Barceloni. Na Bled, kjer letos pripravljamo že tradicionalno MQ konferenco, prihaja s pobudo o inovativnem povezovanju in sodelovanju.

»Če želimo ostati konkurenčni, je skrajni čas za čim hitrejše inovacije in sodelovanje ne le med univerzami in poslovnimi šolami, ampak tudi zunaj teh ustanov. Tehnološka podjetja, korporacije, vlade in drugi lahko skupaj ponudijo najboljšo izkušnjo talentom jutrišnjega dne

Na MQ konferenci bomo tudi letos osvetlili prakse, ki delujejo in premikajo meje: mednarodne in domače.

Kdo bo še z nami?
Poslovne voditeljice in voditelji, ki bodo z nami delili inovativne izkušnje, predstavili se bodo letošnji štipendisti Sklada za talente,  v naši družbi ne bo manjkalo niti domačih strokovnjakov.

aaron sq

Aaron Marko

Aaron Marko, voditelj treningov pri Hansen Beck, ima več kot 30 let izkušenj iz vodenja in prodaje, kakor tudi več kot 20 let izkušenj kot voditelj treningov in coach. V letu 1994 je postavil na noge slovensko podružnico Microsofta in jo kot direktor vodil 5 let. V letu 2000 je bil nominiran med tri najboljše managerje Microsofta s celega sveta in prevzel vodenje Microsoft Vzhodna Evropa. Sredi leta 2002 se je pridružil mednarodnemu izobraževalnemu podjetju Gustav Käser Training International in ustanovil franšize v Sloveniji, na Hrvaškem, v Makedoniji, Srbiji, Romuniji in Indiji. V letu 2019 je skupaj z nekdanjimi sodelavci iz Gustav Käser soustanovil mednarodno izobraževalno podjetje Hansen Beck.

bojana sq

Bojana Florjančič

Bojana Florjančič, partnerka in voditeljica treningov pri Hansen Beck, ima 25 let izkušenj na področju razvoja zaposlenih in učinkovitosti poslovanja v različnih vlogah v vodilnih mednarodnih podjetjih. Z razvojem zaposlenih se je začela ukvarjati kot svetovalka pri mednarodnem podjetju Mercuri International; v vodilnem farmacevtskem podjetju GlaxoSmithKline, kot vodja poslovne odličnosti in kot vodja kadrovsko poslovne službe za Bolgarijo, Slovenijo in Hrvaško; od leta 2018 pa deluje kot trenerka pri podjetjih Gustav Käser in Hansen Beck. V letu 2019 je skupaj z nekdanjimi sodelavci iz Gustav Käser soustanovila mednarodno izobraževalno podjetje Hansen Beck, kjer je danes partnerka.

drnovsek

dr. Mateja Drnovšek

Prof. dr. Mateja Drnovšek je redna profesorica podjetništva na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani. Deluje tudi kot prodekanja za razvoj in kot vodja doktorskega programa ekonomskih in poslovnih ved. Raziskovalno se ukvarja z razumevanjem podjetništva na več ravneh opazovanja – posameznika, panoge in gospodarstva. Raziskovalna spoznanja je objavila v svetovno priznanih revijah na področju managementa in ekonomije, kot so Academy of Management Review, Strategic Entrepreneurship, Journal, Venture Capital, Small Business Economics in druge. Je dobitnica več mednarodnih priznanj odličnosti, med drugimi tudi The Idea Award-thought leader - Academy of Management (2010) in The Entrepreneurship Foundational paper award - Academy of Management (2023). Raziskovalno in projektno deluje tudi na področju spremljanja nacionalne konkurenčnosti po metodologijah IMD in WEF in zastopa Ekonomsko fakulteto kot eno od partnerskih institucij .

IMG 9755 1

Anton Papež

Anton Papež sodi med najuspešnejše slovenske globalne managerje. Po izobrazbi inženir strojništva z magisterijem ekonomskih znanosti in član Oxford ALUMNI-ja je vzor inovativnega voditeljstva. V poslovni vzpon je konec devetdesetih popeljal podjetje TCG Unitech s preko 1.400 sodelavci. Izjemnost vodstvenih dosežkov Papeža, prepoznana tudi s priznanjem Manager leta 2005, je bila povezana s spremembami, ki jih je bil sposoben dosegati v dejavnosti, kjer se sicer bijejo bitke za preživetje. Zatem je soustanovil in enajst let uspešno vodil mednarodno energetsko družbo Interenergo. V njej je pustil pečat z doseženo zavidljivo dodano vrednostjo 173.000 evrov na zaposlenega in prometom preko milijarde evrov. Kljub formalni upokojitvi – »enkrat manager, vedno manager« - ostaja dejaven. V vrsti aktivnosti je predsednik komisije za izbor Tovarne leta v organizaciji časnika Finance.

katarina

Katarina Delor Papež

Iz ljubiteljske dejavnosti kozjereje je Anton Papež v pogovorih z družino pred nekaj leti spodbudil nastanek družinskega podjetja BeKa. Mlado podjetje, specializirano za kozje izdelke, danes uspešno vodi hči Katarina Papež Delor. Je inženirka biokemije z magisterijem iz poslovnih ved in nekdanja regionalna vodja blagovne znamke Argeta v podjetju Droga Kolinska.

Marko Derca 8

Marko Derča

Marko Derča je partner in generalni direktor pri družbi Kearney. V zadnjih 15 letih se je veliko posvečal projektom digitalne transformacije in izboljšanja učinkovitosti v različnih panogah v EMEA. Kot član višjega vodstva vodi tudi ekipo Kearney Digital & AI v CEE.

Glavni pokrovitelj
Drugi pokrovitelji