ZM opera 1536x768px

Kulturno-managerski dogodek

Kdaj? 23. junija 2021 ob 19. uri
Kje? SNG Opera in balet Ljubljana

Dragana Radakovic

Drage članice in člani, po več kot enem letu, ko smo hrepeneli po kulturnih dogodkih, vas z velikim veseljem vabimo na edinstven gala dogodek Združenja Manager. Na letošnjem Managerskem večeru v Operi bomo prisluhnili mojstrovini Giacoma Puccinija - Tosci.

 

Ker je število vstopnic omejeno, priporočamo, da se čim prej prijavite. Klik do prijave

Opera 2021

Tosca še vedno privablja najširše občinstvo po vsem svetu zaradi svoje vizionarske prepletenosti političnega ozadja z neizprosno igro moči in čustev. V ospredju je vzpon in padec primadone Tosce, ki se znajde v brezkompromisno strastnem vrtincu umetnosti, ljubezni, vere, moči, poželenja in ljubosumja. Ljubezen in moč sta nezdružljivi komponenti v kruti resničnosti in neizogibno peljeta do tragičnega konca. Na videz preprosta Puccinijeva partitura, usmerjena k posamezniku, je izvajalsko skrajno zahtevna in velik izziv za ustvarjalce.

V naslovni vlogi bo nastopila Dragana Radaković, priznana umetnica, operna solistka in dirigentka, rojena v Novem Sadu. Po diplomi in magisteriju iz vokalne tehnike na Fakulteti za glasbo v Beogradu je svoje znanje nadgrajevala v Italiji na mojstrskih tečajih pri znamenitih sopranistkah, Renati Scotto, Mirelli Freni, Magdi Olivero in Bruni Baglioni. Najpomembneje je k njenemu umetniškemu razvoju prispeval prof. Nikola Mitić. Umetnica je nastopila na številnih pomembnih opernih in koncertnih odrih po vsem svetu, od Avstralije, Egipta, Kitajske, Macaa, Nemčije, Romunije, Italije, Nizozemske, Belgije, Moldavije, Srbije in Hrvaške do Slovenije, kjer je nastopala v obeh nacionalnih opernih hišah in Cankarjevem domu. Na njenem repertoarju so številne nosilne vloge, simfonična dela in oratoriji Beethovna, Mozarta, Verdija, Rossinija, Hydna, Bacha, Händla in drugih.

Sklad za talente
4stipendisti5

Razvoj slovenskega managementa sloni tudi na mladih, obetavnih managerjih, ki bodo pisali nove prebojne zgodbe slovenskega gospodarstva. Podprimo jih z udeležbo na Managerskem večeru v Operi, ki nosi podpis dobrodelnosti, saj bomo delež sredstev od kupljenih vstopnic in podpornikov večera namenili našemu Skladu za talente.

Pokrovitelji
Zlati pokrovitelj
Pokrovitelji
Pokrovitelj Sklada za talente
Foto utrinki
Več fotografij