money 2696219 1280

Praktična predavanja o managerskih veščinah

Hitra šola citat

"Za gospodarski napredek je pomembno, da je dovolj tistih, ki so pripravljeni tvegati in poskusiti nekaj novega, drugačnega ali sicer enakega, vendar cenejšega. Pogosto se posrečijo stvari, na katere ne bi skoraj nihče vnaprej stavil."

Ivan Ribnikar

Veliki premiki so pogosto rezultat majhnih korakov. Zato v Združenju Manager organiziramo Hitre šole, katerih namen je krepiti znanja in veščine, ki prispevajo k učinkovitemu vodenju. 

Hitre šole se izvajajo do trikrat letno in potekajo v obliki delavnic. Udeležencem  svoje znanje in izkušnje predajajo strokovnjaki iz različnih področij, praviloma člani Združenja Manager. Znanje udeleženci pridobivajo zgoščeno, na dveh triurnih srečanjih.

Hitre šole so izobraževalni dogodki, ki se izvajajo do trikrat letno, da člani Združenja Manager prejmejo znanje in izkušnje od strokovnjakov iz različnih področij.

Dinamičen četrtkov dopoldan na oktobrski Hitri šoli investicij in zmanjševanja finančnih tveganj, je udeležencem že do 12. ure povrnil 100 % donos na njihov vloženi čas. Osrednja gostja šole Brigitte Baumann, prejemnica nagrade Evropski investitor leta 2015, je delila svoje dvajsetletne izkušnje z investiranjem. Poseben fokus predavanja je namenila angelskih investicijam v obetavne start-upe in razkrila nekaj nasvetov, kakšna znanja je treba osvojiti ob vstopu v to okolje, ter kakšna je vlogo intuicije pri sprejemanju odločitev. »Angelski investitorji verjamemo v ljudi. Zaupamo jim svoj denar, da bodo z njim prišli daleč,« je razkrila. Hkrati pa opozorila, da investiranje s seboj prinaša veliko tveganje, zato pri tem denar ne sme biti edina motivacija. V nadaljevanju smo prisluhnili Nataliji Zupan, direktorici evropskega ponudnika finančnih storitev EOS, ki je povzela izsledke raziskave o plačilnih navadah v Sloveniji in drugod po Evropi. Srečanje pa smo zaključili z interaktivno delavnico v skupinah z UniCredit Bank. Skozi oči banke smo se naučili, kako se pripraviti na pogovor z njimi, ko potrebujemo dodatna sredstva. 

Podporniki
Pokrovitelja hitre sole
Galerija

Hitra šola učinkovite analitike