Knjižna polica

polica3

Ponosno predstavljamo knjige naših članic in članov

dobovisek final13

dr. Amadea Dobovišek: Učinkovita implementacija tržnih strategij*

Vse več podjetij želi s pomočjo inovativnih poslovnih modelov vzpostaviti kakovostne interakcije s kupci in zagotoviti več vrednosti zanje. Raziskave pa kažejo, da le redka svoje načrte uresničijo v polni meri, saj managerji premalo konsistentno spodbujajo in nadzirajo želeno vedenje zaposlenih.
*edina slovenska finalistka izbora za naj poslovno knjigo leta

Več
naslovnica intuition final2

dr. Ivan Erenda in Aleksej Metelko: Intuition and Success (ANG)

Intuition and Success presents a framework which you can use to discover and develop your own personal and unique inner connection - you will learn how to detect and harness your intuition in order to reach your full potential and achieve true and lasting success.

Več
NeCakajNaStranke 500x701

Maja Golob: Ne čakaj na stranke

Ne čakaj na stranke govori o najpomembnejšem kapitalu podjetij: o odnosih s strankami. Na primerih iz prakse, s katerimi se bralec zlahka poistoveti, spodbuja k srčnim odnosom in delovanju v dobrobit vseh: podjetja, zaposlenih, strank in družbe. Za managerje, vodje in lastnike podjetij.

Več
NeCakajNaVikend 500x701

Maja Golob: Ne čakaj na vikend

Ne čakaj na vikend nagovarja ambiciozne ženske, ki se, ujete v past poslovnega uspeha, sprašujejo, kako uspešneje usklajevati različne vloge, ki jih igrajo v službi in doma, pri tem pa imeti več časa zase. Navdihujoče branje za vse, ki si želijo sprememb in kvalitetnejšega življenja.

Več
Stop Chasing Weekends Maja Golob 500x700

Maja Golob: Stop Chasing Weekends (ANG)

Stop Chasing Weekends addresses women, caugth in the trap of business success, feeling guilty for not being with their kids enough, wondering how to better balance the different roles they play at work and at home while having more time for themselves. An inspiring read for all, who are in search for a better work-life balance and want to improve their quality of life.

Več
groselj foto2

Meta Grošelj: FOKUS

Če smo pred leti upravljali čas, danes upravljamo svojo pozornost. Mora biti zavestno pod našo kontrolo. Knjiga FOKUS je učinkovit priročnik za ambiciozne, kreativne in inovativne posameznike, ki stremijo k visoki učinkovitosti, a ne za ceno osebnega izgorevanja.

Več
Mentorski dnevnik naslovnica 3. izdaje

Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik: Z mentorstvom do srčnega voditeljstva

Knjiga dveh žensk, dveh generacij , ki sta kot mentorica in mentoriranka izkoristili moč sodelovanja. Knjiga pokaže pot, kako v enem letu osebnostno zrasteš s pomočjo mentorjev, povezovanj, druženj in aktivnega dela. Kje poiskati takšno podporo, kako poteka, kaj se naučiš in kakšen človek postaneš?

Več
skrivnost

Tatjana Kolenc in Klaudija Javornik: Skrivnost srčnega mentorstva

Knjiga je logično nadaljevanje prve. V njej sta avtorici združili svojo lastno izkušnjo, izkušnje drugih, teorije in vsega, kar je znanega na področju mentorstva z namenom, da to najučinkovitejšo obliko medsebojnega učenja in podpore pri osebni in profesionalni rasti približata najširšemu krogu ljudi in pomagava mentorstvo umestiti na zemljevid Slovenije.

Več
Naslovnica 10x10 jpg2

Andreja Jernejčič: 10x10 zapovedi za uspešen piar in dober javni nastop

Priročnik, s katerim posameznik na hiter način osvoji osnove uspešnega komuniciranja z novinarji in skrivnosti dobrega nastopanja.

Več
Naslovnica Biblija jpg5

Andreja Jernejčič: Biblija uspešnega piara

Knjiga govori o piaru in kako z njim do poslovnih uspehov - kakšen bo piar prihodnosti, kako uživati v javnem nastopanju, kako komunicirati v kriznih situacijah, pa tudi o digitalnem piaru.

Več
Naslovnica Biblija jpg6

Andreja Jernejčič: The bible for successful PR (ANG)

Knjiga v angleškem jeziku govori o piaru in kako z njim do poslovnih uspehov - kakšen bo piar prihodnosti, kako uživati v javnem nastopanju, kako komunicirati v kriznih situacijah, pa tudi o digitalnem piaru.

Več
moj vodnik naslovnica2

Sonja Klopčič in Ksenija Špiler Božič: Moj vodnik za AEIOU voditeljstva

Moj vodnik za AEIOU voditeljstva podaja praktične napotke za sodobne voditelje, kako voditi time in podjetja za doseganje trajnostnega poslovnega izida, angleško 4P: people, purpose, planet in profit.

Več
AEIOU voditeljstva naslovnica2

Sonja Klopčič: AEIOU voditeljstva

AEIOU voditeljstva predstavlja pet pristopov k vodenju za prihodnost – DUMO kolo evolucije, krog sodelovanja, centron, most do ozaveščenega voditeljstva ter AEIOU: aroha - eb - ikigaj - oikos - ubuntu, brezčasne modrosti staroselcev petih celin. Drugi del prinaša 55 idej, navdihov in zgodb.

Več
the AEIOU of leadership naslovnica2

Sonja Klopčič: The AEIOU of Leadership (ANG)

Angleški prevod knjige AEIOU voditeljstva, ki predstavlja pet pristopov k vodenju za prihodnost – DUMO kolo evolucije, krog sodelovanja, centron, most do ozaveščenega voditeljstva ter AEIOU: aroha - eb - ikigaj - oikos - ubuntu, brezčasne modrosti staroselcev petih celin. Drugi del prinaša 55 idej, navdihov in zgodb.

Več
Book Cover The Energy Inside Leadership2 final

Sonja Klopčič: The Energy Inside Leadership (ANG)

Angleška priredba knjige Voditeljstvo s 30%: različne vsebine in z dodanimi zgodbami petih slovenskih voditeljev in voditeljic: Andreja Božiča, Ksenije Špiler Božič, Dejana Turka, Ajše Vodnik in Tomaža Laniška.

Več
Naslovnica VODITELJSTVO Vodenje in sodelovanje moc in odgovornost2

Sonja Klopčič: VODITELJSTVO: Vodenje in sodelovanje, moč in odgovornost

Prva slovenska knjiga o voditeljstvu, ki skozi zgodbe prinaša znanje o vodenju in voditeljstvu. Bere se kot roman, mestoma kot kriminalka. Dodana vrednost pa je tretji del: sodelovalno voditeljstvo.

Več
slovenialakes

Manca Korelc: The Slovenia Lakes

The Slovenia Lakes je najlepša in najizvirnejša oda jezerom Slovenije. Besedilo je v slovenskem in angleškem jeziku. V knjigi najdete izbrana jezera v vseh oblikah, ki jih mora obiskati vsak Slovenec.

Več
Screenshot 2022 05 23 at 11.00.58

Manca Korelc: LinkedIn by the Book (ANG)

LinkedIn by the Book is a handbook on how to truly understand and fully use LinkedIn for (employer) branding, marketing, and sales.

Več
Peter Kunc Kako odpraviti stres za vedno naslovnica2

Peter Kunc: Kako odpraviti stres… za vedno

Jedrnata razlaga, zakaj se pogosto posameznik neuspešno spopada s stresom, kje so pravi vzroki za stres, kako jih odkriti in odpraviti za vedno... Da bi se spet lahko počutil sproščenega, veselega in polnega energije za nove podvige.

Več
Peter Kunc Dnevnik mojih misli custev obcutkov naslovnica2

Peter Kunc in Anita Ana Ratoša: Dnevnik mojih misli, čustev in občutkov

Dnevnik omogoča bralcu, da hitreje prepozna povezavo med mislimi, čustvi in občutki ter zdravjem, odnosi, poslom in življenjem nasploh. Hkrati omogoča, da lažje prepozna vzroke za dobro ali slabo počutje ter tiste za slabo počutje nato tudi odpravi. Prvi korak proti življenju brez stresa.

Več
bodi najprej clovek

dr. Robert Ličen: Bodi najprej človek

Bodi najprej človek je knjiga, ki skuša osvetliti smisel in namen naših življenj, našega zadovoljstva v njem, zavedanja pomembnosti zdravih odnosov med ljudmi in njihove izgradnje, ter opozoriti na pomembnost etičnega delovanja vsakega posameznika posebej in družbe kot celote.

Več
30552678 10000006 heroji odgovorno

dr. Lucija Mulej Mlakar: Heroji

Antropološko-filozofsko refleksijo Heroji začenja avtorica s poglavjem o razvoju duhovne misli v luči dualizmov, kakršna je tudi vzporedna ali prepletena pot materialne in duhovne znanosti. S tem se dotakne področja duhovne rasti, ki pa naj ne postane polje protislovnosti, kot se pogosto zgodi, če samooklicani »guruji« prevzamejo nalogo osebne rasti svojih sledilcev, ti pa jih nekritično posnemajo.

Več
Naslovnica 500x701

Jožko Peterlin in ostali: Izzivi vodenja poslov

Priročnik za doseganje načrtovanih denarnih tokov dokazuje, da dobiček ni denar in da bilance lažejo. Likvidnost je zakon, zato odgovarjamo, kako zagotavljati plačilno sposobnost, bančno boniteto, finančno načrtovati in ostati kapitalsko ustrezni.

Več
Spremembe vredna 500x700px2

Tanja Skaza: Spremembe vredna

Knjiga je čuten, vendar iskriv, zelo oseben in iskren zapis izkušenj, znanj in napotkov, ki jih je Tanja Skaza pridobila skozi svojo več kot dvajset let dolgo managersko pot. Namenjena je dekletom, ženam, damam, ki iščejo moč in pomoč za korak k osebnim spremembam in uresničevanju lastnih želja ter potencialov; pa tudi vsem vodjem in kadrovskim strokovnjakom pri ozaveščanju pomena poznavanja in spoznavanja svojih sodelavcev.

Več
Cover hipnoza2

dr. Aleksander Šinigoj: Moč nezavednega uma

Knjiga bo bralcu pomagala, da zazna in zavrne sugestije, ki mu ne koristijo, ter sprejme sugestije, ki ga vodijo k ciljem. Da odstrani morebitne blokade iz preteklosti, spremeni svoje misli in gre odločno proti ciljem. Da doseže trajne spremembe v svojem vedenju in da bo znal s pomočjo hipnoze in samohipnoze pomagati sebi in drugim.

Več
Temeljne pravice v EU Verica Trstenjak2

dr. Verica Trstenjak: Temeljne pravice v EU

V knjigi, h kateri je spremno besedo napisal predsednik Sodišča EU Koen Lenaerts, je predstavljeno področje temeljnih pravic v Evropski uniji, vključno z Listino EU o temeljnih pravicah v EU in obsežno sodno prakso Sodišča EU. Namenjena je študentom in vsem, ki se pri delu srečujejo s človekovimi in temeljnimi pravicami, tako v zakonodajni, sodni in izvršilni veji oblasti kot v zasebnem sektorju.

Več
30513634 hokus pokus fokus nas final2

Mitja Tuškej: Hokus Pokus: Fokus

Knjiga o znamčenju in upravljanju tržnih znamk. Kako osredotočiti zgodbo znamke, da bodo komunikacije dolgoročno učinkovite. V komunikacijah znamke je danes učinkovito samo popolno osredotočanje na to, kar znamka dejansko pomeni, in na to, kdo so in kakšni so njeni najbolj zvesti potrošniki.

Več
Revolucija vodenja Branko Zunec

Branko Žunec: Revolucija vodenja

Revolucija vodenja prinaša sveže, zdravo – razumske (ZKP) in sodobne koncepte vodenja na način, kot ga še niste doživeli. Imate priložnost, da spoznate ozadje odličnih vodstvenih potez in konceptov, ki vas bodo presenetili.
V knjigi je zajetih 20 let izkušenj avtorja Branka Žunca. Primeri in zgodbe s področja vodenja bodo olajšali situacije in okrepili suverenost vodje. Knjiga služi kot odličen vodnik za vodstvene situacije, s katerimi se vodje srečujejo na dnevni ravni in pogosto ne izkoristijo priložnosti, ki jih ponujajo.

Več