ZM leto 2021 v 21 fotografijah

31.12.2021

Oglejte si naj trenutke ZM leta 2021.

kolaz 2022
1Stane Rozman2
Priznanje za življenjsko delo na področju managementa 2020 je prejel Stane Rožman, predsednik uprave Nuklearne elektrarne Krško. Izročila mu ga je predsednica ZM Medeja Lončar.
Januarsko srecanje46
Na Januarskem srečanju smo gostili predsednika vlade Janeza Janšo. Z njim se je pogovarjala izvršna direktorica ZM Petra Juvančič.
Ruska daca 22
Priznanje Mladi manager 2020 je prejel Žiga Hieng, predsednik uprave Salusa, ki smo ga povabili na Spoznavno srečanje v Ruski dači.
foto Andraz Kobe 1160
Priznanji Artemida 2020 smo podelili Mojci Leskovar (desno na fotografiji), predsednici uprave Thermane, in Nataši Kraškovic, direktorici družb Alpeks Celje in Alpeks Gastro Zagreb.
stipendisti2021 2
Letos smo v okviru Sklada za talente subvencionirali izobraževanje štirimi mladim managerjem:
- Uršuli Grošelj, NIL, na programu Business and Climate Change na Cambridge Institute for Sustainability Leadership;
- Blažu Ferencu, A1 Slovenija in Vip mobile, na programu Strategic Partnership na IMD;
- Maticu Vogriču, Safilo Group, na programu Inspirational Leadership na IMD;
- Martinu Železniku, Blažič, na programu Sustainable Business Strategy na Harvard Business School.
NK GK1 obrez 310327
V okviru Gospodarskega kroga smo letos in bomo tudi v prihodnje podpirali uvedbo razvojne kapice in debirokratizacije, ki sta investiciji države v razvoj.
foto Andraz Kobe 1161
Junija smo na prečudovitem Račjem otoku gostili prvi dogodek v živo - MQ konferenco in poudarili, da trajnostni razvoj ni modna muha, ampak nuja.
Klubski dogodek z Aljoso Bagolo 38
V čudoviti kulisi Botaničnega vrta je Sekcija managerk gostila 8. klubski dogodek. Osrednji gost je bil Aljoša Bagola, slovenski kreativni direktor desetletja in avtor knjižne uspešnice Kako izgoreti in vzeti življenje v svoje roke.
foto Andraz Kobe 1163
Junija smo z velikim veseljem pripravili tudi kulturni dogodek - Managerski večer v Operi.
ZM in A1 Open 2021 77
Septembra smo v Portorožu organizirali premierni ZM in A1 Open, ki je ob odlični kulinariki ponudil predvsem druženje partnerjev in ljubiteljev športa oz. tenisa, popestrili pa smo ga še s pogovorom z naslovom Kako digitalizacija premika meje v športu.
89
Managerski kongres 2021 smo naslovili Čas priložnosti. Priložnost za to, da našo pozornost in aktivnosti usmerimo v tisto, kar nam bo zagotovilo boljšo prihodnost – v trajnostni razvoj, digitalni prehod, večjo konkurenčnost, vseživljenjsko učenje, predvsem pa na 5P – People Planet Profit Purpose Prosperity.
MQ49 naslovnica5
Na naslovnici zadnje letošnje MQ revije je manager leta 2021 - Adrian Ježina, predsednik poslovodstva družbe Telemach.
foto Andraz Kobe 1165
Sekcija managerk pri Združenju Manager je priznanje Vključi.Vse 2021 podelila Addiko bank. V njenem imenu ga je sprejela Anja Božac, članica uprave banke.
90
Managerski kongres smo zaključili z gasilsko fotografijo najbolj vztrajnih.
91
V pilotski program Manager na kvadrat, vzpostavljen v delovni skupini za trajnostno voditeljstvo, smo v letu 2021 vključili deset študentov z različnih fakultet. Nekateri med njimi so se izkazali tudi kot povezovalci Managerskega kongresa.
Mentorski miks 44
V čudovito prenovljeni Cukrarni smo oktobra gostili krasen zaključek 5. generacije Skupinskega mentorstva in začetek 7. generacije Mentorske mreže, v kateri bo mentorske niti prepletalo kar 26 novih mentorskih parov.
MQ trening z Markom Lukicem 33
Na zadnjem letošnjem MQ treningu smo se pogovarjali z Markom Lukićem, direktorjem Lumarja, ki je poudaril, da je s potencialom zaposlenih le nebo meja. Na prvih dveh pa smo trenirali z Robertom Agničem iz Plastike Skaza in Janezom Novakom iz družbe RLS.
Observatorij 7
Na decembrskem Observatoriju smo v ospredje postavili ključne teme prihodnosti: okolje, staranje, blaginja in tehnološki premiki.
Expo31
Na Expo, največji globalni dogodek letošnjega in prihodnjega leta, je decembra odšla 15-članska delegacija Ženske v managementu, ki jo je ZM soorganiziral z javno agencijo SPIRIT Slovenija in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo.
foto Andraz Kobe 1162
Na čudovitem Prednovoletnem mastersu smo spoznali finaliste za priznanje Mladi/a manager/ka 2021: Almo Čaušević Klemenčič, Bogdana Pevca in Miho Senčarja.
foto Andraz Kobe 1164
Združenje Manager ter Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS sta po enoletnem predahu znova podelila naziv Najboljše poslovne knjige. Tokratni izbor je zajemal bero dveh let – najboljši poslovni knjigi za leti 2020 in 2021 sta tako:
- slovenski avtor: Boštjan Videmšek (na fotografiji), Plan B, dopolnjena izdaja (UMco, 2021),
- tuji avtor: Simon Sinek, Neskončna igra (prevod Eva Mahovic, Smart Com, 2020).