Zgrabi priložnost, ki se ti ponuja

14.3.2019
ksenija frelih2

Znanje je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika, pravi kitajski pregovor. Čeprav sem bila v mlajših letih tipična predstavnica otroške populacije in mi šolske klopi niso najbolj prijale, sedaj menim drugače. Takrat nisem dojela, da se ne učim za šolo, ampak za življenje. Znanja ni nikoli dovolj. Zmotno je misliti, da smo zaključili z učenjem, če imamo ustrezno formalno izobrazbo ter dobro zaposlitev.

Možnost izobraževanja oziroma šolanja je dobrina in privilegij, ki je niso vsi deležni. Bodisi niso nikoli imeli možnosti, podpore, sredstev ali pa jim tega niso dopuščale življenjske okoliščine.

Ena od teh je bila tudi moja mama. Ker sama te možnosti ni nikoli imela, nas je otroke vedno spodbujala k učenju, da bomo lahko z znanjem dosegli naše sanje. In ta želja po znanju še vedno odmeva v meni in nikoli ne usahne. Učenje je kot veslanje proti toku: če ne napreduješ, greš nazaj.

S prijavo na razpis Sklada za talente sem želela pridobiti možnost, da nadgradim svoje znanje. Med več priznanimi evropskimi poslovnimi šolami sem izbrala IEDC Bled in v dveh tednih izobraževanja sem pridobila nova spoznanja, se navduševala nad izjemnimi predavatelji in pridobila prijatelje iz različnih koncev sveta. Za to spodbudo v obliki financiranja sem Združenju Manager izjemno hvaležna.

Združenje s takimi projekti dokazuje, da se zaveda pomena stalnega izobraževanje in izpolnjevanja. S Skladom za talente nas izziva, da smo vedno boljši, da pridobivamo nova znanja doma ali po svetu in tako presegamo svoje meje.

Zato zgrabi priložnost, ki se ti ponuja in se prijavi na nov razpis Sklada za talente!

Ksenija Frelih, prejemnica subvencije Sklada za talente