Zberimo pogum in stopimo iz cone udobja

1.2.2019
vanja hrovat generali2

Cona udobje je lahko zelo nevarna. Zame. Zate. Za vse izmed nas. Na osebni in poslovni ravni. V lastni coni udobja se sicer dobro počutimo, sproščeno in varno, a nas ta občutek čedalje bolj uspava. Kar pa ni več tako dobro. Ne za nas same, ne za posel, ki ga opravljamo, in ne za sodelavce, ki jih vodimo. Ko nas cona udobja popolnoma prevzame, je v celoti prerasla tudi našo poslovno strast - strast do dela, do soočenja z novimi izzivi, s tem pa tudi zajezila naše želje po spremembi, napredku in razvoju… Tega ji nikakor ne smemo dopustiti. Le vprašajmo se, kaj bomo čez čas obžalovali? Izzive, s katerimi smo si upali spopasti, ali tiste, za katere nikoli nismo zbrali dovolj poguma, volje in energije?

Verjamem, da smo si v odgovoru enotni. Zato se predramimo iz cone udobja in si zastavimo nove cilje. Skoraj na vsakem področju lahko najdemo prostor za izboljšavo in napredek. Pri sebi ali v poslu. Zberimo pogum, voljo in energijo ter stopimo v tisto nekoliko manj udobno, skorajda neprijetno sfero. Naj ta postane naš izziv, s katerim si upamo soočiti. Takšen, pozitiven, način razmišljanja nas ne bo nikoli razočaral. Nasprotno, ohranjal bo naš korak s časom in nas popeljal do cilja. Do prvega, drugega, tretjega. In tako naprej.

Prepričana sem, da ima leto 2019 za vse nas zanimive načrte in da nam bo postreglo z novimi zgodbami. Ob tem pa verjamem, da bomo za njihov srečni konec znali in uspeli poskrbeti sami. Izven naše cone udobja, pogumno in energično ter z veliko volje. Naj se tovrstnih pozitivnih zgodb tudi med nami zgodi kar največ.

Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali in članica upravnega odbora Združenja Manager