Vanja Hrovat: V sodelovanju je moč

8.9.2021

Vanja Hrovat5
Vanja Hrovat je predsednica uprave zavarovalnice Generali in članica upravnega odbora Združenja Manager.

"V sodelovanju je moč. Tudi v prizadevanjih za okrevanje gospodarstva po eni največjih in najtežjih preizkušenj, ki so nas doletele v zadnjih desetletjih.

V krogu managerjev in ostalih voditeljev ter mednarodnih in domačih strokovnjakov ne mine več srečanje, na katerem beseda ne bi tekla o premagovanju covida-19, o strategijah okrevanja gospodarstva in družbe ter o življenju ljudi in prihodnosti Evrope po pandemiji. Vsi iščemo rešitve.

Prepričana sem, da zmoremo stopiti skupaj in povezani, z različnimi znanji in izkušnjami, s posluhom za trajnost ter seveda ob vključevanju priložnosti digitalizacije, poiskati rešitve. Veliko lažje in veliko hitreje, kot bi to uspelo vsakemu posebej.

Prav v zahtevnem obdobju, ob epidemiji, smo v naši zavarovalnici, povezani in združeni, na trgu nastopili enotno in zgradili nove vezi tako v osebnih interakcijah kot na daljavo.

Povezali smo se tudi na globalnem parketu. Ob letošnji 190. letnici je Skupina Generali pristopila k prizadevanjem za pospešitev okrevanja. Zagnali smo številne aktivnosti in pobude v luči trajnostnega razvoja in poslovanja ter pogumno prevzeli še bolj aktivno vlogo družbeno odgovornega podjetja. Kot ena vodilnih evropskih finančnih institucij želimo ljudem, s skrbjo za njihova življenja in sanje, omogočiti oblikovanje varnejše prihodnosti. Ponosni smo na naš mednarodni sklad za boj proti pandemiji in na 'Fenice 190' - investicijski program za ponovni zagon evropskega gospodarstva, ki v središče postavlja trajnost. Ker je trajnost tudi eden od vodilnih stebrov Strategije Generali 2021, bomo nove pobude predstavljali tudi v prihodnje.

Na poti konkretnih korakov pa je pomembno, da sodelujemo in vsi skupaj dosežemo strinjanje.

Bodimo solidarni, partnerji drug drugemu in skupaj poskrbimo, da bo naše in evropsko gospodarstvo v prihodnosti še močnejše, še bolj prožno in še bolj trajnostno."

Vanja Hrovat, predsednica uprave zavarovalnice Generali in članica upravnega odbora Združenja Manager