˝Stopiti skupaj je začetek. Ostati skupaj je napredek. Delati skupaj je uspeh.˝ Henry Ford

12.2.2018
Vanja Hrovat

Kako danes poiskati nove rešitve, sodobne ter uporabniku prijazne in učinkovite, a ob tem uporabiti le lastno znanje in izkušnje? Kako se sam uspešno soočiti z novimi izzivi? Je danes v svetu sploh še mogoče uspešno delovati brez povezovanja in sodelovanja?

Naša izkušnja pravi, da ne. Več kot 185 let znanja in uspehov gradi GENERALI. In več kot 75.000 sodelavcev v več kot 60 državah naše Skupine se vsak dan povezuje, združuje in sodeluje. Povsem jasno je, da smo lahko veliko bolj uspešni, učinkoviti in zadovoljni, če ustvarjamo skupaj – v paru, projektnem timu ali veliki povezani mednarodni skupini. Doma, na delovnem mestu, celo pri stvareh, ki nas veselijo v prostem času. V poslovnem svetu človek in podjetje, če želita biti v vrhu, ne smeta in ne moreta o(b)stati kot osamljena otoka. Potrebno je zgraditi »most« - vzdržljiv in trden. Takšen, ki odpira nove poti, nove cilje in z njimi tudi nove uspehe. Zgolj s povezovanjem in združevanjem lahko rastemo, se razvijamo ter ostajamo inovativni, močni in konkurenčni. Tako ne le ohranjamo svojo moč, temveč jo nadgrajujemo. Prav vsaka nova povezava, lahko postane naš novi most, ki bo prispeval k skupnemu dobremu.  

V GENERALI d.d. smo ponosni, da v okviru projekta »Management brez meja« podpiramo letošnjo poslovno delegacijo na Češko. Prepričani smo, da nas čaka bogata izmenjava idej, spoznanj in izkušenj. Nadejamo pa se tudi izjemnih poslovnih priložnosti v bližnji prihodnosti.

Prihodnost je namreč tista, ki šteje največ. In k njej lahko prispevamo mi vsi. Toda le, če se približamo drug drugemu in stopimo skupaj. Tako v spoštovanju različnosti in v prepoznavanju podobnosti lahko ustvarimo nekaj novega.

 

Vanja Hrovat, predsednica uprave Generali d.d. in članica upravnega odbora Združenja Manager