Soustvarjanje organizacij prihodnosti 

24.11.2017
Sonja 5

Organizacije prihodnosti so bile rdeča nit letošnje MQ konference za inovativno voditeljstvo. Ta nit močno povezuje vse tri letošnje usmeritve Združenja Manager: mentorstvo, digitalno preobrazbo ter povezovanje in sodelovanje. Zaupam, da bomo z njihovo aktivacijo soustvarjali organizacije prihodnosti in uspešno prepotovali pot od delovnih in učečih organizacij, kjer se trenutno nahaja velik del slovenskih podjetij, do mislečih in ozaveščenih organizacij.

Moja strast so ozaveščene organizacije. Udejanjamo jih lahko takrat, ko izmojstrimo delovanje v mislečih organizacijah, kjer prevladuje sodelovanje in s povezovanjem znanj ustvarjamo inovacije. Temeljna vrednota ozaveščenega okolja je soustvarjanje, kjer vsak ozaveščen posameznik prispeva svoje talente, svojo energijo in intuitivne uvide za celostne rešitve za posameznike, organizacije in skupnost.

Celoten evolucijski proces dobro poznam. Začela sem kot razvijalka elektrotehniških izdelkov v delovnem okolju, nato kot managerka soustvarjala učeče in misleče organizacije, kot voditeljica pa ozaveščene. S spremembo razumevanja, akumuliranimi znanji in izkušnjami, pridobljeno globino in širino, sem naredila preskok. Zdaj sem ponovno razvijalka, tokrat razvijalka sodobnega vodenja. Osvetljujem pot razvoja do ozaveščenih organizacij. Veliko navdihov za hitrejši prehod najdem v naravi. Učinkovita raba virov in skrb za njihovo obnovo je eden od njih. Ta princip spoštuje krožno gospodarstvo. Slovenci imamo znanja za razvoj krožnega gospodarstva. Imamo znanja o kvantnem voditeljstvu. Imamo evolucijski model razvoja organizacije in razumevanje, ki nam osvetljuje evolucijske korake. Tudi zato ima Slovenija priložnost, da s sodobnim voditeljstvom postane svetilnik svetu.

Anketa je še odprta in srčno vas vabim, da prispevate svoj pogled. Vzelo vam bo približno 6 minut. https://mediade.typeform.com/to/tnwvJl

 

mag. Sonja Klopčič, razvijalka sodobnega vedenja in vodja projekta mentorska mreža pri sekciji managerk ter članica krovne skupine za mentorstvo