Slovenske managerke na Women Economic Forumu v New Delhiju (8. maj – 13. maj 2017)

8.5.2017
Slovenske Managerke na WEF

Največja mednarodna mreža žensk ALL Ladies League (ALL), ki povezuje preko 40.000 žensk po vsem svetu, v ponedeljek odpira eno največjih ženskih konferenc v New Delhiju Women Economic Forum, od 8. – 13. maja, kjer pričakujejo preko 2.000 udeleženk in udeležencev. Šest dnevna globalna konferenca, poleg poslovnega vidika, stremi tudi k ekonomskemu opolnomočenju žensk za močnejše voditeljske vloge.

Konference se bo pod pokroviteljstvom Združenja Manager in All Ladies League Slovenia udeležilo več slovenskih managerk, med njimi tudi izvršna direktorica združenja mag. Sonja Šmuc, avtorica prve slovenske knjige o voditeljstvu Sonja Klopčič in ustanoviteljica povezovalnega središča Envir ter predsednica ALL Ladies League za Slovenijo Andreja Cepuš.

Dosežke in izzive Slovenije, zlasti na področju ženskega voditeljstva, bodo na konferenci predstavljale ministrica za razvoj, strateške projekte in kohezijo Alenka Smerkolj, Andreja Cepuš in članici Združenja Manager, Sonja Šmuc ter Sonja Klopčič. Predstavnice Slovenije, kot ene izmed 10 najvišje uvrščenih držav na svetu po uravnoteženost spolov na vodilnih mestih - Svetovni gospodarski forum (WEF) jo po enakosti med spoloma uvršča na 9. mesto, bodo na konferenci spregovorile tudi o pomenu žensk v gospodarstvu in izzivih na področju spolne neenakosti.