Simfonični orkester

8.9.2017
natalie

Včeraj zvečer me je hčera prijetno presenetila s povabilom na simfonični koncert v SNG Maribor. Ob poslušanju me je prešinilo: tako uigrano in ubrano, kot igrajo, »igrajo« tudi uspešne organizacije.

Violine, fagoti, činele, bobni ... Čeprav so eni veliki in drugi majhni. Čeprav so eni v ospredju in drugi v ozadju. Čeprav so eni glasnejši in drugi tišji. Ali morda prav zaradi tega? Kako torej ta preplet različnih inštrumentov lahko funkcionira? Ne zadostujejo (le) vrhunski posamezniki; tudi izjemno vodenje dirigentke ne zadostuje. Med različnimi dejavniki je pomembno tudi to, da se vsako glasbilo vključi v performans v ravno pravšnjem trenutku.

Čeprav so raznoliki, se hkrati čudovito dopolnjujejo.

Takšne so tudi organizacije, ki usmerjajo svojo pozornost na vključujočo družbo. Pa je to lahko z vidika višine prejemkov med moškimi in ženskami, ali omogočanja priložnosti vodenja projektov itd. ne glede na starost, ali razvoja kompetenc zaposlenih ne glede na to, iz katere države prihajaš, ali kombinacija vsega tega – da: različnost ter drugačnost sta zaželeni lastnosti.

Zato ploskam preobrazbi nagrade Managerkam prijazno podjetje v Priznanje Vključi.vse. Ker slednje subtilno poišče prakse podjetij v Sloveniji, ki znajo delovati kot ubran orkester.

Za katere je biti vključujoč tako vrednota kot dodana vrednost.

 

mag. Natalie C. Postružnik, direktorica podjetja Insights d.o.o., je certificirana coachinja s konji in psi ter nosilka projekta EqualPower v Makedoniji.