Sekcija mladih managerjev z novim vodstvom

15.12.2022

Foto Andraz Kobe 60

Na skupščini sekcije mladih managerjev, 13. decembra 2022, je bila za novo predsednico sekcije mladih izvoljena mag. Lucija Sajevec. Na tem mestu je nasledila Tanjo Subotić Levanič, ki je sekcijo vodila zadnja tri leta.

Lucija Sajevec, magistrica ekonomije, managerka in novodobna voditeljica, se v zadnjem obdobju posveča start-up skupnosti v trboveljski družbi Katapult ter trajnostnim rešitvam v družbi Infinite Pure Solutions. Pred tem je osem let uspešno vodila družbo AMZS. Za dosežke je prejela naziv Mlada managerka 2019, priznanje GZS za izjemne gospodarske dosežke, priznanje Artemida, skupaj z ekipo pa so nosilci priznanja Vključi.Vse za raznolikost in vključevanje. Pred prihodom v družbo AMZS, kjer je najprej vodila Center varne vožnje Vransko, je delovala v avstrijski podružnici skupine Lidl kot področni vodja, kasneje pa kot vodja centralne podporne enote in prokuristka v slovenski podružnici.

Njena osebna vizija je posredovati svoje znanje in svoj prispevek k ustvarjanju družbe prihodnosti. Meni, da sta odprta in spoštljiva komunikacija ključni za odličnost vodenja. Verjame v povezovanje in sodelovanje. Po duši je Lucija športnica, ki se je v preteklosti izkazala v avtomobilskem športu, kjer je nastopala v kartingu in bila tudi avstrijska državna prvakinja. Vozila je tudi formulo 3 in formulo ford, na cestno-hitrostnih dirkah v Sloveniji in tudi na relijih. V prostem času jo še vedno srečate na trial motorju, ki je družinski hobi, kjer je ključno ravnotežje, kar zagovarja tudi v življenju. Ker verjame v moč soustvarjanja, se pridružuje iniciativam za boljše (poslovno) okolje. Tako je aktivna članica upravnega odbora Združenja Manager in sekcije mladih managerjev ter članica izborne komisije za priznanje Mladi manager.

Lucija Sajevec je ob prevzemu predsedovanja sporočila, da nadaljuje z usmeritvijo, ki jo je zastavila njena predhodnica leta 2019: ljudje, blaginja, planet in poslanstvo. Zastavila je cilj dodatne okrepitve mladih članov v Združenju Manager in povedala, da želi biti še ambicioznejša pri zastavljanju ciljev ter v naš krog privabiti tudi dvajsetletne managerje. Izpostavila je pomen sodelovanja med člani, pa tudi na mednarodni ravni in predstavila projekt “Podaj naprej”, ki bi združeval starejše managerje z mlajšimi. Želi si še več neformalnih druženj. “Skupaj lahko dosežemo vse zastavljene cilje. Hvaležna sem predhodnici Tanji Subotić Levanič, ki nas je povezala in verjamem, da lahko to dobro energijo med nami obdržimo in skupaj ustvarimo še več. Kot pa pravi tudi glavni slogan Združenja Manager – dobri rezultati na pravi način.” Poleg Lucije novi upravni odbor sekcije mladih sestavljajo še: Tanja Subotič Levanič, Pivovarna Laško Union, Lovro Peterlin, A1, Alenka Vidic Praprotnik, O28, Klemen Medved, Mercator, Nina Langerholc Čebokli, Dodo consulting, Petra Wagner, Mladinska knjiga založba, Maja Fesel Kamenik, HRM One, Nejc Novak, Nlaw, Sanja Savič, PwC Slovenija, Mark Kalin, Elektronček Group, Borut Čeh, Labena, Aljoša Krdžić, Odvetniška družba Rojs, Peljhan, Prelesnik&partnerji o.p., d.o.o. in Elizabeta Zalar, Httpool.

Lucija Sajevec bo sekcijo mladih, ki predstavlja 32 % članov, vodila naslednja tri leta. Njena predhodnica Tanja Subotić Levanič je v zaključnem nagovoru članom izpostavila številne trajnostne pobude in angažiranosti – še posebej na 8-ih ključnih področjih, kjer so člani sekcije delovali kot kritični misleci, pobudnikisprememb,inovatorji, komunikatorji ter kot trajnostni voditelji.»Kar vemo v današnjem svetu naraščajoče neenakosti, državljanskih nemirov in okoljskega stresa je, da so potrebni transformacijski premiki. Če naj bi te motnje prinesle kaj dobrega, je to priložnost za razmislek, kaj zares so naše prioritete. Za organizacije na primer je to priložnost za preoblikovanje na bolje. Da osmislijo svoje poslanstvo in ponovno zamislijo uvajanje inovacij, delovanje in ustvarjanje vrednosti za vse deležnike. Na način, da zapustijo prakse preteklosti in sprejmejo vizijo trajnosti za prihodnost. Ključno je ponovno definiranje vrednosti, ki poleg ekonomskih enakovredno vključuje tudi družbene in okoljske vrednote. Z roko v roki in ne ene na račun drugih,« je zaključila Tanja Subotić Levanič in se tudi zahvalila izjemni ekipi v upravnem odboru Tjaši Kolenc Filipčič, Lovru Peterlinu, Petri Wagner, Luciji Sajevec, Nini Langeholc Čebokli, Klemnu Medvedu, Bošku Praštalu, Alenki Vidic in Maji Fesel Kamenik.