Raziskava PwC Slovenija: Slovenski direktorji še posebej črnogledi

5.2.2019
PwC in ZM8

PricewaterhouseCoopers (PwC) je že 22. leto zapored objavil rezultate globalne raziskave o razpoloženju v gospodarstvu, letos pa so prvič sodelovali tudi slovenski direktorji. Ti so še posebej črnogledi, po vsem svetu pa vlada negotovost v zvezi s svetovno gospodarsko rastjo.

Kar 47 % direktorjev podjetij v Sloveniji meni, da se bo svetovna gospodarska rast v naslednjih 12 mesecih poslabšala. 31 % vprašanih je trdno prepričanih, da bo njihova družba ustvarila rast prihodkov v tem letu, le 16 % pa, da ji bo to uspelo v naslednjih treh letih. Med dejavniki, ki lahko pomembno vplivajo na rast organizacij, je 81 % vprašanih direktorjev v Sloveniji izpostavilo morebitno povečano davčno obremenitev, v enaki meri jih skrbi tudi pomanjkanje usposobljene delovne sile. Kar 84 % anketiranih direktorjev v Sloveniji se strinja, da bo umetna inteligenca znatno spremenila način poslovanja njihovih družb v naslednjih petih letih, a jih dobra tretjina tudi priznava, da trenutno nimajo načrtov za kakršne koli pobude na področju umetne inteligence v njihovem podjetju. To so ključne ugotovitve najnovejše globalne raziskave družbe PwC med direktorji v Sloveniji.

Več informacij o rezultatih raziskave in sporočilo za medije

Rezultate raziskave so na poslovnem dogodku z naslovom Ali bo leto, ki je pred nami, res prelomno glede gospodarske rasti?, ki sta ga pripravila PwC Slovenija in Združenje Manager, komentirali:
Saša Mrak, izvršna direktorica Združenja Manager,
Barbara Domicelj, generalna direktorica družbe Microsoft Slovenija,
Marjan Trobiš, direktor podjetja Boxmark Leather,
Andrej Plos, predsednik uprave banke Sparkasse,
Uroš Rosa, direktor podjetja Akrapovič,
Peter Boras, izvršni direktor podjetja RoboticsX.

Več o okrogli mizi