Primus 2024: Kdo bo letos prejel priznanje najboljšega komunikatorja med managerji?

6.3.2024

primus obe2
Priznanje za komunikacijsko odličnost managerk in managerjev je lani prejela Aleša Mižigoj, lastnica in direktorica družinskega podjetja Medex, predlani je nagrada Primus pripadla Sabini Sobočan, direktorici družbe Varis Lendava in managerki leta 2022. Foto: arhiv ZM

Začeli smo zbirati prijave kandidatk in kandidatov za priznanje Primus, ki velja za edino slovensko strokovno priznanje, s katerim prepoznamo in nagradimo komunikacijsko znanje in veščine vodilnih v podjetjih in organizacijah. Kaj konkretno bo razpisna komisija ocenjevala in kateri so poglavitni razlogi, da ne smete zamuditi prijave za razpis?

Poglejmo najprej merila, kriterije, ki jim bo pri izbiri kandidatk in kandidatov sledila razpisna komisija?

Veščine: izjemne vodstvene in komunikacijske veščine, spretnosti.

Strategija: (so)izvajanje komunikacijske strategije, ki izkazuje ustvarjalnost in inovativnost ter prispeva k poslovnemu uspehu organizacije.

Zavezanost komunikaciji: komuniciranje z vsemi javnostmi, notranjimi in zunanjimi, na vseh ravneh: od lokalne do mednarodne.

Osebna komunikacija: učinkovita osebna komunikacija z vsemi ciljnimi skupinami. Soustvarjanje komunikacije in ne le usmerjanje komunikatorjev pri njihovih prizadevanjih.

Etičnost in profesionalnost v komunikaciji: zavezanost najvišjim etičnim in profesionalnim načelom, standardom ter delovanje v skladu z etičnim kodeksom Združenja Manager.

Vključevanje: uspešna vzpostavitev dvosmerne komunikacije.

Mnenjski voditelji: širša prizadevanja za boljšo družbo.

In kateri so trije ključni razlogi, zakaj prijaviti svojo kandidatko ali kandidata oziroma zakaj je dobro, da sami sodelujete v pričujočem razpisu?

1. Primus je prepoznavna in priznana strokovna nagrada, ki jo podeljujeta Slovensko društvo za odnose z javnostmi in Združenje Manager tistim managerkam in managerjem, ki poosebljajo odličnost v poslovnem komuniciranju. Zasnovana je po vzoru nagrade Excel, ki jo v mnogih državah podeljuje Mednarodna zveza poslovnih komunikatorjev IABC

2. Sodelovanje pri izboru za Primus je enkraten komunikacijski barometer. Je priložnost za pregled procesa in učinkov managerskega komuniciranja in usklajenih naporov na področju poslovnega komuniciranja. Obenem je priložnost za pridobitev uporabne in strokovne povratne informacije.

3. Že sama nominacija za nagrado Primus je priznanje, saj potrjuje komunikacijsko odličnost managerjev in njihovo zavzetost za nadaljnji komunikacijski razvoj – tako osebni kot organizacije v celoti, medtem ko Primus nagrajencem in njihovim podjetjem prinaša večjo prepoznavnost  in krepi njihov ugled.

Do kdaj lahko kandidatke in kandidate prijavite na razpis? Do 26. aprila, in sicer na slednji povezavi.

Poglejmo še, kdo so člani letošnje komisije. Edita Krajnović, Aleša Mižigoj, Petra Juvančič, Tina Cipot, Katarina Matejčič, Andrej Krajner in Sandi Salkič.