Premiera uspela - teniški turnir ZM in A1 Open bo postal tradicionalen

17.9.2021

Premierni teniški turnir ZM in A1 Open v Portorožu je kljub kislemu vremenu postavil temelje največjega managerskega teniškega turnirja v Sloveniji. Zato bo postal tradicionalen, je napovedal njegov idejni oče – Lovro Peterlin, managing direktor v A1 Slovenija.

Zmagovalca prvega turnirja, ki sta se tako vpisala v zgodovino, sta postala Marko Rikato in Marko Rems, ki jima tudi tu iskreno čestitamo.

Dogodek v Portorožu je ob teniških dvobojih dvojic ponudil tudi kulinarično razvajanje, druženje in mreženje, ki so ga vsi udeleženci opisali le s superlativi, in športno obarvan pogovor, ki ga je povezoval Peterlin.

Slovensko teniško igralko Andrejo Klepač je izzval z vprašanjem, kakšen pritisk je sprejeti 900 odločitev na igrišču – toliko jih namreč sprejmejo teniški igralci v enem dvoboju. Klepač je odgovorila, da je pritisk sprejemanja odločitev privilegij in da se je treba na vsak teniški dvoboj – tako kot na poslovni sestanek – dobro pripraviti. Maja Matevžič, nekdanja teniška igralka in zdaj trenerka, je dodala, da je pri tenisu najpomembnejše gibanje – če tega ni, so udarci slabi in rezultati tudi. Da je šport tisto, kar bogati njegovo življenje, pa je dejal Franjo Bobinac, prvi mož Rokometne zveze Slovenije. Meni, da je v življenju najpomembnejše najti ravnovesje – in sam ga najde prav v športu.