Prednovoletni masters in kaj bi finalisti za mladega managerja naredili s super močjo

14.12.2021

Oglejte si foto galerijo s Prednovoletnega mastersa:

Oglejte si posnetek Prednovoletnega mastersa 2021. Za geslo nam pišite na info@zdruzenje-manager.si.

masters6
Na zaključnem dogodku ZM smo spoznali finaliste za priznanje Mladi/-a manager/-ka 2021, nagradili naj poslovni knjigi leta 2020 in 2021 ter si zaželeli uspešno in zdravo leto 2022.

masters7

masters8

Prednovoletni masters 2021 je znova izpolnil vsa pričakovanja, saj smo spoznali izjemne finaliste za priznanje Mladi/-a manager/-ka 2021. V vlogi izpraševalca sta znova blestela Lovro Peterlin, managing direktor A1 Slovenija, in Tanja Subotić Levanič, predsednica sekcije mladih managerjev pri ZM, ki sta iz finalistov izvrtala, da vsi verjamejo v Božička (morda tudi zato, ker so jih prek spleta poslušali njihovi otroci:)), pa tudi:

  • Kaj bi dosegli s supermočjo, ki bi jo imeli:

Alma Čaušević Klemenčič: zavezanost spoštovanju.
Miha Senčar: ljudem bi dal zdravo kmečko pamet (ZKP).
Bogdan Pevec: z radirko bi zbrisal zavist iz ljudi.

  • Kaj so želeli postati, ko so bili majhni?

Alma: "Nikoli nisem želela postati managerka in vsako leto sem želela biti nekaj drugega."
Miha: "Pri 18-ih sem vedel, da želim biti kot oče, ki je ustvaril Tenzor."
Bogdan: "Najprej sem želel biti strojnik, zdaj pa vem, da želim voditi ljudi."

  • Kako bi opisali svoj slog vodenja?

Alma: "Kombiniram različne sloge vodenja, predvsem pa poskušam svoje vodenje ves čas nadgrajevati. Želim, da z ekipo skupaj soustvarjamo okolje, v katerem želimo delati. Pretočnost, odprtost je pri tem ključnega pomena. Pa pomembno je tudi, da imaš velika ušesa, da veliko poslušaš, in velika usta, da vodiš veliko dialoga."
Miha: "
Moj slog vodenja je situacijski, ker vsaka situacija zahteva nekaj drugega. Pomembno je imeti velika ušesa in oči, da slišiš in opazuješ, usta pa odprta takrat, ko je treba."
Bogdan: "Opisal bi ga kot coaching vodenje, ker vedno, ko sem nekam prišel, je vladal kaos – finančni, komercialni, kaos pri vodenju. Zato sem v podjetjih, ko sem začel, najprej poslušal, se pogovarjal in vpijal znanje, nato pa vse skupaj postavil v logično strukturo in začel s sodelavci zgodbo sestavljati na novo. To sem počel nekaj časa, potem pa se jim zadeve predal."

  • Kdo je bil zanje superjunak?

Alma: "Peter Klepec, ker je zmagal s svojo domišljijo in ne z močjo. Pomembno je imeti svoje ideje, jim slediti in jih deliti."
Miha: "Moji starši in stari starši, ker so ustvarili dobro življenje za nas in razmišljali dolgoročno."
Bogdan: "Matija Gubec, ker je vedel, za kaj se je treba boriti in da je za to treba stopiti skupaj."

  • Kaj želijo v 2022?

Alma: ljubezen.
Miha: zdravje, ljubezen in ZKP.
Bogdan: več miru in manj stresa.

Solidarnost pa je tisto, kar je vsem zaželel Boštjan Videmšek, avtor slovenske najboljše poslovne knjige leta 2020 in 2021, ki jo je izdala založba UMco: "Družba je prva oseba množine in nikoli ednina." Nagrado za najboljšo poslovno knjigo tujega avtorja je prejela knjiga Neskončna igra Simona Sineka, ki jo je izdal Smart Com. Več o izboru naj poslovne knjige

Več o finalistih za priznanje Mladi/-a manager/-ka 2021