Povezani lahko dosežemo več

16.6.2017
TomazLanisek1

Le kaj bi lahko bil bolj primeren začetek mandata novega vodstva kot delavnica na potrjeno temo sodelovanja in povezovanja, kot enega izmed strateških ciljev Združenja Manager, ki je potekala na seji upravnega odbora prejšnji mesec v Portorožu?

Okolje je bilo prijetno, prisotna raznolika ekipa starih in novih članov upravnega odbora pa prav tako. Ključno je bilo spoznanje, da samo povezani lahko dosežemo več in če kaj, potem imamo v Sloveniji ravno na tem področju največjo priložnost. Že samo združenje je najboljši dokaz za to – združuje tako mlajše kot bolj izkušene managerke in managerje, cilj pa je povečati medsebojno zaupanje in posledično tudi nadaljnjo rast samega združenja.

Določenih stvari sami ne zmoremo in prej kot to spoznamo, prej bomo lahko napredovali. Pri povezovanju je ključni pogoj medsebojno zaupanje, na njem pa je treba delati dlje časa. Med iskanjem idej in pravih poti za naprej smo se strinjali z znanim rekom, da če želimo biti hitri, se na pot odpravimo kar sami, če pa želimo (pr)iti daleč, pa pojdimo skupaj. Zakaj je povezovanje torej tako pomembno? Prav zaradi razmer, ki jih slednje omogoči. Vrednost našega dela kot vodje se namreč ne ocenjuje po tem kaj naredimo zase, temveč kaj naredimo za druge. Zato je ravno to najbolj kritično področje, na katerem managerji lahko pademo na izpitu ali pa se dokažemo – s tem, da nam ljudje sledijo. Slednje nam mora biti cilj in le to je lahko formula za uspeh.

Že deluje. Močno željo po sodelovanju in povezovanju je bilo namreč čutiti v ponedeljek na Brdu, ko nas je na posvet z gospodarstveniki povabil predsednik vlade. Njegov slogan SLOdelujem ne more biti naključje in tam prisotni člani upravnega odbora Združenja manager smo takoj vedeli, da je strateški cilj še bolj dosegljiv.

Mag. Tomaž Lanišek
glavni direktor OEM Evropa & CIS podjetja Knauf Insulation in podpredsednik Združenja Manager