Poslovni forum ZM z rekordno udeležbo na slovenskem paviljonu Expa v Dubaju

7.12.2021

Expo2
Na slovenskem paviljonu Expa v Dubaju se je danes odvil poslovni forum na temo digitalizacije in večje vloge žensk v managementu, na katerem so sodelovale štiri članice Združenja Manager (od leve proti desni): Lucija Sajevec (AMZS), Jana Benčina Henigman (Sberbank), predsednica ZM Medeja Lončar (Siemens) in Andreja Jernejčič (Lin&Nil).

Expo3

Združenje Manager (ZM) je danes na slovenskem paviljonu Expa v Dubaju gostilo poslovni forum z naslovom Udeležba žensk pri upravljanju se bo z digitalizacijo povečala (Women's participation in managament will increase with digitalisation), ki je imel rekordno udeležbo. Gre za eno od aktivnosti v okviru delegacije Ženske v managementu, ki jo ZM soorganizira s SPIRIT Slovenija ter ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. 

Med gostjami foruma, ki so se ga udeležile številne predstavnice slovenskih in tujih podjetij ter drugi gostje, so bile štiri članice Združenja Manager. Medeja Lončar, predsednica ZM in direktorica podjetij Siemens Slovenija, Hrvaška in Srbija, je predstavila aktivnosti Siemensa na področjih industrije, energetike in zdravstva. Številne izzive rešujejo s pomočjo napredne tehnologije, ki povezuje virtualni svet z resničnim. »Le na ta način se lahko učinkovito spopadamo z izzivi, ki jih prinaša trg«, je dodala.

Predsednica uprave Sberbank Slovenija Jana Benčina Henigman je izpostavila pomembnost povezovanja različnih področij, kar bo ključno za prihodnost. »Uspešna digitalizacija temelji na ljudeh in ženske imamo veliko moči, da lahko združimo oboje«, je poudarila.

»Če želimo spremeniti navade ljudi okoli sebe, moramo najprej spremeniti svoje navade. Verjamem, da se vsaka sprememba začne v nas samih,« pa je dodala Lucija Sajevec, direktorica podjetja AMZS, ki je predstavila tudi, kako v podjetju povezujejo mobilnost in trajnost.

Dogodek, ki ga je moderirala Andreja Jernejčič, direktorica podjetja Lin&Nil, se je zaključil z živahno debato o ključnih izzivih digitalizacije in druženju izjemnih sogovornic in udeležencev dogodka. Te sta na začetku pozdravila direktor paviljona Jurček Žmauc, nagovorila pa jih je tudi vodja ženskega paviljona na Expu v Dubaju Hind Alowais. Vse prisotne je pozvala, da se morajo ženske med seboj povezovati, deliti ideje, sodelovati in na ta način skupaj doprinesti k boljšemu svetu za vse nas.

Dogodek je spremljala tudi lokalna televizija TV Dubai, ki bo zvečer v svojem studiu gostila dve predstavnici slovenske delegacije žensk v managementu – Medejo Lončar in Alešo Mižigoj, direktorico podjetja Medex.

Povzeto po sporočilu za javnost javne agencije SPIRIT Slovenija.