Početi velike stvari z mirom v duši

8.12.2017
Jernejcopi7

Ob iztekajočem se letu 2017, si lahko priznamo, da smo v še enem obdobju priložnosti. Gospodarska klima je ugodna, ta pa s seboj prinaša nekaj novih vprašanj, lahko rečem izzivov. Obseg razpoložljivih podatkov in z njimi povezanih drugih virov je – ob pogledu nazaj v čas – naravnost neverjeten. Eden ključnih izzivov je tako odgovor na vprašanje »česa danes ne bomo počeli, čemu ne sledili in česa ne obdelovali«.

Odgovornost je nekako na vsakem posamezniku, prednostno pa na nas, ki v svojem vsakdanu vodimo ekipe in procese s sočasnim zavedanjem prihodnosti. Sam bom tudi danes ponovno osvežil pogled na strateške usmeritve, se vprašal o poslanstvu in si to prevedel v jezik vsakodnevnih nalog postavljenih na prednostno lestvico. V resnici bom to storil skupaj s svojo ekipo, s posamezniki, ki veščino postavljanja »ne-jev«  na pravo mesto osvajamo skupaj, z malimi koraki, vsakodnevno že kar nekaj let.

Seveda brez strokovnosti in nenazadnje truda ne bo šlo. V našem podjetju bomo v gradnjo večnadstropnih go-kart stez in njihovega poslovnega modela še naprej vgrajevali slovensko znanje ter ob tem ostajali predani prodaji na vse kontinente. Vem, in zato sem vesel, da v tem početju naša ekipa ni izjema. Veliko nas je takih v neposredni okolici.

Naj si ob tem zaželim še nadaljevanja postopne krepitve znamke »Made in Slovenia«, kar svetle napovedi za prihodnost postavlja v realne okvire. Svetla prihodnost je tista, kjer vlada načelo »početi velike stvari z mirom v duši«. Za razlago tega v vsakdanu pa smo – tako ali drugače – odgovorni managerji.

 

Jernej Čopi, direktor podjetja Ensol 360 in finalist za priznanje Mladi manager 2017