Petra Juvančič: V športu se ne zmaguje tako, da se javno obračunava s tekmeci

5.4.2022

Petra Juvancic15

"V Sloveniji smo veliki ljubitelji športa in športnikom privoščimo vse najboljše. Ampak noben športnik na nobenem tekmovanju ne zmaga tako, da javno obračunava s tekmeci, ampak tako, da se osredotoči nase, na svoje treninge in na svojo delo," je Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager, poudarila v oddaji 24ur zvečer po predvolilnem soočenju na Pop tv, ko je razprava nanesla na višino plače Roberta Goloba, in dodala, da se s takimi vsebinami zamegljuje resnične težave: "Kar se tiče plač, bi celo obrnila retoriko. Dajmo se vprašati, ali so plače v politiki prenizke in to spodbuja negativno selekcijo, ki jo danes opazujemo."

Poudarila je še:
- da si po 24. aprilu želi razvojno politiko in več zavedanja o tem, da je dobro razvito gospodarstvo tisto, ki nam na dolgi rok omogoča najboljšo in stabilno socialno politiko;
- da se je treba pri izzivih, kot je energetska kriza, več pogovarjati, pokazati pravo voditeljstvo in skupaj najti rešitve, ki so dobre za vse;
- da sta pri stanovanjski problematiki ključna dva vidika, ki sta del akcijskega načrta za večjo blaginjo: debirokratizacija postopkov pridobivanja dovoljenj in decentralizacija države oz. zagotovitev infrastrukture oz. dobrega javnega prometa: "Prepričana sem, da bi marsikatera mlada družina živela na zelenem podeželju, če bi imeli tak javni promet, da bi v pol ure prišel na delovno mesto, pa naj bo to v Ljubljani, Mariboru, Celju ali kjerkoli drugje."

---

Na 24ur.com so po predvolilnem soočenju zapisali:

O besedah, obljubah in napovedih predstavnikov političnih strank, ki so se udeležili drugega predvolilnega soočenja, so spregovorile tudi odvetnica Nina Zidar Klemenčič, podpredsednica evropskega mladinskega foruma Anja Fortuna in izvršna direktorica Združenja Manager Petra Juvančič. Kako so videle obljube, ki bi mladim pomagale do stanovanja, ter besedne dvoboje o plači in reševanju energetske krize? "Žal pri nas zelo radi pišemo strategije, zelo težko pa nato pridemo do operativne izvedbe," je stanovanjsko problematiko komentirala Juvančičeva.

Celoten članek preberite tu.