Petra Juvančič: Potrebujemo voditelje z razvojnimi rešitvami

24.4.2022

Petra Juvancic TV Slo po volitvah2

"Slovenija je pred velikimi izzivi: postpandemično okrevanje, energetska kriza, inflacija, upočasnjena gospodarska rast, zato v vladi potrebujemo take voditelje, ki bodo predlagali razvojne rešitve, dobre za vse. Tudi v sodelovanju z opozicijo, če je to le mogoče, ker navsezadnje živimo v skupni državi," je nocoj na TV Slovenija poudarila Petra Juvančič, izvršna direktorica Združenja Manager.

Dodala je, da se je Združenje Manager kot del Gospodarskega kroga pred volitvami pogovarjalo z devetimi političnimi strankami: "Zelo veliko smo se pogovarjali o ključnih razvojnih vprašanjih za Slovenijo in je bilo kar precej soglasja. Vedno bo prišlo tudi do različnih mnenj, a verjamem, da je edina prava pot, da se med seboj začnemo pogovarjati in naredimo skupno strategijo razvoja Slovenije."

Izpostavila je še, da je pred nami obdobje negotovosti, zato je zelo pomembno, kako bomo v tem obdobju naslovili aktualne izzive: "V načrtu za okrevanje imamo dve pomembni zavezi: za pokojninsko in zdravstveno reformo. To sta dva izjemno težka projekta, ki se ju moramo lotiti. Če ne bi bila tako zahtevna, bi ju že imeli za sabo, pa ju nimamo. A čas se počasi izteka."

Več (od 1:33:40)