Perspektiva je vse

29.6.2018
Vita Vukotic2

»Kako je lepo biti član Združenja Manager!« se mi je utrnila misel. Polna vtisov, novih znanj in novih poznanstev s zanimivimi ljudmi odhajam iz ABC Pospeševalnika in prvega dogodka Slon v sobi.

Preden sem se včlanila v združenje, sem management opazovala od zunaj. A kot praviloma velja: stvari včasih izgledajo popolnoma drugače, če jih pogledaš z druge strani ali če se z njimi povežeš, jih spoznaš. Vse je stvar perspektive.

Z Združenjem Manager me je najprej povezala MQ revija, ki jo soustvarjam; zapise v njej preberem še pred izidom. Profesor Paul Evans s poslovne šole INSEAD, osrednji govorec letošnjega Managerskega kongresa 2018, v intervjuju za prihajajočo MQ revijo pove: »Ko pomislimo na osebni razvoj, običajno pomislimo na izobraževanje. A razvoj ni samo formalno izobraževanje. Osebno verjamem, da se ljudje razvijajo skozi izzive in nove izkušnje.« Sama bi temu dodala, da rastemo tudi skozi odnose in ideje, ki se porodijo v pogovorih  z ustvarjalnimi ljudmi.

Ob vstopu v skupnost uspešnih managerk in managerjev prav v tem prepoznavam dragocenost združenja: v medsebojnem spoznavanju ustvarjalnih ljudi, ki dvodimenzionalnim podobam dodajajo tretjo dimenzijo. Sodobnih voditeljev, ki razvijajo okolje, v katerem ljudje razmišljajo tridimenzionalno, delujejo na inovativen način ter dosegajo višjo raven uspešnosti.  

 

Vita slika uvodnika2

 

Vita Vukovič, vodja projektov pri Mediadah in nova članica Združenja Manager