Odziv Združenja Manager na rezultate volitev v Državni zbor Republike Slovenije 2018

3.6.2018
Volitve v Drzavni zbor Republike Slovenije 2018

V Združenju Manager čestitamo SDS-u za zmago. Glede na volilni rezultat in odzive strank na prve rezultate bo sestava koalicije težavna in zato kakršno koli napovedovanje ni možno. Ne glede na to, kakšna bo vlada, si v Združenju Manager želimo, da bo gospodarska politika spodbujevalno delovala na gospodarsko rast, zato da novo krizo, ki bo prej ali slej prišla, pričakamo v boljši kondiciji kot smo zadnjo.

Pri tem se bomo zavzemali še naprej za razbremenitve plač po načelu višji neto za vse z uvedbo razvojne kapice, možnostjo višje splošne davčne olajšave ali spremembe dohodninske lestvice vključno z ukinitvijo 50% dohodninske stopnje, nadaljnje zmanjšanje obdavčitve 13. plače in nagrad iz uspešnosti, debirokratizacijo in odpravo predolgih administrativnih postopkov in prožnejšo delovnopravno zakonodajo ter ureditev zdravstvenega resorja. Slovenija mora postati bolj zanimiva država tako za talente kot tudi za domači ter tuji kapital in tega naj se prihodnja vlada zaveda. Bodoča vlada bo očitno sestavljena iz večjega števila strank, pri njeni sestavi in vodenju bo potrebno veliko kompromisov in močno oziroma odločno vodenje. V nasprotnem primeru bodo razdrobljenost strank in parcialni interesi negativno vplivali na gospodarsko okolje in razvoj Slovenije.

Kakršna koli bo sestava vlade, si v Združenju Manager želimo konstruktivnega sodelovanja pri ključnih razvojnih vprašanjih in omenjenih temah, saj prihodki podjetij naših članov predstavljajo eno tretjino prihodkov gospodarstva.