Odpira se glavnina gospodarskih dejavnosti, a ob rednem testiranju

5.2.2021

sportne trgovine storitvena dejavnost4

Ob predložitvi negativnega testa na covid-19 se bodo v prihodnjih dneh neuradno odprle dodatne dejavnosti – od sobote smučišča, nepremičninsko posredovanje, kozmetični in drugi saloni, od torka pa tudi trgovine, a ob tedenskem testiranju zaposlenih. Še vedno velja prepoved prehajanja med občinami in regijami.

Nepremičninski posredniki, kozmetični in drugi saloni za nego telesa, pedikura, saloni za nego živali in individualne storitve strokovnega oziroma poslovnega izobraževanja (inštrukcije, seminarji npr.) se odpirajo v soboto, a ob rednih, pogostih testiranjih. Tisti, ki te dejavnosti opravljajo, bodo morali imeti negativni izvid testa, star največ 72 ur, potrošniki pa prav tako test, star največ 24 ur.

Najpozneje v torek se bodo odprle praktično vse dejavnosti, v glavnem gre za trgovine, med njimi tehnične in tekstilne – vendar pod pogojem, da bodo zaposleni najmanj enkrat tedensko opravili test na okužbo z novim koronavirusom.

Sproščanje bo veljalo ob pogoju ugodne epidemiološke slike, zlasti, če se ne bo širila angleška različica koronavirusa. Testiranje za potrošnike, torej kupce, ni potrebno. Veljajo pravila o pravilnem nošenju mask, razkuževanju rok in vzdrževanju razdalje ter omejitvah števila strank.

Turizem, gostinstvo, industrija srečanj ostajajo zaprte dejavnosti.

Več na rtvslo.si.