Nova predsednica Sekcije mladih managerjev je Tanja Subotić Levanič

13.12.2019
Tanja Subotic Levanic2
foto Andraz Kobe 519
foto Andraz Kobe 520

Na decembrski skupščini Sekcije mladih managerjev Združenja Manager v Ljubljani so člani za novo predsednico sekcije izvolili Tanjo Subotić Levanič, direktorico korporativnih odnosov v Pivovarni Laško Union.

Tanja Subotić Levanič je tako nasledila Lovra Peterlina, direktorja A1 Slovenija, ki je sekcijo vodil tri leta. V programu, ki ga je Subotić Levanič predstavila na večerni skupščini 12. decembra, izpostavlja štiri smernice delovanja: ljudje, blaginja, planet in poslanstvo. »Smer je trajnostna. V ospredje bomo postavili okoljsko, družbeno in finančno odgovornost. Štirideset odstotkov milenijcev namreč verjame, da bi moralo biti izboljšanje družbe, v kateri živimo, cilj poslovanja podjetij. Poslanstvo, ne le dobiček, bo postala nova norma. To pomeni, da moramo biti nosilci sprememb na bolje. Čas je za akcijo,« je pozvala nova predsednica sekcije.

Cilji trajnostnega razvoja so merilo našega delovanja in nagrajevanja
Predstavila je tudi svojih osem osrednjih  področij delovanja: skrb za zdravo življenje in splošno dobro počutje, podpora in razvoj mladim talentom ter zagovorništvo medgeneracijskega učenja, vzpodbujanje trajnostne gospodarske rasti in ustvarjanje pogojev za dostojno delo, ambasadorstvo vključevanja in raznolikosti, zagovorništvo trajnostnih načinov proizvodnje in porabe, vzpodbuda in izmenjava primerov dobrih praks ter trajnostnih rešitev, zagovorništvo transparentnosti in integritete ter sodelovanje in povezovanje.

»Osebna odgovornost nas, managerjev, je, da s svojimi odločitvami prispevamo k trajnostni prihodnosti. Imamo možnost in sposobnost, da se med seboj učinkovito povežemo, najprej v okviru Združenja Manager in nato s širšim, tudi mednarodnim okoljem ter ustvarimo Mrežo trajnostnih poslovnih praks. Tako, da prepoznamo in kot vidne zglede dobrih praks spodbudimo trajnostne, krožne poslovne modele, ki so v številnih podjetjih že uveljavljeni, da povežemo dobre prakse, njihove nosilce in znanja s področja trajnosti in krožnega gospodarstva v okviru enovite platforme ter pri vsem, kar počnemo, sledimo ciljem trajnostnega razvoja. Te moramo postaviti kot merilo, s pomočjo katerega vrednotimo smer našega delovanja in nagrajevanja,« je poudarila Subotić Levanič.

Skupnost aktivnih in vidnih mladih managerjev

Dosedanji predsednik sekcije Lovro Peterlin je ob predaji predsedovanja poudaril, da mu je z ekipo uspelo uresničiti poslanstvo, ki so si ga zastavili na začetku: 'Aktivnost je valuta.' Aktivirali so mlade, saj je kar 55 odstotkov članov, ki se včlanijo v Združenje Manager, mlajših od 44 let. »V mojem mandatu smo si v sekciji postavili kar nekaj ambicioznih ciljev. Zasledovali smo jih v poslanstvu, da je aktivnost tudi valuta. To pomeni, da nam ni pomembno samo število članov, ampak je za dober, delujoč ekosistem, pomembna tudi njihova aktivnost. Sprostili smo način dela, da se člani dobro počutijo, da uživajo in od skupnosti čim več dobijo. Trudili smo se, da čim več mladih managerjev postavimo na slovenski managerski piedestal in jih naredimo vidnejše,« je ob predaji poslanstva izpostavil Peterlin.

O Tanji Subotić Levanič

Tanja Subotić Levanič je v Pivovarni Laško Union odgovorna za korporativne odnose, trajnostni razvoj in komuniciranje. S svojo ekipo gradi in razvija strateška področja, ki krepijo vsakodnevni posel največje slovenske proizvajalke pijač.

Diplomantka politologije na Fakulteti za družbene vede se je po nekaj letih poslovnega uvajanja v podjetju McDonalds Slovenija in agenciji Dialog leta 2008 pridružila podjetju IBM. Sprva je bila vodja komuniciranja, kasneje pa je prevzemala še druge vodstvene funkcije na področju marketinga, najprej v Sloveniji, nato v jugovzhodni in centralni ter vzhodni Evropi. V teh vlogah je bila vse do leta 2016 izjemno dejavna tudi v številnih profesionalnih odborih kot tudi na mednarodnih projektih, ki povezujejo znanje, trajnostni razvoj in posel.

V letih od 2016 do 2018 je vodila integralno komuniciranje v kabinetu predsednika Vlade Republike Slovenije, nato pa leta 2018 sprejela nov poslovni izziv in se kot del vodstvene ekipe pridružila Pivovarni Laško Union, ki je del družbe Heineken.

Tanja Subotić Levanič je poročena in mama dveh nadobudnih sinov, za kar pravi, da je najprej in neprecenljivo. Ko ji bo nekoč ostala kakšna ura več, se bo prav gotovo vrnila h konjeništvu, svoji veliki želji iz mladosti, ter branju in pisanju, tako za njeno dušo.