Nova predsednica Sekcije managerk pri Združenju Manager je Sarah Jezernik

11.12.2020

Sarah Jezernik5
Sarah Jezernik bo naslednja tri leta vodila Sekcijo managerk.pri ZM.

 

Danes je bila za novo predsednico Sekcije managerk pri Združenju Manager (ZM) izvoljena Sarah Jezernik, namestnica glavnega direktorja družbe Plinovodi. Na tem mestu je po šestih letih in dveh uspešnih mandatih nasledila Melanie Seier Larsen, partnerico in izvršno direktorico v Boston Consulting Group.

»Ponosna sem, da bom lahko v naslednjem mandatu vodila Sekcijo managerk. V sekciji si bomo tudi v prihodnje prizadevali za sistemsko ureditev uravnotežene zastopanosti spolov na vodstvenih položajih v podjetjih. Hkrati si bom prizadevala za širše udejanjanje raznolikosti, torej spoštovanje sočloveka in njegovih lastnosti, različnosti,« je ob izvolitvi dejala Sarah Jezernik. Članica upravnega odbora Sekcije managerk je bila že v prejšnjem mandatu, zato v novem napoveduje nadaljevanje dobrih praks in njihovo nadgradnjo, predvsem mentorskega programa Mentorska mreža, klubskih dogodkov managerk in vzpostavitev platforme za ustvarjanje možnosti poslovnega sodelovanja.

V sekciji bodo gradili tudi temelje trajnostnega voditeljstva in poudarjali družbene principe ter načine delovanja, ki jih izpostavlja predsednica ZM Medeja Lončar. Predvsem vlaganje v znanje managerk, vseživljenjsko učenje, ozaveščanje o etiki in integriteti, spoštovanje raznolikosti in prenos najboljših praks trajnostnega vodenja, tudi v javni sektor.

Kdo je Sarah Jezernik?

Sarah Jezernik je namestnica glavnega direktorja družbe Plinovodi in predsednica Slovenskega združenja za energetsko ekonomiko (SAEE). Je tudi certificirana članica Združenja nadzornikov Slovenije, ima certifikat SDI iz uporabne psihologije ter je ena od pobudnikov in podpornikov neformalne skupine za izmenjavo dobrih kadrovskih praks Še boljši in družbeno odgovornega projekta za mlade Inženirke in inženirji bomo.

Tako v osebnem kot poslovnem življenju je njeno osnovno vodilo učenje, zato se nenehno izobražuje, rada ima spremembe in razvoj, spodbuja inovativnost in raznolikost. Verjame v timsko delo in celosten razvoj ljudi, ki jih vodi, kar jo tudi najbolj veseli.

Po dveh mandatih se poslavlja Melanie Seier Larsen

Jezernik je na predsedniškem mestu po šestih letih nasledila Melanie Seier Larsen, partnerico in izvršno direktorico v Boston Consulting Group, ki je ob zaključku drugega mandata poudarila, da je imela kot predsednica sekcije priložnost sodelovati s številnimi izjemnimi ženskami: »S ponosom smo nadaljevale pot, po kateri so pred nami pogumno korakale številne managerke, da bi nam, njihovim naslednicam, omogočile enakopravnejše možnosti na naši karierni poti. Na veliko stvari smo lahko upravičeno ponosne. Z nekaterimi inovativnimi praksami smo managerkam omogočile večje sodelovanje in povezovanje, dosegle smo večjo prepoznavnost sekcije in njenih aktivnosti ter si predvsem prizadevale za dosego sistemskih sprememb na področju uravnotežene zastopanosti spolov na mestih odločanja.«