Naziv častni meščan Ljubljane je letos prejel član Združenja Manager - Jože Mermal

24.4.2017
Joze Mermal700 x 525

Častni meščan mesta Ljubljana je Jože Mermal, ki smo ga na podlagi izčrpne utemeljitve njegovih izjemnih dosežkov Mestni občini Ljubljana predlagali v Združenju Manager.

Letošnji častni meščan glavnega mesta Ljubljana je Jože Mermal, ki smo ga, na podlagi izčrpne utemeljitve izjemnih dosežkov, Mestni občini Ljubljana (MOL) predlagali v Združenju Manager. Odločitev o podelitvi naziva je bila sprejeta s strani Mestnega sveta MOL v Ljubljani, dne 24. aprila 2017. Gre za najvišje priznanje, ki ga podeljuje MOL in je namenjeno posameznikom, ki v veliki meri prispevajo k prepoznavnosti, pomenu in razvoju Ljubljane.

Prvi mož BTC-ja in član Upravnega odbora združenja je po obrazložitvi komisije za priznanja, ki jo vodi Nada Verbič, postal prejemnik naziva častni meščan Ljubljane zaradi večkratnega sodelovanja z mestom; med slednje naštevajo aktivno sodelovanje pri projektu Ikea in podpis pogodbe z mestom ter državo za ureditev prometne infrastrukture na območju BTC. Poleg omenjenega BTC finančno podpira tudi projekte kot so Maraton Franja, Ljubljanski grad, Cankarjev dom, razne športne klube in Festival Ljubljana.

Gospodu Jožetu Mermalu iskreno čestitamo za prejem prestižnega naziva častni meščan Ljubljane. Uradna podelitev priznanja bo 9. maja na Ljubljanskem gradu.