Najboljšo poslovno knjigo 2020 & 2021 bomo razglasili 14. decembra

29.11.2021

naj poslovna knjiga 2024
Zadnja najboljša poslovna knjiga sega v leto 2019, ko je laskavi naziv prejela knjiga Velesili umetne inteligence: Kitajska, Silicijeva dolina in novi svetovni red, ki jo je napisal dr. Kai-Fu Lee.

Po enoletnem predahu bosta Združenje Manager in Zbornica knjižnih založnikov in knjigotržcev pri GZS znova podelila naziv Najboljše poslovne knjige. Tokratni izbor bo zajemal bero 2 let – 2020 in 2021.

Vsi veliki voditelji imajo eno skupno stvar: so strastni bralci. Direktorji podjetij s seznama Fortune 500 preberejo povprečno štiri do pet knjig na mesec. Branje je odlična investicija, pravi Adam Grant, profesor managementa in psihologije na Wharton School Univerze v Pensilvaniji, v dveh urah se namreč lahko seznanite z modrostmi, za katere so avtorji porabili vsaj dve leti, da so o njih razmišljali ter jih oblikovali.

Letos bo komisija, ki jo sestavljajo Janez Škrabec – predsednik ter članice in člani Petra JuvančičEnej KirnVladimir KukavicaMarjana Lavrič Šulman in Lovro Peterlin, najboljšo poslovno knjigo izbirala med tistimi, ki so izšle v letih 2020 in 2021.

Razglasitev najboljše knjige bo na zaključnem dogodku Sekcije mladih managaerjev in Združenja Manager – na Prednovoletnem mastersu, ki bo 14. decembra 2021.